DECRET 104/2010, de 3 d'agost, pel qual s'aprova el desplegament territorial de l'Agència Catalana de l'Aigua.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Medi Ambient i Habitatge
Rango de LeyDecret

DECRET

104/2010, de 3 d'agost, pel qual s'aprova el desplegament territorial de l'Agència Catalana de l'Aigua.

L'Agència Catalana de l'Aigua, des de la seva creació per Llei 25/1998, de 31 de desembre, de mesures administratives, fiscals i d'adaptació a l'euro, du a terme les funcions d'Administració hidràulica de la Generalitat de Catalunya.

Les disposicions d'aquesta Llei, actualment refosa en un text únic amb la resta de normes legals en matèria d'aigües de Catalunya mitjançant el Decret legislatiu 3/2003, de 4 de novembre, estableixen que el desplegament organitzatiu i el règim de funcionament de l'Agència han de respondre, entre altres, als principis de descentralització i desconcentració de funcions, així com als de transparència, informació i participació del públic en general, i apropar l'acció administrativa allà on és més eficient a la ciutadania.

Atesos aquests principis, el Decret 175/2001, de 26 de juny, pel qual s'aprova el desplegament territorial de l'Agència Catalana de l'Aigua, inicia el procés de desconcentració de funcions i de determinació de l'estructura territorial de l'Agència Catalana de l'Aigua mitjançant la creació de les demarcacions territorials de l'Agència.

Transcorreguts els primers anys de funcionament dels esmentats òrgans i amb la voluntat d'aprofundir en aquest procés de desconcentració territorial amb l'objecte d'assolir una gestió més eficaç i propera a la ciutadania, i afavorir la seva participació, es considera oportú modificar l'estructura organitzativa territorial de l'Agència Catalana de l'Aigua i potenciar el paper de les seves demarcacions territorials en la gestió diària.

En aquest sentit, el Decret 86/2009, de 2 de juny, d'aprovació dels Estatuts de l'Agència Catalana de l'Aigua i de modificació del Decret 175/2001, de 26 de juny, pel qual s'aprova el desplegament territorial de l'Agència Catalana de l'Aigua, ha donat un primer pas en aquest procés de desconcentració territorial en introduir la figura del/de la cap de demarcació territorial.

No obstant això, per tal de completar el dit procés de modificació de l'estructura territorial de l'Agència és necessari substituir el Decret 175/2001, de 26 de juny, pel qual s'aprova el desplegament territorial de l'Agència Catalana de l'Aigua, per una nova regulació.

D'altra banda, atès que el Decret 31/2009, de 24 de febrer, pel qual es delimita l'àmbit territorial del Districte de Conca Hidrogràfica o Fluvial de Catalunya i es modifica el Reglament de la planificació hidrològica, aprovat pel Decret 380/2006, de 10 d'octubre, ja ha delimitat de manera definitiva aquest àmbit territorial, també es vol elevar a definitiva amb algunes correccions l'adscripció de termes municipals a conques i a demarcacions territorials de l'Agència, que s'aprovava amb caràcter provisional en el Decret 175/2001.

En conseqüència, de conformitat amb l'article 2.2 dels Estatuts de l'Agència Catalana de l'Aigua, aprovats per Decret 86/2009, de 2 de juny, escoltat el Consell d'Administració de l'Agència Catalana de l'Aigua, a proposta del conseller de Medi Ambient i Habitatge, i amb la deliberació prèvia del Govern,

DECRETO:

Article 1

Les demarcacions territorials de l'Agència Catalana de l'Aigua

1.1 L'Agència Catalana de l'Aigua exerceix les seves funcions i potestats i presta els serveis de la seva competència de manera desconcentrada en el territori mitjançant les sis demarcacions territorials següents:

  1. Demarcació Territorial de Girona, que comprèn les conques dels rius Muga, Fluvià, Ter i Daró, així com les de les rieres que desguassen al mar entre la frontera amb França i el terme municipal de Lloret de Mar, inclòs aquest darrer.

  2. Demarcació Territorial de la Tordera-Besòs, que comprèn les conques dels rius Tordera i Besòs, així com les de les rieres que desguassen al mar entre els termes municipals de Blanes i de Sant Adrià de Besòs, inclosos tot dos.

  3. Demarcació Territorial del Llobregat-Foix, que comprèn les conques dels rius Llobregat i Foix, així com les de les rieres que desguassen al mar entre els termes municipals de Barcelona i de Cubelles, inclosos tot dos.

  4. Demarcació Territorial de Tarragona, que comprèn les conques dels rius Gaià, Francolí i Riudecanyes, així com les de les rieres que desguassen al mar entre el terme municipal de Cunit i el terme municipal de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, inclosos tot dos.

  5. Demarcació Territorial de Lleida, que comprèn la part catalana de els conques dels rius Segre i Garona.

  6. Demarcació Territorial de les Terres de l'Ebre, que comprèn la part catalana de les conques del riu Ebre, llevat de la conca del Segre i la Sènia així com les de les rieres que desguassen al mar entre el terme municipal de l'Ametlla de Mar i el terme municipal d'Alcanar, inclosos tot dos.

1.2 A l'annex 1 es fa pública la relació dels municipis els termes municipals dels quals resten totalment o parcialment adscrits a cadascuna de les demarcacions territorials.

1.3 Les demarcacions territorials de l'Agència Catalana de l'Aigua han de coordinar-se amb les àrees de l'Agència en l'exercici de les seves funcions.

1.4 Les divisions de l'Agència Catalana de l'Aigua presten a les demarcacions territorials el suport necessari per al desenvolupament de les seves funcions.

1.5 A l'annex 2 s'estableix a quins consells de conca de l'Agència Catalana de l'Aigua dona suport administratiu cadascuna de les demarcacions territorials, de conformitat amb el que estableix l'article 18.7 dels Estatuts de l'Agència Catalana de l'Aigua, aprovats pel Decret 86/2009, de 2 de juny.

Article 2

El/La cap de demarcació territorial

2.1 Al front de cada demarcació territorial, el/la director/a de l'Agència Catalana de l'Aigua designa un/a cap de demarcació.

2.2 El/La cap de demarcació territorial, sota la dependència jeràrquica i funcional del/de la gerent de l'Agència Catalana de l'Aigua i sens perjudici de les facultats que té atribuïdes el/la director/a, és el/la representant de l'Agència en el seu àmbit territorial, i exerceix la funció d'interlocució i mediació amb les institucions públiques i privades i amb la ciutadania, i impulsa la gestió desconcentrada de l'Agència Catalana de l'Aigua.

2.3 El/La cap de demarcació territorial exerceix les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR