DECRET 338/1999, de 13 de desembre, pel qual s'aprova l'alteració parcial dels termes municipals de Balenyà i de Seva.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

DECRET

338/1999, de 13 de desembre, pel qual s’aprova l’alteració parcial dels termes municipals de Balenyà i de Seva.

El dia 31 de maig de 1996, el Ple de l’Ajuntament de Balenyà va acordar iniciar un expedient d’alteració de termes que consistia en la segregació d’una part del terme municipal de Seva per a la seva agregació al municipi de Balenyà, d’acord amb el que estableix l’article 14, en relació amb l’article 13.1.c) de la Llei 8/1987, de 15 d’abril, municipal i de règim local de Catalunya.

L’Ajuntament de Balenyà va sotmetre l’expedient a informació pública i a informe de les corporacions locals afectades que no l’havien promogut. L’Ajuntament de Seva, en la sessió de 31 de juliol de 1996, va emetre informe desfavorable sobre l’expedient i la Diputació de Barcelona, en data 25 de juliol de 1996, en va emetre informe parcialment favorable. Fora de termini, el Consell Comarcal d’Osona, en data 6 de novembre de 1996, es va donar per assabentat de la tramitació de l’expedient.

Finalitzada la instrucció, el Ple de l’Ajuntament de Balenyà, en la sessió de 30 d’octubre de 1996, va acordar aprovar l’expedient i el va trametre al Departament de Governació per a la seva resolució. Amb posterioritat, l’Ajuntament de Balenyà va remetre la documentació addicional sol·licitada per la Direcció General d’Administració Local que mancava per completar l’expedient.

La Comissió de Delimitació Territorial, en la sessió del dia 19 de novembre de 1998, va emetre informe favorable sobre l’expedient. Tot i això, va considerar que la delimitació proposada per l’Ajuntament instructor ultrapassava considerablement l’àmbit real de les consideracions geogràfiques, econòmiques i administratives esgrimides, per la qual cosa va proposar una delimitació alternativa. La proposta es va sotmetre a consideració dels ajuntaments de Balenyà i de Seva, els quals varen mostrar la seva disconformitat respecte de la proposta. Reunida de nou la Comissió de Delimitació Territorial, en la sessió del 27 de juliol de 1999 va informar favorablement com a nova línia de terme la definida en l’informe de 15 de juliol de 1999, elaborat pel Servei de Demarcacions Territorials un cop considerades les al·legacions formulades pels ajuntaments.

En data 3 d’agost de 1999 es va posar en coneixement de l’Administració de l’Estat la tramitació de l’expedient.

La Comissió Jurídica Assessora, en...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR