DECRET 282/1991, de 24 de desembre, referent a l'acreditació de determinats requisits prèviament a l'inici de la construcció d'habitatges.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Politica Territorial i Obres Publiques
Rango de LeyDecret

La Generalitat de Catalunya, en exercici de la seva competència exclusiva en matèria d'habitatge, ha aprovat diverses disposicions dirigides a regular les condicions per a la construcció dels habitatges, particularment respecte al control de qualitat i als requisits mínims d'habitabilitat.

La necessitat de vetllar per l'adequació del procés constructiu requereix, així mateix, una primera regulació dels requisits bàsics per iniciar les obres, particularment del projecte corresponent.

En conseqüència, a proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques, i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Primer

- 1 No es podran iniciar les obres de construcció dels habitatges si no s'ha fet el nomenament de la direcció facultativa de l'obra i s'ha presentat prèviament a l'Ajuntament el corresponent projecte de caràcter executiu per a l'edificació, el projecte de seguretat, si és necessari, i el programa de control de qualitat.

- 2 Quan els requisits exigits en l'apartat anterior s'hagin complert amb caràcter previ a l'atorgament de la llicència d'obres, s'hi farà constar aquesta circumstància, sense que en cap cas es puguin iniciar les obres d'edificació abans que la llicència hagués estat atorgada.

- 3 En el supòsit que en el moment de l'atorgament de la llicència d'obres no s'hagin complert els requisits que estableix l'apartat 1, l'autorització per iniciar les obres restarà condicionada al compliment dels requisits esmentats.

Segon

- 1 Els projectes d'obres de nova planta o de creació de nous habitatges per conversió d'edificacions existents han de permetre conèixer amb exactitud les característiques i les condicions dels habitatges a què es refereixen.

- 2 La memòria del projecte inclourà un quadre-resum que especifiqui el nombre d'habitatges que componen l'edificació i la superfície útil de cadascun, d'acord amb els criteris d'amidament establerts per les normes d'habitabilitat.

- 3 El projecte constructiu ha de contenir els plànols de plantes, alçats i seccions necessaris per a una informació correcta referent a l'edificació. Els plànols han d'estar suficientment acotats per poder determinar les dimensions amb exactitud, i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR