RESOLUCIÓ TES/824/2014, de 21 de març, per la qual es fa públic l'Acord de no-aplicació del tràmit d'avaluació d'impacte ambiental del Projecte bàsic de construcció d'un celler a la partida de la Ventallola, al terme municipal de Verdú.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Territori i Sostenibilitat
Rango de LeyResolució

Vist que la Ponència Ambiental, en la sessió del dia 4 de febrer de 2014, va adoptar l’Acord de no-aplicació del tràmit d’avaluació d’impacte ambiental del Projecte bàsic de construcció d’un celler a la partida de la Ventallola, al terme municipal de Verdú, promogut pel senyor Joan Boldú Alfonso i tramitat pel Servei Territorial a Lleida del Departament de Territori i Sostenibilitat,

Resolc:

Donar publicitat a l’esmentat Acord de no-aplicació del tràmit d’avaluació d’impacte ambiental del Projecte bàsic de construcció d’un celler a la partida de la Ventallola, al terme municipal de Verdú.

Barcelona, 21 de març de 2014

Marta Subirà i Roca

Directora general de Polítiques Ambientals

ACORD

de 4 de febrer de 2014, de no-aplicació del tràmit d’avaluació d’impacte ambiental del Projecte bàsic de construcció d’un celler a la partida de la Ventallola, al terme municipal de Verdú, promogut pel senyor Joan Boldú Alfonso i tramitat pel Servei Territorial a Lleida del Departament de Territori i Sostenibilitat.

—1 Antecedents

El 23 de setembre de 2013, l’Ajuntament de Verdú va sol·licitar informes als Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat en relació amb el Projecte bàsic de construcció d’un celler a la partida de la Ventallola, al terme municipal de Verdú, promogut pel senyor Joan Boldú Alfonso. Pel que fa als aspectes ambientals, l’informe a emetre s’emmarca en el procediment d’avaluació d’impacte ambiental regulat pel Decret legislatiu 1/2008, d’11 de gener, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei d’avaluació d’impacte ambiental.

—2 Marc normatiu

L’article 16.1 del Reial decret legislatiu 1/2008, d’11 de gener, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei d’avaluació d’impacte ambiental, modificada per la Llei 6/2010, de 24 de març, estableix que les persones físiques o jurídiques, públiques o privades, que es proposin realitzar un projecte dels compresos en l’annex II, o un projecte no inclòs en l’annex I d’aquesta Llei i que pugui afectar directament o indirectament a la xarxa Natura 2000, hauran de sol·licitar a l’òrgan ambiental que es pronunciï sobre la necessitat o no de sotmetre’l a avaluació d’impacte ambiental, d’acord amb els criteris establerts a l’annex III d’aquest Reial decret legislatiu.

L’activitat està inclosa a l’annex III de la Llei 20/2009, de 4 de desembre, de prevenció i control ambiental de les activitats, modificada per la Llei 9/2011, de 29 de desembre, de promoció de l’activitat econòmica, apartat 7.2.b), amb règim de comunicació, i l’article 33 de la Llei 20/2009 determina que les persones titulars de les activitats o instal·lacions incloses en aquests annexos han de fer consulta prèvia a l’Administració respecte al fet de sotmetre-les a avaluació d’impacte ambiental quan aquestes activitats afectin directament als espais naturals amb una sensibilitat ambiental elevada inclosos en la xarxa Natura 2000, com és aquest cas.

—3 Descripció del Projecte

El Projecte té per objecte la implantació d’un celler vinculat a l’explotació agrícola a la partida de Ventallola, a les parcel·les 130, 133 i 375 del polígon 9 del terme municipal de Verdú.

La ubicació del celler està justificada mitjançant una anàlisi d’alternatives en diferents emplaçaments disponibles on es prioritza la situació marginal del celler respecte dels límits dels espais protegits afectats i la possibilitat de connexió amb els serveis urbanístics bàsics en situar-se proper al nucli de Verdú i altres consideracions.

L’edificació consisteix en un edifici aïllat, format per planta semisoterrani i planta baixa, i cobertes inclinades, i gran part de l’edifici presenta doble alçària, ateses les necessitats del programa de l’edifici, de manera que la planta baixa ocupa la meitat de superfície que la planta semisoterrani.

L’edificació se situa en una zona erma de la parcel·la, i es mantenen els accessos existents que envolten les vinyes. Es preveu pavimentar una petita vorera al pati annex a la planta semisoterrani i formar dues rampes per tal d’accedir a aquesta cota a 3,30 m sota rasant del terreny natural, i una segona rampa per accedir a la zona de recepció del raïm (que restaran sense pavimentar).

Els residus líquids i sòlids dels lavabos, vàter i dutxa i els que recullin els desguassos de la zona de procés, emmagatzematge i laboratori seran evacuats cap a la xarxa de recollida d’aigües residuals, amb destinació a un dipòsit estanc per després ser traslladats a l’estació de depuració d’aigües residuals.

Els residus sòlids i líquids del procés productiu s’han d’acumular en contenidors específics per a la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR