ORDRE IRP/326/2010, de 12 de maig, de modificació de l'apartat 2 de l'annex 1 del Pla de carrera professional del cos de mossos d'esquadra, aprovat per l'Acord GOV/166/2006, de 24 d'octubre.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior, Relacions Institucionals i Participacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

IRP/326/2010, de 12 de maig, de modificació de l'apartat 2 de l'annex 1 del Pla de carrera professional del cos de mossos d'esquadra, aprovat per l'Acord GOV/166/2006, de 24 d'octubre.

Mitjançant l'Acord del Govern 166/2006, de 24 d'octubre, es va aprovar el Pla de carrera professional del cos de mossos d'esquadra i determinades mesures referides a la relació de llocs de treball del cos de mossos d'esquadra.

Aquest Pla es configura com un sistema integrador de les diferents categories professionals i especialitats i recull les seves característiques i gradació, com també les competències que es consideren apropiades per a l'exercici eficaç de cada especialitat, els requisits necessaris per poder accedir a l'especialitat i consolidar-la i les condicions de provisió dels llocs de treball i de permanència en aquests.

L'Ordre IRP/114/2009, de 17 de març, de modificació de l'apartat 2 de l'annex 1 del Pla de carrera professional del cos de mossos d'esquadra, aprovat per l'Acord GOV/166/2006, de 24 d'octubre, va modificar el Pla esmentat en dos aspectes concrets: els requisits d'accés a la provisió de les diferents especialitats i els temps mínims de permanència en l'especialitat corresponent.

L'experiència assolida en l'aplicació del Pla de carrera professional, així com també el fet de la finalització del procés de desplegament de la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra en substitució de les forces i cossos de seguretat de l'Estat, aconsella modificar el Pla esmentat també en l'àmbit de les especialitats, en el sentit de crear-ne de noves i modificar les característiques d'altres existents. Cal destacar la creació de l'especialitat d'atenció a la ciutadania, amb la voluntat de dotar del màxim valor professional les funcions relacionades amb l'atenció a les persones a les dependències policials.

En conseqüència, de conformitat amb la disposició final de la Llei 10/1994, d'11 de juliol, de la policia de la Generalitat-mossos d'esquadra, i l'apartat 2 de l'Acord GOV/166/2006, de 24 d'octubre, pel qual s'aprova el Pla de carrera professional del cos de mossos d'esquadra i determinades mesures referides a la relació de llocs de treball del cos de mossos d'esquadra i amb l'informe previ del Consell de la Policia-Mossos d'Esquadra,

Ordeno:

Article 1

Objecte

Aquesta Ordre té per objecte modificar l'apartat 2, Famílies Professionals i Especialitats, de l'annex 1 del Pla de carrera professional del cos de mossos d'esquadra, que queda redactat tal com figura a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

Excepcions

—1 El temps de permanència mínima d'un any previst per als llocs de treball de nivell 2 i 3 no serà d'aplicació per a proveir determinats llocs de treball en els següents supòsits:

Família professional de seguretat ciutadana:

Pels llocs de treball de l'especialitat de protecció de persones i béns, per a proveir llocs de treball de les especialitats de protecció especial, ordre públic, guia caní, intervenció en muntanya, subsòl, intervenció en medi aquàtic, intervenció especial i desactivació d'artefactes explosius-NRBQ.

Pels llocs de treball de les especialitats de protecció especial, ordre públic, guia caní, intervenció en muntanya, subsòl i intervenció en medi aquàtic, per a proveir llocs de treball de les especialitats d'intervenció especial i desactivació d'artefactes explosius-NRBQ.

Família professional investigació:

Pels llocs de treball d'investigació bàsica, per a proveir llocs de treball de les especialitats d'investigació avançada, seguiments i vigilàncies, investigació interna, mitjans tècnics, informació i anàlisi.

Pels llocs de treball de policia científica bàsica, per a proveir llocs de treball de l'especialitat de policia científica avançada.

Família professional de suport tècnic:

Pels llocs de treball de suport tècnic bàsic, per a proveir llocs de treball de suport tècnic avançat.

—2 Tampoc és aplicable el període de permanència mínima als processos de promoció interna amb canvi de categoria.

Disposició transitòria

La implantació de les noves especialitats previstes en aquesta Ordre es podrà dur a terme de forma progressiva, tant pel que fa a l'àmbit territorial com funcional.

Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre IRP/114/2009, de 17 de març, de modificació de l'apartat 2 de l'annex 1 del Pla de carrera professional del cos de mossos d'esquadra, aprovat per l'Acord GOV/166/2006, de 24 d'octubre.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Barcelona, 12 de maig de 2010

Joan Saura i Laporta

Conseller d'Interior,

Relacions Institucionals i Participació

Annex

Annex 1

Pla de carrera professional del cos de mossos d'esquadra

(...)

—2 Famílies professionals i especialitats

Quan s'ingressa en el cos de mossos d'esquadra, el lloc de treball que es desenvoluparà serà, ordinàriament, de funcions policials bàsiques, és a dir, les que no tenen especialitat (nivell 1). Les persones funcionàries romandran en aquests llocs de treball fins que obtinguin, si s'escau, un dels llocs de les especialitats que es descriuen a continuació.

Els llocs de treball de les especialitats de nivell 2, 3 i 4 tindran períodes de permanència mínima associats, d'acord amb el que estableixi la relació de llocs de treball del cos de mossos d'esquadra i als efectes previstos pel Reglament de provisió de llocs de treball del cos de mossos d'esquadra.

Família professional de Seguretat Ciutadana

Funcions: prevenció i neutralització de les situacions de risc per a les persones i béns.

Especialitats de nivell 2:

Protecció de persones i béns.

Funcions: prevenció de delictes i neutralització d'incidents en l'àmbit de la seguretat ciutadana, amb aplicació de tècniques policials de major especificitat i complexitat, així com la prevenció i neutralització de les situacions de risc per a la seguretat de les persones i els béns en els casos de grans concentracions de persones, catàstrofes, grans esdeveniments, protecció de personalitats i protecció del medi ambient en supòsits de complexitat tècnica, gravetat i intensitat mitjana.

Requisits de participació: per a participar en les convocatòries de provisió de llocs de treball d'aquesta especialitat caldrà acreditar una antiguitat mínima d'un any com a funcionari o funcionària de carrera o bé estar ocupant de forma provisional un lloc de treball d'aquesta especialitat.

Procés de selecció: El procés de provisió del lloc de treball incorporarà la superació de les proves que determinin les convocatòries i del curs que prevegi l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya.

Competències: El manteniment físic i la formació permanent obligatòria i avaluable, de conformitat amb el sistema d'acreditació de competències que s'estableixi, seran condicions necessàries per al desenvolupament amb eficàcia de les funcions atribuïdes al lloc i, per tant, per a la permanència en l'especialitat.

Temps de permanència mínima: Els llocs de treball d'aquesta especialitat tenen un temps de permanència mínima d'un any.

Atenció a la ciutadania.

Funcions: atenció a les persones, ordinàriament en les dependències policials, en les activitats de recollida de denúncies, tractament de les víctimes, informació i orientació, mediació i, en general, aquelles que representin un contacte directe amb les persones que requereixen dels serveis policials. El desenvolupament d'aquestes funcions es compartirà, en aquells casos i situacions on es justifiqui operativament, amb la realització de funcions policials bàsiques.

Requisits de participació: per a participar en les convocatòries de provisió de llocs de treball d'aquesta especialitat caldrà acreditar una antiguitat mínima d'un any com a funcionari o funcionària de carrera o bé estar ocupant de forma provisional un lloc de treball d'aquesta especialitat.

Procés de selecció: El procés de provisió del lloc de treball incorporarà la superació de les proves que determinin les convocatòries i dels curs...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR