DECRET 153/1991, de 16 de juliol, del Programa d'ajudes d'atenció social a persones amb disminució.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Benestar i Família
Rango de LeyDecret

La Llei 26/1985, de 27 de desembre, de serveis socials, considera com una de les àrees d'actuació la promoció i l'atenció de les persones amb disminucions físiques, psíquiques o sensorials, i també la promoció de la seva integració social per aconseguir-ne el desenvolupament personal i la millora de la qualitat de vida.

Pel desenvolupament d'aquesta Llei, el Decret 39/1988, d'11 de febrer, regulador de la promoció, el finançament i les prestacions econòmiques dels serveis socials, estableix a l'article 14, dins les prestacions econòmiques ocasionals, les ajudes d'atenció social a les persones amb disminució.

Atès el Decret 187/1988, d'1 d'agost, pel qual el Departament de Benestar Social assumeix competències en matèria d'assistència i serveis socials;

Atesa la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller de Benestar Social i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Capítol 1 Normes generals

Article 1

Objecte El Programa d'ajudes d'atenció social a persones amb disminució té per objecte la millora de la seva qualitat de vida, mitjantçant l'atorgament d'una quantitat econòmica per compensar la prestació necessària d'una ajuda o servei.

Article 2

Beneficiaris Podran ser beneficiàries les persones que reuneixin els requisits següents: 2.1 Requisits generals.

  1. Tenir residència legal a Catalunya.

  2. Tenir la condició legal de disminuït, llevat dels menors de 4 anys que, segons el criteri dels Equips de Valoració i Orientació, presentin retard en el desenvolupament maduratiu, i l'evolució del qual pugui arribar a ocasionar una disminució residual.

  3. Que la seva disminució hagi estat reconeguda legalment abans dels 65 anys.

  4. No poder rebre les mateixes ajudes o serveis sol·licitats en centres propis, concertats o subvencionats per la Generalitat de Catalunya o altres organismes públics.

  5. No poder beneficiar-se d'ajudes econòmiques per a la mateixa finalitat, atorgades per entitats públiques o privades amb finançament públic. 2.2 Requisits específics. Complir les condicions i els requisits específics que s'estableixin per a cada tipus d'ajudes. 2.3 Per a la concessió de les ajudes es tindrà en compte la capacitat econòmica dels subjectes.

Article 3

Convocatòria, gestió i finançament 3.1 El Programa està subjecte a convocatòria pública del Departament de Benestar Social, on es fixaran els límits per a cada tipus d'ajuda que no podran superar el cost real. 3.2 La gestió del Programa l'efectuarà l'ICASS, d'acord amb el que estableix l'article 9 de la Llei 26/1985, de 27 de desembre, de serveis socials. 3.3 El Programa es finançarà amb càrrec als pressupostos de l'ICASS, amb el límit determinat pels crèdits fixats en la convocatòria pública.

Article 4

Caràcter de les ajudes Les ajudes concedides tenen caràcter ocasional, individual i intransferible i, per tant, hauran de ser abonades al beneficiari, representant legal o guardador de fet.

Article 5

Ajudes excepcionals, minorades i de noves situacions La convocatòria podrà preveure: 5.1 La concessió d'ajudes a persones amb disminució que...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR