RESOLUCIÓ d'1 de juny de 2000, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de neteja d'edificis i locals de Barcelona i província per als anys 2000-2002 (codi de conveni núm. 0803105). (Correcció d'errada en el DOGC núm. 3372, pàg. 5864, de 20.4.2001).

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyResolució

d’1 de juny de 2000, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de neteja d’edificis i locals de Barcelona i província per als anys 2000-2002 (codi de conveni núm. 0803105). (Correcció d'errada en el DOGC núm. 3372, pàg. 5864, de 20.4.2001).

NOTA. En aquest text s'han introduït les correccions d'errada publicades en el DOGC.

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l’empresa neteja d’edificis i locals de Barcelona i província subscrit per CCOO, UGT i ASCEL el dia 25 de maig de 2000, i de conformitat amb el que disposen els articles 90.2 i 90.3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de l’Estatut dels treballadors; l’article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipòsit de convenis col·lectius de treball; l’article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18 de desembre, de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, i altres normes d’aplicació,

Resolc:

—1 Disposar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de neteja d’edificis i locals de Barcelona i província per als anys 2000-2002 al Registre de convenis de la Delegació Territorial de Treball de Barcelona.

—2 Disposar que el text esmentat es publiqui en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Barcelona, 1 de juny de 2000

Francisca Antolinos Jiménez

Delegada territorial de Barcelona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de treball de neteja d’edificis i locals de la província de Barcelona per als anys 2000-2002.

Capítol 1

Disposicions generals

Article 1

Àmbit territorial

Aquest Conveni afecta les empreses de l’activitat els centres de treball de les quals radiquen en la ciutat de Barcelona i província.

Article 2

Àmbit funcional

Estan compreses en l’àmbit d’aplicació del Conveni les empreses del sector de neteja d’edificis i locals que hi ha en l’actualitat i aquelles que s’hi incloguin amb posterioritat a l’entrada en vigor d’aquest Conveni, que es dediquin a l’activitat de neteja, manteniment, conservació i higienització de tota classe d’edificis, locals, indústries, elements de transport (terrestre, aeri i marítim), màquines, espais, mobiliari urbà, etc., qualsevulla que sigui la forma jurídica que adoptin.

Article 3

Àmbit personal

Aquest Conveni regula les relacions laborals de les empreses incloses en l’àmbit territorial i funcional d’aquest Conveni amb la totalitat dels seus treballadors.

Article 4

Àmbit temporal

El Conveni entrarà en vigor i tindrà efectes econòmics des de l’1 de gener de 2000.

Article 5

Durada

Tindrà una durada 3 anys, a comptar des de la data de la seva entrada en vigor (de l’1 de gener de 2000 al 31 de desembre de 2002), i a partir de l’1 de gener de 2003 quedarà prorrogat tàcitament per períodes d’un any si qualsevol de les parts no en presenta denúncia, en les condicions de l’article següent.

Article 6

Denúncia i revisió

Qualsevol de les parts pot sol·licitar la revisió del Conveni i formular-ne la denúncia segons el procediment legalment establert, amb 3 mesos d’anticipació al venciment del termini de vigència o qualsevol de les seves pròrrogues, i sempre d’acord amb el que estableix l’Estatut dels treballadors.

Article 7

Abast, vinculació a la totalitat

Ambdues representacions acorden que, atès que les condicions pactades són un tot orgànic i indivisible, en el cas que l’autoritat competent, en l’exercici de les facultats que li són pròpies, no l’aprovi en la seva totalitat, poden considerar el Conveni nul i sense eficàcia amb caràcter general.

Article 8

Compensació

Les condicions pactades en aquest Conveni són absorbibles i compensables per qualsevol millora que les empreses hagin concedit als seus treballadors a partir de l’1 d’octubre de 1999, formen un tot orgànic i individual, i a l’efecte de la seva aplicació pràctica, es consideren globalment i en còmput anual.

Sens perjudici del que estableix el paràgraf anterior, els plusos de distància i transports i de conveni només els poden compensar els que siguin de la mateixa naturalesa i estiguin regint en la data de la seva entrada en vigor.

Article 9

Absorció

Atesa la naturalesa del Conveni, les disposicions legals o convencionals futures que impliquen una variació econòmica en tots o en qualsevol dels conceptes retributius existents únicament tenen eficàcia si, globalment considerats i en còmput anual, superen el nivell total d’aquest, llevat dels plusos de distància i transport i de conveni.

Article 10

Garanties ad personam

Cal respectar les situacions personals, que amb caràcter global, excedeixen del que s’ha pactat, les quals s’han de mantenir estrictament ad personam.

Article 11

Comissió Paritària

Es crea la Comissió Paritària de Conveni com a òrgan mixt de la seva interpretació i, si s’escau, conciliació o arbitratge.

També ha de tenir en compte aquelles qüestions que les parts aquí representades sotmetin a la seva consideració i en especial allò referent a la clàusula de desvinculació o inaplicació del Conveni, establerta en la clàusula addicional 2 d’aquest.

Aquesta Comissió ha d’estar integrada per 4 membres de cada representació i un assessor per a cadascuna de les representacions, designats en el primer mes de vigència del Conveni. El president ha de ser qui acordin les parts o bé qui ho hagi estat de la Mesa Negociadora de l’últim Conveni col·lectiu.

La Comissió Paritària ha de tractar, a més, aquells temes o qüestions que delegui en ella expressament la Mesa Negociadora del Conveni, i actuar sense envair la competència de les autoritats administratives i òrgans jurisdiccionals.

Capítol 2

L’organització del treball

Article 12

Facultats i responsabilitats

L’organització de la feina, amb subjecció a les normes de l’article següent, és facultat privativa de l’empresa, per mitjà dels seus òrgans de direcció, la qual és responsable del seu ús davant l’autoritat competent. Així mateix, l’empresa ha de donar coneixement de la seva estructura a la representació legal dels treballadors.

Article 13

Normes per al seu desenvolupament

L’organització de la feina comprèn, a títol enunciatiu, les normes següents:

a) L’adjudicació de tasca específica, necessària per a la plena activitat del treballador.

b) L’exigència d’una activitat i un rendiment normals per a cada treballador, i en general, per a tot el personal de l’empresa.

c) La fixació de l’índex de qualitat admissible en la realització de la feina.

d) La mobilitat i la redistribució del personal de manera racional, compatible amb la dispersió dels centres de treball i les necessitats estrictes del servei, per tal d’evitar un ús arbitrari d’aquest principi i d’acord amb el que s’estableix en els articles 39 i 40 de l’Estatut dels treballadors, i les limitacions que estableixen els articles 20 i 21 d’aquest Conveni.

Capítol 3

Prestació del treball

Article 14

Execució de tasques

El treballador està obligat a executar diligentment tots els treballs i operacions que li ordenin els seus superiors, dintre de les comeses generals pròpies de la seva categoria i competència professional, i, si observa inconvenients per exercir la seva feina, falta o defecte en el material o en els instruments, està obligat a fer-ho saber immediatament a la seva empresa.

Article 15

Seguretat i higiene

  1. Les empreses subjectes a aquest Conveni col·lectiu estan obligades a posar a l’abast dels seus treballadors els mitjans necessaris perquè puguin exercir la seva feina en les millors condicions d’activitat, higiene i seguretat. Les empreses han de gestionar, de les entitats que contractin els seus serveis, que posin a l’abast dels treballadors els elements i els mitjans complementaris eficaços per tal que puguin exercir la seva activitat en les condicions de seguretat, rendiment i higiene desitjades.

    Tanmateix, els treballadors estaran obligats a utilitzar els mitjans i les mesures preventives que els proporcionin les empreses, de conformitat amb la legislació vigent i específicament la normativa de seguretat i salut laborals.

  2. Els propietaris, arrendataris o titulars del local o negoci que tenen contractat el servei de neteja d’aquests amb empreses afectades per aquest Conveni estan obligats a adoptar en els locals esmentats on es presta el servei esmentat les mesures complementàries necessàries perquè les empreses de neteja que presten el servei amb el seu propi personal puguin aplicar correctament les mesures de seguretat i higiene que els imposa aquest Conveni i altres disposicions de caràcter general en matèria de seguretat, higiene, vestidor, etc.

    En els contractes subscrits entre els propietaris, arrendataris o titulars dels locals on s’hagi de prestar el servei i les empreses de neteja hagin de realitzar-los, s’hi ha de fer constar aquesta obligació, de la qual els...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR