ACORD GOV/236/2009, de 16 de desembre, pel qual es nomenen la presidenta i els membres del Comitè Tècnic per a la Recuperació i la Identificació de Persones Desaparegudes durant la Guerra Civil i la Dictadura Franquista.

SecciónDiversos
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyAcord

ACORD

GOV/236/2009, de 16 de desembre, pel qual es nomenen la presidenta i els membres del Comitè Tècnic per a la Recuperació i la Identificació de Persones Desaparegudes durant la Guerra Civil i la Dictadura Franquista.

L'article 12.1 de la Llei 10/2009, del 30 de juny, sobre la localització i la identificació de les persones desaparegudes durant la Guerra Civil i la dictadura franquista, i la dignificació de les fosses comunes, crea el Comitè Tècnic per a la Recuperació i la Identificació de Persones Desaparegudes durant la Guerra Civil i la Dictadura Franquista com a òrgan col·legiat de l'Administració de la Generalitat, de participació externa, amb funcions consultives i d'assessorament amb relació a les actuacions que regula la Llei.

L'article 12.2 adscriu el Comitè al departament competent en matèria de memòria democràtica i l'apartat 3 del mateix article n'estableix la composició. Entre els seus membres, preveu que hi haurà dues persones en representació del Consell de Governs Locals, i la disposició transitòria estableix que, mentre no es creï el Consell de Governs Locals, els seus representants al Comitè Tècnic per a la Recuperació i la Identificació de Persones Desaparegudes durant la Guerra Civil i la Dictadura Franquista els han de designar les dues entitats representatives dels municipis de Catalunya.

L'article 12.4 de la Llei 10/2009, del 30 de juny, preveu que el president i els vuit membres del Comitè Tècnic són nomenats pel Govern per un període de quatre anys, a proposta dels departaments amb competències en matèria de salut, justícia, patrimoni cultural, universitats, administració local i memòria democràtica.

Per tot això, d'acord amb la designació de dos membres per les dues entitats representatives dels municipis de Catalunya i la reunió prèvia de la Comissió...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR