RESOLUCIÓ TES/763/2014, de 21 de març, sobre la no-subjecció a avaluació ambiental del Pla especial urbanístic d'ampliació del parc de 132 kV de la subestació Llançà en una posició de la línia Vilamalla, al terme municipal de Llançà (exp. OTAAGI20140029).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Territori i Sostenibilitat
Rango de LeyResolució

Fets

En data 24 de febrer de 2014 va tenir entrada al Registre dels Serveis Territorials a Girona del Departament de Territori i Sostenibilitat la sol·licitud de resolució sobre la possible subjecció a avaluació ambiental del Pla especial urbanístic d’ampliació del parc de 132 kV de la subestació Llançà en una posició de la línia Vilamalla, presentada per Endesa Distribución Eléctrica, SLU.

L’Oficina Territorial d’Acció i Avaluació Ambiental de Girona va emetre informe el 19 de març de 2014, en el qual es proposa no sotmetre a avaluació ambiental el Pla especial per la manca d’efectes significatius en el medi ambient atesos el seu abast i les seves característiques.

L’objecte del Pla especial és l’ampliació de les instal·lacions de la subestació elèctrica existent al cantó del camí de Villordí, de Llançà, mitjançant la instal·lació d’una nova posició de línia 132 kV, denominada línia Vilamalla, l’ampliació de les barres de 132 kV i la construcció d’un vial de terra d’uns 50 m de longitud i 3 m d’amplada dins de la subestació.

L’àmbit del Pla especial comprèn les instal·lacions i els accessos de la subestació existent i la zona on es preveu l’ampliació. Les noves instal·lacions i el vial ocuparan una superfície reduïda, adjacent a les ja existents dins del recinte de la subestació.

La ubicació no afecta cap espai natural protegit. Els terrenys objecte de l’ampliació no contenen valors ambientals remarcables i es troben parcialment transformats per l’execució de les obres de la subestació.

Fonaments de dret

L’annex 1 de la Llei 6/2009, de 28 d’abril, d’avaluació ambiental de plans i programes, modificat per l’article 24 de la Llei 10/2011, de 29 de desembre, de simplificació i millorament de la regulació normativa, estableix que és objecte d’avaluació ambiental el planejament urbanístic derivat que es formuli per a la implantació en sòl no urbanitzable d’instal·lacions i d’obres necessàries per a la prestació de serveis tècnics. Tanmateix, no estan subjectes a avaluació ambiental els plans que no qualifiquen sòl, el contingut dels quals es restringeix a l’establiment d’actuacions executables directament sense requerir el desenvolupament de projectes d’obres posteriors, ni els plans o programes en què, per les seves característiques i poca entitat, es constati, sense necessitat d’estudis o altres treballs addicionals, que no poden produir efectes significatius en el medi ambient. A aquests efectes, el promotor ha de presentar una sol·licitud...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR