DECRET 227/1991, de 7 de maig, de constitució del Consorci Català de Promoció Exterior de la Cultura. (Correcció d'errada en el DOGC núm. 1524, pàg. 6025, de 29.11.1991).

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyDecret

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

La necessitat que la cultura catalana esdevingui una cultura nacional amb plenitud comporta una projecció cap al món que li ha de permetre d'ocupar un espai en el mosaic de cultures europeu i mundial. Ara, es tracta de consolidar els esforços de promoció cultural i de donar suport a la iniciativa i a l'esperit de creativitat dels catalans. Per a aquesta finalitat es creu convenient de dotar el país d'un instrument en què, juntament amb la Generalitat de Catalunya, participin les associacions, fundacions i empreses que treballen per a la promoció de la cultura, a fi d'executar accions de projecció cultural coordinadament i portar a terme les actuacions necessàries de prestació d'assistència tècnica en matèria de promoció cultural als ens que ho sol·licitin.

Per tant, atesos els articles 9.4 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya i 55 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat; a proposta del conseller de Cultura i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

S'aprova la constitució del Consorci Català de Promoció Exterior de la Cultura (COPEC), integrat per:

  1. La Generalitat de Catalunya, que, a més d'estar representada pel Departament de Cultura, ho estarà també pels departaments d'Indústria i Energia i de Comerç, Consum i Turisme.

  2. El Gremi d'Editors de Catalunya; l'Associació d'Editors en Llengua Catalana; el Consell Català de la Música; l'Associació de Galeries d'Art de Catalunya; l'Art Barcelona Associació de Galeries; l'Associació de Productors Cinematogràfics; l'Associació per a la Difusió del Folklore, i el Foment de les Arts Decoratives.

Article 2

S'aproven els Estatuts que han de regir el Consorci esmentat, que es publiquen annexos.

Disposició transitòria Durant l'exercici pressupostari de 1991 el Departament de Cultura habilitarà de partides pressupostàries ja existents els fons necessaris per a la posada en funcionament del Consorci.

Disposicions finals

- 1 A partir de l'entrada en vigor d'aquest Decret, la Secretaria de Relacions Culturals del Departament de Cultura tindrà com a funció la coordinació de les comissions assessores del conseller.

- 2 Es faculta el conseller de Cultura per dictar les normes necessàries per al desplegament, l'eficàcia i l'execució d'aquest Decret.

- 3 Aquest Decret entrarà en vigor el mateix dia de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 7 de maig de 1991

Jordi Pujol President de la Generalitat de Catalunya

Joan Guitart i Agell Conseller de Cultura

ESTATUTS del Consorci Català de Promoció Exterior de la Cultura

Capítol 1 Normes generals

Article 1

1.1 El Consorci Català de Promoció Exterior de la Cultura (COPEC) és una entitat de dret públic dotada de personalitat jurídica pròpia. 1.2 És integrat per:

  1. La Generalitat de Catalunya, que, a més d'estar representada pel Departament de Cultura, ho estarà també pels departaments d'Indústria i Energia i de Comerç, Consum i Turisme.

  2. El Gremi d'Editors de Catalunya; l'Associació d'Editors en Llengua Catalana; el Consell Català de la Música; l'Associació Galeries d'Art de Catalunya; l'Art Barcelona Associació de Galeries; l'Associació de Productors Cinematogràfics; l'Associació per a la Difusió del Folklore, i el Foment de les Arts Decoratives.

Article 2

Poden integrar-se al Consorci altres entitats, corporacions i institucions de dret públic o privat, sempre que acceptin expressament aquests Estatuts i amb l'acord previ favorable d'admissió adoptat per majoria absoluta del Consell General del Consorci.

Article 3

3.1 El Consorci té les finalitats següents:

  1. Impulsar intercanvis culturals amb...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR