DECRET 397/1996, de 12 de desembre, sobre els censos electorals de les cambres oficials de Comerç, Indústria i Navegació de Catalunya. (Correcció d'errades en el DOGC núm. 2321, pàg. 1153, de 31.1.1997).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

D'acord amb el que estableix l'article 9.22 de l'Estatut d'Autonomia, la Generalitat de Catalunya té competència exclusiva en matèria de cambres oficials de Comerç, Indústria i Navegació, sens perjudici del que disposa l'article 149.1.10 de la Constitució sobre comerç exterior i, en conseqüència, n'exerceix la tutela administrativa.

La normativa vigent en la matèria estableix que el cens electoral de les cambres comprèn la totalitat dels seus electors, classificats per grups i categories, en atenció a la importància econòmica relativa dels diversos sectors representats. Correspon ara determinar els paràmetres i la forma en què s'han de classificar els censos electorals d'aquestes corporacions de dret públic, els quals s'hauran de formar i revisar amb caràcter anual.

Per això, en ús de les facultats establertes a l'article 12.c) de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller d'Indústria, Comerç i Turisme i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

S'aprova la instrucció que figura annexa al present Decret, que estableix els criteris als quals han d'atenir-se les cambres oficials de Comerç, Indústria i Navegació de Catalunya per a la classificació en grups i categories de les empreses que integren el cens electoral de cadascuna d'aquestes corporacions de dret públic i per a l'assignació de vocals representants en els plens respectius. En el termini màxim de tres mesos, a comptar de la publicació del present Decret, les cambres oficials de Comerç, Indústria i Navegació de Catalunya han d'adaptar els reglaments de règim interior respectius al que estableix aquest article.

Disposicions finals

-1 S'autoritza al conseller d'Indústria, Comerç i Turisme per dictar les disposicions necessàries per al desplegament, l'execució i l'eficàcia del present Decret.

-2 Aquest Decret entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 12 de desembre de 1996

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Antoni Subirà i Claus Conseller d'Indústria, Comerç i Turisme

Annex

Instrucció

Criteris per a la classificació en grups i categories de les empreses que integren els censos de les cambres oficials de Comerç, Indústria i...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR