RESOLUCIÓ EMO/786/2014, de 26 de març, per la qual s'aproven les bases reguladores per a la concessió dels ajuts del Programa de Missions Internacionals, i s'obre la convocatòria per a l'any 2014.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'EMPRESA I OCUPACIÓ
Rango de LeyResolució

La internacionalització de l’empresa és una aposta estratègica de cara a consolidar i fer créixer l’activitat econòmica i generar ocupació al nostre país.

A més, en una conjuntura com l’actual, els mercats internacionals ofereixen oportunitats de sortida i creixement per a les empreses catalanes que han de ser aprofitades al màxim per compensar la disminució de les comandes al mercat domèstic.

Per això, cal continuar mobilitzant els recursos necessaris que donin suport a les estratègies i actuacions d'empreses de Catalunya en el camp internacional.

Aquesta convocatòria s’emmarca dins de l’Estratègia Industrial del Govern de la Generalitat, que té com a objectiu la reindustrialització de Catalunya d’acord amb les polítiques industrials definides per la Unió Europea, especialment amb el programa RIS3, d’Especialització Intel·ligent en Recerca i Innovació i, en concret, dins de les responsabilitats de l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa (en endavant ACCIÓ), entitat adscrita al Departament d’Empresa i Ocupació que té com a objectiu donar suport a la competitivitat de l’empresa catalana i que centra la seva activitat al voltant de tres grans eixos: la innovació, la internacionalització i el creixement empresarial.

Atès aquest interès, vist l’informe de l’Assessoria Jurídica, i en ús de les atribucions que em són conferides,

Resolc:

Article 1

Bases reguladores

Aprovar les bases reguladores que han de regir aquesta convocatòria, les quals figuren a l’annex d'aquesta disposició.

Article 2

Convocatòria

Fer pública la convocatòria per a l’any 2014 per a la concessió dels ajuts del Programa de Missions Internacionals.

Article 3

Règim jurídic

Són aplicables a aquestes bases reguladores el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002), i totes les seves modificacions; la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions de 18.11.2003); el Reglament que la desenvolupa, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol (BOE núm. 176, de 25.7.2006); la Resolució EMO/93/2012, de 9 de gener, per la qual s’aproven i es fan públiques les bases generals que han de regir als ajuts convocats per l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa (anteriorment Agència de Suport a l’Empresa Catalana, ACCIÓ) (DOGC núm. 6059, de 03.02.2012), i la resta de normativa aplicable.

Article 4

Aplicació pressupostària

4.1 La quantitat màxima destinada a la línia d'ajuts del Programa de Missions Internacionals és de 450.000 euros, aplicats a la partida pressupostària D/7025/470.0001/662.

4.2 L'atorgament d'aquests ajuts per a l'any 2014 quedarà condicionat a les disponibilitats pressupostàries.

Article 5

Termini, forma i lloc de presentació de sol·licituds

5.1 El termini de presentació de sol·licituds per obtenir els ajuts del Programa de Missions Internacionals, serà d’un mes des de l’endemà de la publicació d’aquesta Resolució al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

5.2 Les sol·licituds han d’anar adreçades al/la conseller/a delegat/da d’ACCIÓ i s’han de formalitzar en l’imprès normalitzat que es podrà obtenir a la pàgina web d’ACCIÓ (www.accio.gencat.cat). A l'imprès s'hi haurà d'adjuntar la memòria tècnica del projecte en un document PDF, segons el model que està disponible a la pàgina web d’ACCIÓ (www.accio.gencat.cat).

La informació inclosa en aquest document PDF que arriba telemàticament a ACCIÓ serà la utilitzada per realitzar la valoració de la sol·licitud presentada.

Un cop formalitzat l'imprès de sol·licitud i havent adjuntat el document PDF, s’enviarà telemàticament a ACCIÓ. Per altra banda, cal registrar l'imprès de sol·licitud en paper i signat, sense el document PDF, en els terminis que anualment estableixin les convocatòries corresponents i juntament amb la documentació que preveu el següent apartat 5.3, a ACCIÓ, Passeig de Gràcia, 129, 08008 Barcelona, a qualsevol de les seves delegacions, o mitjançant els procediments que preveu l’article 25 de la Llei 26/2010, del 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, i l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener.

5.3. Juntament amb l’imprès de sol·licitud presentat en paper, s’haurà d’aportar la documentació següent:

  1. Document acreditatiu de poders per actuar com a representat legal de l'entitat sol·licitant, en cas que aquest no estigui inscrit al Registre Mercantil. En el cas que aquest document ja hagi estat presentat en convocatòries anteriors d’ACCIÓ, no caldrà presentar-lo en aquesta convocatòria sempre que el sol·licitant presenti una declaració responsable en la qual s’especifiqui aquest document, la data en què es va presentar a ACCIÓ i s’hi faci constar que continua essent vigent.

  2. Declaració conforme no s’ha rebut ni sol·licitat cap altre ajut per a les mateixes despeses subvencionables, procedents de qualsevol de les administracions o entitats públiques o privades, nacionals o internacionals.

  3. Si n’hi ha, detall dels ajuts de minimis rebuts en els dos exercicis fiscals anteriors i en l’exercici fiscal en curs, especificant-ne la quantia, la data d’atorgament i l’ens atorgant.

Les declaracions dels apartats b) i c) formen part de l’imprès de sol·licitud.

Article 6

Òrgan resolutori

El/la conseller/a delegat/da d’ACCIÓ, o bé qui per delegació correspongui, és l’òrgan competent per emetre resolucions sobre les sol·licituds dels ajuts presentades.

Contra aquesta resolució, que exhaureix la via administrativa, es podrà interposar recurs davant l’ordre jurisdiccional contenciós administratiu en el termini de dos mesos a comptar de l’endemà de la seva notificació, sens perjudici que, potestativament, es vulgui interposar recurs de reposició en el termini d’un mes a comptar de l’endemà de la seva notificació, de conformitat amb els articles 8, 14 i 46 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa i l’article 77 de la Llei 26/2010 de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, respectivament.

Disposició addicional

ACC1Ó durà a terme un estudi d'impacte sobre els resultats derivats de les subvencions regulades en aquesta Resolució i d'acord amb els objectius previstos.

Disposició final

Entrada en vigor

Aquesta Resolució entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 26 de març de 2014

Joan Tarradellas i Espuny

Conseller delegat

Annex

Bases reguladores dels ajuts del Programa de Missions Internacionals

  1. Objecte

    L'objecte d'aquestes bases és regular l'atorgament dels ajuts del Programa de Missions Internacionals.

  2. Beneficiaris i requisits

    2.1 Poden ser beneficiàries d’aquest programa, com a organitzadores o coorganitzadores, les associacions empresarials, els col·legis professionals, les organitzacions patronals i les fundacions representatives de col·lectius empresarials l’activitat de les quals es desenvolupi totalment o parcialment a Catalunya i estigui relacionada amb la internacionalització, i, com a participants en la missió, les empreses amb ànim de lucre i domicili social a Catalunya i les fundacions representatives de col·lectius empresarials que tinguin dins dels seus objectius la promoció internacional de les empreses i l’activitat de les quals es desenvolupi totalment o parcialment a Catalunya i estigui relacionada amb la internacionalització.

    Les empreses poden ser industrials o de serveis, sempre que aquests serveis es desenvolupin a l'exterior i per a no residents a l’Estat espanyol.

    En el cas...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR