DECRET 67/1991, de 8 d'abril, pel qual s'assignen competències i funcions al Departament de Medi Ambient.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyDecret

La Llei 4/1991, de 22 de març, de creació del Departament de Medi Ambient, disposa que correspon a aquest Departament establir, d'acord amb les orientacions del Govern, les directives generals de la política de medi ambient, i l'exercici de les competències i funcions en aquest àmbit.

Així mateix, la disposició final 1 de la Llei esmentada estableix que el Govern de la Generalitat precisarà l'abast de l'assignació de competències i funcions que correspon exercir al Departament de Medi Ambient i li adscriurà els centres directius, serveis, organismes i mitjans personals i materials necessaris per al seu funcionament.

Cal, doncs, donar compliment a aquest mandat legislatiu i iniciar el procés d'assignació esmentat, el qual haurà de produir-se de forma gradual, a l'efecte de garantir funcionament correcte i normal dels òrgans que actualment exerceixen competències en relació amb el medi ambient i, alhora, poder planificar amb major abast i de forma integral la política medioambiental del Govern de la Generalitat.

En virtut de l'anterior, a proposta dels consellers de Política Territorial i Obres Públiques; d'Indústria i Energia; d'Agricultura, Ramaderia i Pesca, i de Medi Ambient, i d'acord amb el Govern de la Generalitat,

Decreto:

Article 1

1.1 Correspon al Departament de Medi Ambient la preparació i l'execució de la política del Govern de la Generalitat sobre el medi ambient, i també la direcció, planificació, coordinació i avaluació dels àmbits medioambientals sobre els quals se li assigni l'exercici de competències i funcions. 1.2 En conseqüència, en el marc de la normativa vigent i, si s'escau, en els termes que aquesta normativa estableixi, correspon al Departament de Medi Ambient:

  1. La formulació de plans territorials sectorials.

  2. Emetre informe sobre els projectes de plans d'ordenació del territori i els projectes de plans generals d'urbanisme.

  3. La planificació i la gestió, si escau, dels residus sòlids.

  4. La planificació i la gestió, si escau, del tractament de les aigües residuals.

  5. La formulació i, si escau, la gestió dels plans i programes sobre protecció de l'ambient atmosfèric.

  6. La intervenció administrativa dels abocaments que puguin afectar les aigües superficials, subàlvies i marítimes.

  7. El control de qualitat de les platges i de les aigües litorals.

  8. La protecció del sòl contra l'erosió i la protecció del paisatge.

  9. El procediment d'avaluació d'impacte...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR