EDICTE sobre aprovació del Reglament d'avaluació de les condicions psicològiques per a l'ús de l'arma de foc dels membres de la policia local.

SecciónAdministració Local
EmisorAjuntaments
Rango de LeyEdicte

El Ple de l'Ajuntament, en sessió celebrada el dia 28 de febrer de 2013, va aprovar inicialment el Reglament d’avaluació de les condicions psicològiques per a l’ús de l’arma de foc dels membres de la Policia Local de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.

De conformitat amb allò que disposen els articles 49 i 70.2 de la Llei 7/1985, de 2 d’abril, reguladora de les bases del Règim Local i articles 177 i 178 del Decret legislatiu 2/2003, de 28 d’abril, pel qual s’aprova el Text Refós de la Llei municipal i de Règim Local a Catalunya i l’article 63 articles del Decret 179/1995, de 13 de juny, pel qual s’aprova el Reglament d’obres, activitats i serveis dels ens locals, s'obre un termini d'informació pública per un termini màxim de 30 dies hàbils, i es publica íntegrament, per tal que es puguin formular reclamacions o suggeriments.

Durant el termini d’informació pública, l’expedient es pot consultar a les dependències municipals (plaça de la Vila 1) Secretaria, 2a planta, durant els horaris d’obertura al públic (de 8 a 14 hores, de dilluns a divendres).

En cas que no es presentin reclamacions o suggeriments dins del termini establert, aquest Reglament esdevindrà aprovat definitivament, de conformitat a la normativa vigent.

REGLAMENT REGULADOR DE L’AVALUACIÓ DE LES CONDICIONS PSICOLÒGIQUES PER A L'ÚS DE L'ARMA DE FOC, DELS MEMBRES DE LA POLICIA LOCAL DE L’AJUNTAMENT DE SANT FELIU DE LLOBREGAT.

CAPÍTOL 1. OBJECTE

Article 1

Aquest reglament té per objecte regular el procediment d'avaluació per a la valoració de les condicions psicològiques per a l'ús de l'arma de foc dels membres de la policia local de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat. L regulació que es realitza s’adequa a la Resolució IRP/154/2010, de 25 de gener (DOGC número 5557, de 01/02/2010), que dóna publicitat al protocol pel qual s’estableixen els criteris orientatius corresponents.

Article 2

2.1 La valoració de les condicions psicològiques per a l'ús de l'arma de foc dels membres de la policia local de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat, s’efectuarà per professional amb titulació i experiència acreditada superior als cinc anys, en psicologia clínica, ja sigui personal propi de la Corporació o extern, en aquest cas, no serà precís reunir el requisit de temps anterior, si l’avaluació s’efectua mitjançant encàrrec a l’Institut de Seguretat pública de Catalunya, o un altre ens oficial que el pugui substituir, per tal que es dugui a terme pels seus professionals.

2.2 Les revisions psicotècniques als membres de les plantilles de policia local es realitzaran, com a mínim, cada dos anys, mitjançant bateria aptitudinal, qüestionaris de personalitat i altres proves per detectar disfuncions o anomalies caracterials i, en cas de considerar-ho necessari, entrevista personal o altres proves complementàries, d’acord amb la regulació continguda en els articles següents.

Article 3

El protocol d'avaluació està dividit en els apartats següents:

  1. Àmbits d'exploració.

  2. Procediment d'avaluació: proves psicotècniques, proves cronomètriques o de rendiment motriu i entrevista personal.

  3. Valoració d'aptitud.

  4. Criteris de denegació i termini per sol·licitar una nova valoració.

  5. Informe de resultats.

  6. Consideracions finals.

Article 4

Els àmbits d'exploració que es duran a terme per l’avaluació són els següents:

4.1 Perfil de personalitat:

L'exploració del perfil de personalitat d'un/a policia, subjecte de l'avaluació, ha d'aportar informació sobre el conjunt de processos cognitius, conatius, emocionals i biofísics que expliquen el seu patró de comportament, així com sobre les variables disposicionals més directament relacionades amb l'ús de l'arma de foc.

Cal aclarir que l'objectiu d'aquestes revisions no és tornar a valorar el perfil d'adequació psicoprofessional de la persona avaluada, atès que ja té la condició d'agent de policia. No obstant això, cal revisar les variables de personalitat més directament associades a la conducta d'ús de l'arma de foc, per tal de complementar l'avaluació psicològica.

4.2 Estat psicològic:

En l'exercici de la tasca policial es produeixen situacions molt estressants que sovint poden provocar un efecte acumulatiu sobre els membres d'una plantilla i generar trastorns de salut o canvis transitoris i/o permanents sobre l'equilibri psicològic d'un/a policia.

L'exploració de l'estat psicològic és essencial per identificar i detectar les possibles alteracions psicopatològiques i síndromes clíniques presents en les persones avaluades, derivats o sobrevinguts d'algun incident posttraumàtic o de disfuncions rellevants en la seva adaptació personal, social, laboral o professional.

4.3 Context personal, social i laboral:

Cal explorar i conèixer les característiques de l'entorn en el qual la persona avaluada du a terme la seva activitat, tant del municipi com de la pròpia organització, per tal...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR