DECRET 20/2017, de 21 de març, pel qual s'aprova l'alteració dels termes municipals de Llobera i d'Olius.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge
Rango de LeyDecret

El 13 de maig de 2013 el Ple de l'Ajuntament de Llobera va acordar iniciar un expedient d'alteració dels termes municipals de Llobera i d'Olius per tal de modificar un tram de la seva línia de terme, en l'indret conegut com a Camp del Fuster, amb la finalitat d'adaptar els termes municipals a la realitat urbanística municipal del moment, d'acord amb el que estableix l'article 14, en relació amb l'article 13.1.c) del Text refós de la Llei municipal i de règim local de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 2/2003, de 28 d'abril.

L'expedient va ser sotmès a informació pública, sense que es presentessin al·legacions dins aquest tràmit, i a informe dels ens locals que no l'havien promogut. L'Ajuntament d'Olius, per Acord del Ple de 5 de setembre de 2013, i el Consell Comarcal del Solsonès, mitjançant un informe dels serveis tècnics de 25 de gener de 2016, van informar favorablement sobre l'alteració dels termes proposada. La Diputació de Lleida va informar, el 20 d'abril de 2015, que no li corresponia avaluar la memòria de l'alteració.

L'Ajuntament de Llobera, mitjançant Acord del Ple de 7 de març de 2016, va acordar, per majoria absoluta del nombre legal dels seus membres, aprovar la procedència de l'alteració dels termes municipals proposada, i en data de 5 d'abril de 2016 en va trametre el certificat juntament amb l'expedient administratiu al Departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge.

El 14 de juliol de 2016, la Direcció General d'Administració Local va emetre un informe favorable sobre la tramitació del procediment i la procedència de l'alteració, d'acord amb els criteris fixats en el Decret 244/2007, de 6 de novembre, pel qual es regula la constitució i la demarcació territorial dels municipis, de les entitats municipals descentralitzades i de les mancomunitats de Catalunya.

La Comissió de Delimitació Territorial, en la sessió de 27 de juliol de 2016, va emetre un informe favorable sobre l'expedient.

L'1 d'agost de 2016, es va posar en coneixement de l'Administració de l'Estat la tramitació de l'expedient.

La Comissió Jurídica Assessora, reunida l'1 de desembre de 2016, va aprovar el Dictamen sobre l'alteració dels termes municipals de Llobera i d'Olius en què informa favorablement l'expedient.

Per tot això, tenint en compte que hi ha consideracions d'ordre geogràfic, demogràfic, econòmic o administratiu que fan necessària o aconsellable l'alteració de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR