DECRET 17/2017, de 14 de març, pel qual s'aprova l'alteració dels termes municipals de Llorenç del Penedès i de Banyeres del Penedès.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge
Rango de LeyDecret

El conseller de Governació i Administracions Públiques, mitjançant la Resolució GAP/1378/2006, de 2 de maig, va iniciar d'ofici l'expedient d'alteració dels termes municipals de Llorenç del Penedès i de Banyeres del Penedès i en va encarregar la instrucció a la Direcció General d'Administració Local.

Aquest expedient d'alteració es va iniciar amb la finalitat de donar coherència territorial a uns trams de la línia de terme que discorrien per la zona del Forn d'Obra i per la urbanització del Priorat de Banyeres, d'acord amb el que estableix l'article 14, en relació amb l'article 13.1.c) del Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril.

La manca de coherència territorial en la delimitació que discorria per aquests àmbits s'havia posat de manifest en l'expedient de delimitació d'aquesta mateixa línia de terme, en el transcurs del qual, atès que hi havia desacord entre els ajuntaments, la Comissió de Delimitació Territorial va instar el Departament de Governació i Administracions Públiques a iniciar un expedient d'alteració per tal de corregir-les. L'expedient de delimitació va ser resolt pel conseller de Governació i Administracions Públiques mitjançant la Resolució GAP/2516/2006, de 18 de juliol.

La Direcció General d'Administració Local, com a ens instructor de l'expedient, es va adreçar als consistoris afectats sol·licitant la informació per elaborar la memòria justificativa de la concurrència dels requisits necessaris per dur a terme l'alteració, a la vegada que hi va mantenir diverses reunions amb la intenció d'arribar a consensuar una proposta amb totes les parts afectades.

En aquest sentit, el 22 d'octubre de 2014 va tenir entrada al Departament de Governació i Relacions Institucionals, la memòria elaborada conjuntament i de mutu acord pels ajuntaments de Llorenç del Penedès i de Banyeres del Penedès, que va ser assumida per la Direcció General d'Administració Local com memòria justificativa de l'expedient.

L'expedient va ser sotmès a informació pública, sense que es presentessin al·legacions dins aquest tràmit, i a informe dels ens locals que no l'havien promogut. L'Ajuntament de Llorenç del Penedès, per acord del Ple de 27 de juliol de 2015, va informar favorablement l'expedient, mentre que l'Ajuntament de Banyeres del Penedès va formular unes al·legacions a l'expedient en considerar que la nova delimitació proposada no solucionava alguns dels problemes generats per la delimitació existent. La Diputació de Tarragona, mitjançant Decret de la Presidència de 25 d'agost de 2015, va informar que l'alteració no afecta cap bé de propietat de la Diputació de Tarragona que justifiqués la formulació d'al·legacions al contingut de l'expedient d'alteració ni el pronunciament sobre els aspectes materials de l'alteració. El Consell Comarcal del Baix Penedès i l'Ajuntament de la Bisbal del Penedès no han fet arribar a la Direcció General d'Administració Local els seus informes.

El 14 de juliol...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR