DECRET 68/2015, de 5 de maig, de derogació del Decret 2/2012, de 3 de gener, pel qual es regula el contracte global d'explotació.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyDecret

El marc competencial en matèria d’agricultura, ramaderia i pesca derivat de l’article 116, en concordança amb l’article 110 de l’Estatut d’autonomia, atribueix a la Generalitat, en l’àmbit de les seves competències exclusives i d’una manera íntegra, la potestat legislativa, la reglamentària i la funció executiva mitjançant les quals pot establir polítiques pròpies.

La Llei 18/2001, de 31 de desembre, d’orientació agrària, en els capítols primer, tercer i sisè estableix la conveniència de subscriure contractes entre l'Administració agrària i les explotacions, amb l'adopció d'un règim jurídic de contractes d'explotació, fent ús dels recursos disponibles de la Unió Europea, i de l'Estat, amb l'objectiu de fomentar les activitats respectuoses amb el medi i promoure models específics d'activitat agrària.

En aquest sentit es va aprovar el Decret 50/2007, de 27 de febrer, pel qual es regula el contracte global d’explotació, que posteriorment va ser modificat pel Decret 253/2007, de 20 de novembre. Ambdós, derogats pel Decret 2/2012, de 3 de gener, pel qual es regula el contracte global d’explotació, amb l’objectiu de facilitar la competitivitat i productivitat en l’àmbit econòmic, i aplicar la racionalització administrativa.

El nou període de programació 2014-2020 de la Política agrària comuna en desenvolupament rural defineix un nou marc normatiu amb el qual es conforma el PDR de Catalunya. El Reglament (UE) núm. 1305/2013 del Parlament Europeu i del Consell, de 17 de desembre de 2013, relatiu als ajuts al desenvolupament rural mitjançant el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER) i pel qual es deroga el Reglament (CE) núm. 1698/2005 del Consell, va dissenyar el nou model del PDR. En conseqüència, el model de contracte global d’explotació que integra les mesures del PDR que constitueixen una contrapartida a determinades actuacions en el marc d’una explotació agrària requereix adaptar-se a la nova estratègia d’objectius i prioritats.

La innovació jurídica que suposa aquest nou marc normatiu europeu incideix intensament sobre la matèria fins ara regulada en el Decret 2/2012, de 3 de gener, que requeriria una modificació important de l'articulat. Aquestes modificacions, però, resulten susceptibles de contenir-se en les bases reguladores i les convocatòries dels ajuts corresponents al desenvolupament rural.

D’aquesta manera, es manté la gestió conjunta dels ajuts associats a...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR