DECRET 133/2010, de 5 d'octubre, de normes complementàries per a la realització de les eleccions al Parlament de Catalunya de 2010.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governacio i Administracions Publiques
Rango de LeyDecret

DECRET

133/2010, de 5 d'octubre, de normes complementàries per a la realització de les eleccions al Parlament de Catalunya de 2010.

Amb la finalitat de facilitar el desenvolupament de les eleccions al Parlament de Catalunya, és procedent adoptar les disposicions complementàries que regeixen aquests comicis.

Atès el que estableixen l'Estatut d'autonomia de Catalunya i la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, del règim electoral general, a proposta del conseller de Governació i Administracions Públiques i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Capítol I

Disposicions generals

Article 1

Objecte

Aquest Decret té per objecte establir les normes complementàries que han de regir el procés per a les eleccions al Parlament de Catalunya de 2010.

Capítol II

Administració electoral

Article 2

Juntes electorals

2.1 La composició de les juntes electorals provincials i de zona es regeix pel que disposen els articles 10, 11 i 12 de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, del règim electoral general.

2.2 En el supòsit que algun dels membres de les juntes vulgui concórrer a les eleccions, ho ha de comunicar al secretari o secretària respectiu en el termini màxim de dos dies comptats a partir de la convocatòria de les eleccions o en el moment de la constitució inicial, a l'efecte de fer-ne la substitució, la qual s'ha de realitzar en el termini màxim de quatre dies. Les substitucions s'han de publicar en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya mitjançant el corresponent model d'edicte del portal de juntes electorals del Sistema de gestió electoral (SGE) del Departament de Governació i Administracions Públiques.

Article 3

Meses i seccions electorals

3.1 Les delegacions provincials de l'Oficina del Cens Electoral fixen el nombre i els límits de les seccions, els seus locals i les meses en què es distribueixen els i les votants de cada circumscripció.

3.2 La relació anterior es publica en els butlletins oficials de la província respectiva el sisè dia posterior al de la convocatòria i s'exposa al públic en els ajuntaments respectius.

3.3 Els electors poden presentar reclamacions contra la delimitació efectuada en els sis dies següents a la publicació, davant la junta electoral provincial, que resol en un termini de cinc dies.

3.4 Dins els deu dies anteriors al de la votació, l'Oficina del Cens Electoral difondrà per Internet la relació definitiva de seccions, meses i locals electorals, la qual també s'exposarà al públic en els respectius ajuntaments.

3.5 La formació de les meses electorals correspon als ajuntaments, sota la supervisió de les juntes electorals de zona, d'acord amb el que estableix l'article 26.1 de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny.

3.6 El president o presidenta, els i les vocals i els i les suplents de les meses electorals queden protegits pel sistema de la Seguretat Social davant les contingències i les situacions que puguin derivar-se de la participació el dia de la votació, d'acord amb el que disposa l'article 7 del Reial decret 605/1999, de 16 d'abril, de regulació complementària dels processos electorals, modificat pel Reial decret 1382/2002, de 20 de desembre.

Capítol III

Cens electoral

Article 4

Cens electoral

4.1 El cens electoral que s'utilitza en les eleccions al Parlament de Catalunya és el que s'hagi tancat el dia 1 de setembre de 2010 i, en el cas que en aquesta data no s'hagi incorporat la informació corresponent a alguns municipis o consolats, s'utilitza per a aquests l'última informació disponible.

4.2 Els ajuntaments i els consolats estan obligats a mantenir un servei de consulta de les llistes electorals vigents durant el termini de vuit dies comptats a partir del sisè dia posterior a la convocatòria de les eleccions.

Aquesta consulta es pot fer per mitjans informàtics, amb la identificació prèvia de la persona interessada, o mitjançant l'exposició al públic de les llistes electorals.

4.3 Les reclamacions sobre les dades censals es regeixen pel que estableix la normativa electoral vigent.

4.4 Només poden obtenir una còpia del cens electoral, en suport apte per tractar-lo informàticament, els i les representants de les candidatures, les juntes electorals de zona, pel que fa al seu àmbit corresponent, i la Generalitat de Catalunya com a Administració convocant. Aquestes còpies es poden obtenir a partir del dia següent a la proclamació de les candidatures.

Capítol IV

Representants de les formacions polítiques

Article 5

Representants

5.1 Les formacions polítiques que vulguin concórrer a les eleccions han de designar per escrit davant la Junta Electoral Central, abans del novè dia posterior al de la convocatòria, un representant general d'acord amb el que estableix l'article 43.2 de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny. En l'escrit s'hi ha de fer constar l'acceptació de la persona designada.

5.2 Abans de l'onzè dia posterior al de la convocatòria, els i les representants generals han de designar davant la Junta Electoral Central els i les representants de circumscripció, que desenvoluparan les funcions establertes a l'article 43.3 de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny.

5.3 La Junta Electoral Central comunica, en el termini de dos dies, la designació dels representants de circumscripció a les juntes electorals provincials i aquests s'han de presentar davant la junta electoral provincial corresponent per acceptar-ne la designació, en tot cas, abans de la presentació de la candidatura corresponent.

Capítol V

Candidatures

Article 6

Presentació i proclamació

6.1 La presentació i proclamació de candidats, així com els recursos contra la proclamació, es fa d'acord amb el que disposen els articles 44, 45, 46, 47, 48 i 49 de la Llei orgànica 5/1985, de 19 de juny, del règim electoral general.

6.2 Les candidatures que es presentin han de comunicar a la junta electoral competent els crèdits bancaris que hagin sol·licitat per a despeses electorals.

Les juntes electorals, un cop finalitzat el termini de campanya, trametran al Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat la relació certificada dels crèdits que figuren inscrits en el Registre de notificacions.

Article 7

Termini de presentació

7.1 Els partits i coalicions que estableixin un pacte de coalició per concórrer conjuntament a les eleccions han de comunicar-ho a la junta competent, en els deu dies següents a la convocatòria.

7.2 Les candidatures, subscrites pels representants dels partits, federacions i coalicions i pels promotors de les agrupacions d'electors, es presenten davant la junta electoral competent entre el quinzè i el vintè dia posteriors a la convocatòria, d'acord amb el que preveu l'article següent. Sempre que sigui possible, la relació dels candidats es trametrà també per mitjans electrònics a la junta corresponent.

Article 8

Documentació de l'escrit de presentació

8.1 L'escrit de presentació de cada candidatura ha d'expressar clarament la denominació, les sigles i el símbol del partit, federació, coalició o agrupació que la promou, així com el nom i cognoms dels candidats que s'hi inclou.

8.2 A l'escrit de presentació s'hi ha d'adjuntar la declaració d'acceptació de la candidatura, així com els documents acreditatius de les seves condicions d'elegibilitat.

8.3 Cada llista ha d'incloure tants candidats com càrrecs a escollir. En cas d'incloure-hi candidats suplents, el nombre d'aquests no podrà ser superior a deu, i s'hi ha d'indicar l'ordre de col·locació tant dels candidats com dels suplents.

Article 9

Publicació de les candidatures

9.1 Les candidatures presentades han de ser publicades d'acord amb el corresponent model d'edicte del portal de juntes electorals del Sistema de gestió electoral (SGE) del Departament de Governació i Administracions Públiques, el vint-i-dosè dia posterior a la convocatòria, d'acord amb l'article 47.1 de la Llei orgànica 5/1985.

9.2 Dos dies després, les juntes electorals competents comuniquen als representants de les candidatures les irregularitats apreciades. El termini d'esmenes és de quaranta-vuit hores.

9.3 Les juntes electorals competents realitzen la proclamació de candidats el vint-i-setè dia posterior a la convocatòria i les trameten electrònicament per publicar mitjançant el corresponent model d'edicte del portal de juntes electorals del Sistema de gestió electoral (SGE) del Departament de Governació i Administracions Públiques.

9.4 Les candidatures proclamades han de ser publicades en el DOGC el vint-i-vuitè dia posterior a la convocatòria.

Article 10

Recursos contra la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR