ACORD 83/2018, de 12 de setembre, pel qual s'obre la convocatòria dels XVI Premis el CAC a l'escola.

SecciónDisposicions Generals
EmisorConsell de L'Audiovisual de Catalunya
Rango de LeyAcord
  1. L'apartat 5 de l'article 29 de l'Estatut orgànic i de funcionament del Consell de l'Audiovisual de Catalunya, aprovat mitjançant l'Acord 3/2001, de 28 de febrer, estableix com a principis d'actuació d'aquest Consell promoure, organitzar i realitzar jornades, seminaris, simposis, estudis, investigacions i publicacions sobre el sector audiovisual i el seu entorn.

  2. En el marc de les atribucions que té conferides, el Consell de l'Audiovisual de Catalunya, amb la col·laboració amb el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, s'adreça a la comunitat educativa de Catalunya per tal de fomentar l'educació en comunicació audiovisual en el sistema educatiu, amb el convenciment que formar una ciutadania crítica i activa en la seva relació amb les pantalles i els llenguatges audiovisuals té una importància vital en un món en què l'aparició de noves formes de comunicació audiovisual ha transformat radicalment el panorama mediàtic i les noves maneres d'accedir al coneixement.

  3. Amb aquest objectiu, el Consell de l'Audiovisual de Catalunya convoca anualment els Premis el CAC a l'escola. Els premis consten de tres categories, una d'adreçada als centres educatius (des del segon cicle de l'educació infantil fins a la secundària postobligatòria), una adreçada als treballs de recerca de l'alumnat de batxillerat i una tercera, al professorat.

  4. El capítol IX del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances, regula, entre d'altres, els principis generals, el procediment de tramitació i el control de les subvencions, concepte en què s'inclouen els ajuts i els premis, com també les transferències.

  5. La dotació màxima de la convocatòria dels XVI Premis CAC a l'escola és de 13.500€ amb càrrec a la partida pressupostària del CAC 7705-D/227000500/1110/0000. La concessió dels premis queda condicionada a l'aprovació del pressupost de l'exercici 2019 i a l'existència de crèdit en el moment del seu atorgament.

Per tot el que s'ha exposat, el Ple del Consell de l'Audiovisual de Catalunya adopta, per unanimitat, el següent

Acord:

-1 Obrir la convocatòria dels XVI Premis el CAC a l'escola.

-2 Aprovar les bases que regiran la convocatòria dels XVI Premis el CAC a l'escola, que s'incorporen com a annex a aquest Acord.

-3 Incloure'n la consignació econòmica corresponent al pressupost de l'any 2019.

-4 Publicar aquest Acord al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 12 de setembre de 2018

Roger Loppacher i Crehuet

President

Daniel Sirera Bellés

Conseller secretari

Bases de la convocatòria dels XVI Premis el CAC a l'escola

El Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) convoca els XVI Premis el CAC a l'escola, en col·laboració amb el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, amb l'objectiu de fomentar la competència en comunicació audiovisual als centres escolars.

Els Premis es convoquen en tres categories específiques:

Categoria A: centres educatius

Categoria B: treballs de recerca de l'alumnat de batxillerat

Categoria C: professorat de centres educatius

Criteris generals de la convocatòria

  1. Termini

    El termini de presentació de treballs finalitza el 18 de març de 2019.

  2. Jurat

    El jurat està format per persones expertes dels àmbits de l'educació i de la comunicació, i està facultat per interpretar aquestes bases, així com per resoldre'n qualsevol incidència. Contra la seva decisió no s'admetrà cap reclamació. La composició del jurat es farà pública mitjançant el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

    El/la president/a del jurat elevarà el veredicte al Ple del Consell perquè el ratifiqui. Un cop ratificat pel Ple, l'Acord es publicarà al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

    El jurat es reserva el dret de deixar deserts els premis i a atorgar mencions, les quals no tindran dotació econòmica.

    Els participants que hagin obtingut mencions rebran un certificat que acredita que han estat finalistes dels Premis i els seus treballs podran ser publicats a les pàgines web i a les xarxes socials del Consell de l'Audiovisual de Catalunya.

  3. Lliurament dels Premis

    Els Premis es lliuraran durant el mes de maig de 2019. El lloc i la data es comunicaran amb antelació als centres educatius guanyadors. L'acte de lliurament dels Premis podrà ser difós per qualsevol mitjà de comunicació.

    Prèviament al lliurament dels Premis, el CAC farà pública la llista de treballs finalistes.

  4. Garanties

    Les persones participants garanteixen que els treballs presentats als XVI Premis el CAC a l'escola són obres originals, elaborades i/o experimentades durant els cursos 2017/2018 i/o 2018/2019, i es fan responsables, amb total indemnitat per al Consell, de qualsevol reclamació derivada de l'incompliment d'aquesta garantia.

  5. Drets de propietat intel·lectual

    El Consell de l'Audiovisual de Catalunya es reserva els drets d'explotació següents sobre els treballs guanyadors: comunicació pública, reproducció i distribució. Així...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR