DECRET 98/2015, de 9 de juny, del Consell per a la Prevenció i la Gestió dels Residus a Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Territori i Sostenibilitat
Rango de LeyDecret

L’article 144 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya disposa que corresponen a la Generalitat la competència compartida en matèria de medi ambient i la competència per a l’establiment de normes addicionals de protecció.

El Consell per a la Prevenció i la Gestió dels Residus a Catalunya va ser creat mitjançant l’Ordre MAH/394/2006, de 27 de juliol, com a òrgan d’assessorament i de participació del Consell de Direcció de l’Agència de Residus de Catalunya en relació amb les accions d’aquesta en matèria de prevenció, reducció i gestió dels residus.

Posteriorment es defineix a l’article 65 del Text refós de la Llei reguladora dels residus, aprovat pel Decret legislatiu 1/2009, de 21 de juliol, com a l’òrgan d’assessorament i de participació del Consell de Direcció pel que fa a les accions de l’Agència de Residus de Catalunya en matèria de prevenció i gestió dels residus.

Pel que fa a la seva composició, l’article 65.2 del Text refós de la Llei reguladora dels residus estableix que es determina per mitjà de reglament, tenint en compte que la meitat del Consell ha de ser format per representants dels departaments de la Generalitat i l’altra meitat, per representants de les administracions locals, de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i de les entitats l’activitat de les quals estigui relacionada amb les competències de l’Agència.

Aquesta redacció deriva de la modificació introduïda per la Llei 9/2011, del 29 de desembre, de promoció de l’activitat econòmica, amb la finalitat d’introduir la simplificació administrativa en la composició d’aquest òrgan, en la mateixa línia de la simplificació introduïda en la composició de les vocalies del Consell de Direcció de l’Agència de Residus de Catalunya i en el marc de simplificació administrativa que regeix l’actuació de l’Administració de la Generalitat.

Així, i per tal d’evitar la dispersió normativa en la regulació d’aquest òrgan, mitjançant el present Decret es pretén recollir en un únic text el seu règim de funcionament, tot derogant l’Ordre MAH/394/2006, de 27 de juliol, i en el marc del que disposa la Llei 26/2010, del 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya.

Vist l’informe de la Comissió de Govern Local;

A proposta del conseller de Territori i Sostenibilitat, d’acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Objecte

L’objecte d’aquest Decret és regular la composició i el funcionament del Consell per a la Prevenció i la Gestió dels Residus a Catalunya, com a òrgan d’assessorament i de participació del Consell de Direcció de l’Agència de Residus de Catalunya, en relació amb les accions d’aquesta en matèria de prevenció, reducció i gestió dels residus.

Article 2

Composició del Consell per a la Prevenció i la Gestió dels Residus a Catalunya

  1. El Consell per a la Prevenció i la Gestió dels Residus a Catalunya s’integra pels membres següents:

    1. El director o directora de l’Agència de Residus de Catalunya.

    2. Sis persones en representació de l’Agència de Residus de Catalunya, designades pel director o directora de l’Agència de Residus de Catalunya. Una d’aquestes persones és el secretari o secretària del Consell de Direcció de l’Agència.

    3. Deu persones en representació de l’Administració de la Generalitat, de les quals una és designada pel departament competent en matèria de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR