DECRET 69/2004, de 20 de gener, de reestructuració del Servei d'Ocupació de Catalunya del Departament de Treball i Indústria.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball i Industria
Rango de LeyDecret

DECRET

69/2004, de 20 de gener, de reestructuraciÛ del Servei d'OcupaciÛ de Catalunya del Departament de Treball i Ind˙stria.

D'acord amb el Decret 296/2003, de 20 de desembre, el Departament de Treball i Ind˙stria Ès l'Úrgan de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya al qual correspon l'ordenaciÛ, la direcciÛ i l'execuciÛ de les directrius del Govern en les competËncies atribuÔdes en matËria de relacions laborals, foment de l'ocupaciÛ, economia social, cooperatives i autoempresa,aixÌ com la ind˙stria, l'energia i les mines, i la seguretat industrial.

La Llei 17/2002, de 5 de juliol, d'ordenaciÛ del sistema d'ocupaciÛ i de creaciÛ del Servei d'OcupaciÛ de Catalunya va crear aquest organisme autÚnom de car‡cter administratiu, adscrit al Departament de Treball, actualment, Departament de Treball i Ind˙stria, amb l'objecte de gestionar i integrar el conjunt d'actuacions i serveis ocupacionals per mantenir i fomentar l'ocupaciÛ estable i de qualitat i l'autoocupaciÛ; prevenir i reduir la desocupaciÛ i oferir protecciÛ a les persones desocupades tot fomentant i garantint la formaciÛ professional ocupacional i contÌnua; exercir la intermediaciÛ en el mercat de treball, i tambÈ l'orientaciÛ professional i la readaptaciÛ professional permanent per assolir la millora de l'ocupaciÛ mitjanÁant la gestiÛ, l'organitzaciÛ, la planificaciÛ, la programaciÛ, l'execuciÛ i l'avaluaciÛ eficients i eficaces del sistema ocupacional catal‡, amb la finalitat d'assolir la millora de l'ocupabilitat dels treballadors i de les treballadores i una competitivitat mÈs gran del teixit empresarial. En definitiva, amb la creaciÛ del Servei d'OcupaciÛ de Catalunya, s'assoleix la integraciÛ de les polÌtiques ocupacionals a Catalunya.

Dintre d'aquest sistema, el Departament de Treball i Ind˙stria exerceix la direcciÛ estratËgica del Servei d'OcupaciÛ de Catalunya, en fa el control i garanteix l'avaluaciÛ de l'activitat d'aquest organisme.

La implantaciÛ d'aquest sistema ocupacional aCatalunya requereix un procÈs de configuraciÛ d'una xarxa que engloba tant els centres propis que el Departament de Treball i Ind˙stria li assigni i els centres p˙blics de la Generalitat que hi cooperen, com els centres de les entitats cooperadores i els centres de les entitats col∑laboradores. TambÈ fa necessari dotar al Servei d'OcupaciÛ de Catalunya d'una estructura prÚpia, que comporta la desapariciÛ de la DirecciÛ General d'OcupaciÛ i de la Secretaria d'Afers Laborals i d'OcupaciÛ.

La Llei 17/2002, de 5 de juliol, d'ordenaciÛ del sistema d'ocupaciÛ i de creaciÛ del Servei d'OcupaciÛ de Catalunya, ja ha regulat les funcions dels Úrgans de govern, que sÛn el director o la directora i el Consell de DirecciÛ, i dels Úrgans de participaciÛ territorial, que sÛn les meses locals d'ocupaciÛ. Aquest Decret regula els Úrgans de comandament que representen els esglaons seg¸ents desprÈs de la DirecciÛ, i aixÚ representa la plena posada en marxa d'aquest Servei d'OcupaciÛ de Catalunya.

En conseq¸Ëncia, vist el que estableix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organitzaciÛ, procediment i rËgim jurÌdic de l'AdministraciÛ de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller de Treball i Ind˙stria, i d'acord amb el Govern,

Decreto:Article 1

Servei d'OcupaciÛ de Catalunya

El Servei d'OcupaciÛ de Catalunya (SOC), organisme autÚnom de car‡cter administratiu adscrit al Departament de Treball i Ind˙stria, exerceix les funcions previstes als articles 6 i 7 de la Llei 17/2002, de 5 de juliol, sota la direcciÛ estratËgica d'aquest Departament que, de manera periÚdica, fa l'avaluaciÛ i el control de qualitat del desenvolupament del conjunt d'actuacions d'aquest organisme.

Article 2

DirecciÛ del Servei d'OcupaciÛ de Catalunya

2.1††Els Úrgans de govern del Servei d'OcupaciÛ de Catalunya sÛn el director o la directora i el Consell de DirecciÛ.

2.2††La DirecciÛ Ès l'Úrgan unipersonal de representaciÛ ordin‡ria que dirigeix i gestiona el Servei d'OcupaciÛ de Catalunya i que exerceix les funcions que li atribueix la Llei 17/2002, de 5 de juliol.

2.3††Per al compliment d'aquestes funcions, la DirecciÛ del Servei d'OcupaciÛ de Catalunya s'estructura en els Úrgans seg¸ents:

GerËncia, amb rang de subdirecciÛ general.

SubdirecciÛ General de ProgramaciÛ de Recursos i InspecciÛ de PolÌtiques actives.

SubdirecciÛ General de Serveis d'OcupaciÛ.

SubdirecciÛ General de Foment de l'OcupaciÛ.

SubdirecciÛ General de CoordinaciÛ Territorial.

2.4††El director o la directora del Servei d'OcupaciÛ de Catalunya i els titulars i les titulars dels Úrgans esmentats integren el ComitË de CoordinaciÛ, que es reunir‡ periÚdicament prËvia convocatÚria del director o de la directora, per definir les lÌnies d'actuaciÛ i per establir el pla de treball.

Article 3

GerËncia

3.1††A la GerËncia li corresponen les funcions seg¸ents:

a)†Coordinar l'administraciÛ, el rËgim interior i la gestiÛ dels serveis generals del Servei d'OcupaciÛ de Catalunya, sota la direcciÛ del directoro de la directora.

b)†Coordinar els programes de racionalitzaciÛ de processos i de circuits administratius, d'acord amb els criteris de simplificaciÛ i optimitzaciÛ de la gestiÛ.

c)†Preparar l'avantprojecte de pressupost del Servei d'OcupaciÛ de Catalunya en col∑laboraciÛ amb altres Úrgans del Servei d'OcupaciÛ de Catalunya.

d)†Dirigir i coordinar la gestiÛ patrimonial i la tramitaciÛ dels expedients de despesa i de contractaciÛ del Servei d'OcupaciÛ de Catalunya.

e)†Impulsar els plans i els projectes d'organitzaciÛ i de millora de serveis i la implantaciÛ de sistemes de qualitat.

f)†Dirigir i planificar els projectes d'obra nova, de rehabilitaciÛ i de manteniment, dins del marc de les normes de seguretat i de prevenciÛ de riscos laborals.

g)†Planificar i proposar les accions derivades dels plans de vigil‡ncia de la salut laboral del personal del Servei d'OcupaciÛ de Catalunya, d'acord amb la normativa vigent.

h)†Impulsar les polÌtiques de millora i de desenvolupament dels recursos humans, i coordinar i supervisar els assumptes relatius al personal adscrit als diferents Úrgans.

i)†Coordinar i supervisar la informatitzaciÛ i els sistemes d'informaciÛ del Servei d'OcupaciÛ de Catalunya.

j)†Coordinar l'assessorament jurÌdicals Úrgans de DirecciÛ i gestiÛ del Servei d'OcupaciÛ de Catalunya.

k)†Coordinar el compliment dels objectius establerts en el Contracte-Programa signat entre el Departament de Treball i Ind˙stria i el Servei d'OcupaciÛ de Catalunya.

l)†Altres funcions de naturalesa an‡loga que li siguin encomanades pel director o per la directora del Servei d'OcupaciÛ de Catalunya.

3.2††Per al compliment de les seves funcions, la GerËncia s'estructura en els Úrgans seg¸ents:

a)†Servei de Recursos Humans.b)†Servei de Pressupostos i GestiÛ EconÚmica.

c)†Servei de ContractaciÛ, Patrimoni i RËgim Interior.

d)†Servei de Sistemes d'InformaciÛ i Qualitat.

e)†Servei d'Assessorament JurÌdic.

Article 4

Servei de Recursos Humans

Al Servei de Recursos Humans li corresponen les funcions seg¸ents:

a)†Gestionar i administrar el personal adscrit al Servei d'OcupaciÛ de Catalunya, d'acord amb la normativa vigent.

b)†Elaborar la proposta de pressupost de personal i efectuar el control de la despesa.

c)†Elaborar les propostes sobre les necessitats de personal a l'Úrgan competent.

d)†Coordinar i elaborar les polÌtiques de millora i desenvolupament dels recursos humans.

e)†Coordinar i elaborar les propostes relatives a plans de formaciÛ, genËrics oespecÌfics, del personal.

f)†Altres funcions de naturalesa an‡loga que li siguin encomanades pels seus superiors jer‡rquics.

Article 5

Servei de Pressupostos i GestiÛ EconÚmica

Al Servei de Pressupostos i GestiÛ EconÚmica li corresponen les funcions seg¸ents:

a)†Preparar l'avantprojecte de pressupost del Servei d'OcupaciÛ de Catalunya.

b)†Fer el seguiment i controlar l'execuciÛ pressupost‡ria, aixÌ com les modificacions pressupost‡ries pertinents.

c)†Coordinar la gestiÛ dels pagaments ila tramitaciÛ dels documents comptables.

d)†Supervisar i controlar la caixa d'habilitaciÛ i els comptes corrents.

e)†Fer la gestiÛ, el seguiment i el control dels ingressos que afectin les activitats del Servei d'OcupaciÛ de Catalunya.

f)†Altres funcions de naturalesa an‡loga que li siguin encomanades pels seus superiors jer‡rquics.

Article 6

Servei de ContractaciÛ, Patrimoni i RËgim Interior

Al Servei de ContractaciÛ, Patrimoni i RËgim Interior li corresponen les funcions seg¸ents:

a)†Estudiar i supervisar els expedients de contractaciÛ que proposen les diferents unitats, els plans de subministraments de bÈns i de serveis del Servei d'OcupaciÛ de Catalunya i dels magatzems.

b)†Tramitar els expedients patrimonials i les peticions de suport operatiu.

c)†Donar tr‡mit a les incidËncies derivades del patrimoni adscrit al Servei d'OcupaciÛ de Catalunya i de les assegurances subscrites.

d)†Supervisar el funcionament del Registre General d'entrades i de sortides del Servei d'OcupaciÛ de Catalunya.

e)†Altres funcions de naturalesa an‡loga que li siguin encomanades pels seus superiors jer‡rquics.

...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR