ORDRE VCP/145/2007, de 9 de maig, de convocatòria d'ajuts a les comunitats catalanes de l'exterior per finançar obres de rehabilitació i reforma de les seves seus socials, així com d'adquisició de béns immobles destinats a ser noves seus socials, i d'aprovació de les bases reguladores.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyOrdre

ORDRE

VCP/145/2007, de 9 de maig, de convocatòria d'ajuts a les comunitats catalanes de l'exterior per finançar obres de rehabilitació i reforma de les seves seus socials, així com d'adquisició de béns immobles destinats a ser noves seus socials, i d'aprovació de les bases reguladores.

La Llei 18/1996, de 27 de desembre, de relacions amb les comunitats catalanes de l'exterior, va néixer amb l'objectiu de regular el suport, la coordinació i la intensificació de les relacions de la Generalitat de Catalunya, de la societat catalana i de les seves institucions amb les comunitats catalanes establertes fora del territori de Catalunya i les seves entitats, per canalitzar les aportacions dels col·lectius catalans de l'exterior a la dinàmica de la societat catalana.

D'acord amb l'article 3.2.8 del Decret 421/2006, de 29 de novembre, correspon al Departament de la Vicepresidència donar suport a les comunitats catalanes de l'exterior.

Atès el que preveuen el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya; la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, i la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts a les comunitats catalanes de l'exterior per finançar obres de rehabilitació i reforma de les seves seus socials, així com d'adquisició de béns immobles destinats a ser noves seus socials.

Article 2

2.1 Convocar els ajuts corresponents a l'any 2007.

2.2 Els ajuts previstos en aquesta convocatòria es regeixen per les bases reguladores que es publiquen als annexos d'aquesta Ordre; pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya; per la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i per la resta de la normativa vigent aplicable.

2.3 El pagament d'aquestes subvencions, per un import màxim de 300.000 euros, anirà a càrrec de la partida pressupostària VP02 D/782420000/2310 del pressupost del Departament de la Vicepresidència per a l'any 2007.

2.4 El termini de presentació de sol·licituds és d'un mes a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC.

Contra aquesta Ordre o les seves bases, les persones interessades poden interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar des del dia següent al de la publicació, segons el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 9 de maig de 2007

Josep-Lluís Carod-Rovira

Vicepresident

Annex 1

Bases reguladores dels ajuts a les comunitats catalanes de l'exterior, per finançar obres de rehabilitació i reforma de les seves seus socials

.1 Objecte dels ajuts

1.1 L'objecte dels ajuts consisteix en la col·laboració econòmica amb les comunitats catalanes de l'exterior, per finançar obres de rehabilitació i reforma de les seves seus socials.

1.2 S'entenen inclosos en l'objecte dels ajuts els supòsits següents: la rehabilitació i/o gran reforma de les seus socials que siguin propietat de l'entitat en la data en què té entrada la sol·licitud de subvenció en el registre de l'Administració competent per resoldre.

.2 Beneficiaris

Poden ser beneficiàries d'aquests ajuts les comunitats catalanes de l'exterior i les seves federacions reconegudes d'acord amb la Llei 18/1996, de 27 de desembre, de relacions amb les comunitats catalanes de l'exterior, i el Decret 118/1998, de 26 de maig, pel qual s'aprova el Reglament de relacions amb les comunitats catalanes de l'exterior, i que constin degudament inscrites al Registre de les comunitats catalanes de l'exterior.

.3 Quantia dels ajuts

3.1 La quantia de cada un dels ajuts es determinarà tenint en compte els fons disponibles i el nombre de sol·licituds, i no podrà superar el 80% del cost de les reformes. En cap cas es podrà atorgar més d'una subvenció a una mateixa comunitat catalana per a aquest concepte.

3.2 En cap cas s'atorgaran ajuts que comportin per a la Generalitat de Catalunya un compromís de despesa de caràcter plurianual.

.4 Presentació de sol·licituds

4.1 La sol·licitud per a l'obtenció de les ajudes regulades per aquesta Ordre s'ha de presentar mitjançant un imprès normalitzat a la Secretaria d'Afers Exteriors del Departament de la Vicepresidència, o mitjançant qualsevol de les formes que preveu l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, en el termini establert a la convocatòria.

4.2 El model de sol·licitud es podrà obtenir a la pàgina web de l'Àrea de les Comunitats Catalanes de l'Exterior de la Secretaria d'Afers Exteriors, http://www.cce.cat.

4.3 A la sol·licitud s'ha d'adjuntar la documentació següent:

En cas d'haver rebut o haver demanat ajuts, subvencions o bé altres atribucions patrimonials gratuïtes amb el mateix objectiu, de qualsevol Administració, ens públic, entitats privades o bé particulars, s'ha d'esmentar la quantia i procedència en una declaració signada pel representant de l'entitat.

  1. Còpia autenticada de l'escriptura pública, del contracte d'arrendament i, si s'escau, document que acrediti que l'entitat sol·licitant és propietària, arrendatària o es troba en situació d'ocupant legal de l'immoble objecte de les reformes.

  2. Estatuts de l'entitat en els quals hi consti l'adreça del domicili o seu social.

  3. Projecte tècnic de la rehabilitació o reformes que està previst realitzar i memòria justificativa del motiu de la rehabilitació.

  4. Pressupost original emès per l'empresa proveïdora, que estableixi el cost total de les reformes que es volen realitzar.

  5. Còpies compulsades dels documents que acreditin les facultats atorgades a la persona representant de l'entitat o federació reconeguda (nomenament, poders, etc.) i el seu DNI.

  6. Declaració responsable que en la seva persona no concorre cap de les prohibicions establertes als apartats 2 i 3 de l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.

    En el cas de les obligacions tributàries i de la Seguretat Social, cal presentar certificació administrativa d'estar al corrent de pagament, o bé l'autorització a l'òrgan gestor per a l'obtenció directa de les dades tributàries de l'organisme o Administració pública que correspongui. En aquest cas, no caldrà l'aportació de la documentació que es pugui obtenir mitjançant aquest consentiment. Aquesta autorització es pot fer en el mateix imprès de sol·licitud.

    Pel que fa a la certificació administrativa prevista en el paràgraf anterior, podrà ser substituïda per document equivalent o declaració del representant legal de l'entitat de no tenir deutes.

  7. Imprès de domiciliació bancària.

  8. Declaració responsable de donar compliment a aquells requisits establerts als articles 32.1, 32.3 i 36.4 de la Llei 1/1998, de 7 de gener, de política lingüística, que els siguin exigibles i aplicables.

  9. Declaració responsable, si és el cas, de donar compliment a l'obligació que estableix l'article 38.1 de la Llei 13/1982, de 7 d'abril, d'integració social dels minusvàlids, o el Decret 246/2000, de 24 de juliol, sobre l'aplicació de les mesures alternatives de caràcter excepcional al compliment de la quota de reserva.

  10. Declaració de no tenir cap deute amb l'Administració de la Generalitat de Catalunya i les seves entitats autònomes.

    No cal presentar la documentació que ja s'hagi lliurat a l'Administració de la Generalitat de Catalunya, sempre que no hagin transcorregut més de cinc anys des que va passar, vàlidament, a mans de l'Administració i que no hagi experimentat cap...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR