RESOLUCIÓ TES/836/2014, de 17 de març, sobre la no-subjecció a avaluació ambiental del Pla especial urbanístic d'ordenació de les instal·lacions esportives La Serreta Tennis Club, al terme municipal de les Borges Blanques (ref. U14/003-OTAALL20140003).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Territori i Sostenibilitat
Rango de LeyResolució

Fets

En data 17 de desembre de 2013 va tenir entrada al Registre dels Serveis Territorials del Departament de Territori i Sostenibilitat a Lleida la sol·licitud de l’Ajuntament de les Borges Blanques d’informes sobre el Pla especial urbanístic d’ordenació de les instal·lacions esportives La Serreta Tennis Club.

L’Oficina Territorial d’Acció i Avaluació Ambiental de Lleida va emetre informe el 26 de febrer de 2014, en el qual es proposa no sotmetre a avaluació ambiental el Pla especial urbanístic per la manca d’efectes significatius en el medi ambient atesos el seu abast i les seves característiques.

El Pla especial urbanístic té per objecte l’ordenació d’un àmbit d’1,3 hectàrees de superfície en sòl no urbanitzable, ocupada en gran part per instal·lacions existents, i la seva ampliació en 7.778 m 2 , dels quals només 450 m 2 es dedicaran a noves edificacions. En la resta d’àmbit es preveuen usos més extensius i amb un baix impacte paisatgístic, com són una pista poliesportiva a cel obert, una zona d’aparcament, una zona d’espais amb terrasses per a esports a l’aire lliure, i també espais enjardinats.

El Pla no afecta cap espai d’interès natural regulat segons el Decret 328/1992, cap espai inclòs en la proposta de la xarxa Natura 2000, cap zona humida de l’Inventari de zones humides de Catalunya, cap geozona de l’Inventari d’espais d’interès geològic, ni cap àrea d’interès faunístic i florístic. D’acord amb el Pla territorial parcial de Ponent, l’àmbit està previst com a sòl de protecció preventiva.

Des d’una perspectiva ambiental, l’actuació implica l’ordenació i la regulació d’una activitat existent, implantada mitjançant una llicència municipal, i la seva ampliació amb continuïtat a les preexistències, en un àmbit periurbà del nucli profundament transformat, i sense un especial valor ambiental, motiu pel qual l’impacte de la proposta sobre el medi ambient és poc significatiu.

Fonaments de dret

L’annex 1 de la Llei 6/2009, de 28 d’abril, d’avaluació ambiental de plans i programes, modificat per l’article 24 de la Llei 10/2011, de 29 de desembre, de simplificació i millorament de la regulació normativa, estableix que és objecte d’avaluació ambiental el planejament urbanístic derivat que es formuli per a la implantació en sòl no urbanitzable d’equipaments i serveis comunitaris no compatibles amb els usos urbans. Tanmateix, no estan subjectes a avaluació ambiental els plans que no qualifiquen sòl, el contingut dels quals es restringeix a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR