DECRET 86/2010, de 29 de juny, d'organització territorial de la Inspecció de Treball de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball
Rango de LeyDecret

DECRET

86/2010, de 29 de juny, d'organització territorial de la Inspecció de Treball de Catalunya.

El Decret 25/2010, de 2 de març, d'organització i estructura de la Inspecció de Treball de la Generalitat de Catalunya, estableix, a la seva disposició transitòria segona: “Fins que no es constitueixi el Consorci d'Inspecció de Treball i Seguretat Social de Catalunya, l'estructura territorial de la Inspecció de Treball i Seguretat Social a Catalunya, vigent en l'actualitat, es manté en els mateixos termes, de conformitat amb el Reial decret 206/2010, de 26 de febrer, sobre traspàs de funcions i serveis a la Generalitat de Catalunya en matèria de funció pública inspectora de la Inspecció de Treball i Seguretat Social. Un cop constituït el Consorci d'Inspecció de Treball i Seguretat Social de Catalunya, es regularà l'estructura territorial relacionada amb la Inspecció de Treball.”.

Havent estat constituït el dia 30 d'abril d'enguany el Consorci d'Inspecció de Treball i Seguretat Social de Catalunya, cal regular l'estructura que territorialment adoptarà el servei d'Inspecció de Treball de Catalunya.

L'estructura territorial que es regula en aquest Decret és un model d'organització transitòria fins que no es desenvolupi l'estructura de l'Agència Catalana d'Inspecció de Treball i es desplegui, segons el que preveu la Llei 11/2010, de 19 de maig, de l'Agència Catalana d'Inspecció de Treball, el model d'organització territorial definitiu.

D'altra banda, es tracta també de facilitar l'aplicació de les previsions de la Llei 11/2010, de 19 de maig, de l'Agència Catalana d'Inspecció de Treball, relatives a la creació d'un cos de Subinspecció de Seguretat i Salut en el Treball i d'integració al si del cos dels tècnics i tècniques amb habilitació en funcions de comprovació i control de les condicions materials i tècniques de seguretat i salut en el treball, adscrivint-los a l'estructura orgànica de la Inspecció de Treball, sota el comandament d'òrgans de direcció únics i actuant d'acord amb les mateixes regles d'organització i funcionament intern.

Es preveu l'entrada en vigor l'endemà de la publicació del Decret en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya , atès que és necessari de forma immediata l'establiment i la posada en funcionament de l'estructura territorial de la Inspecció de Treball.

Per tot això, de conformitat amb el que estableix l'article 26.d) de la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la Presidència de la Generalitat i del Govern, a proposta de la consellera de Treball i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Estructura territorial de la Inspecció de Treball

1.1 La Direcció General de la Inspecció de Treball s'estructura, en l'àmbit territorial, en delegacions territorials de la Inspecció de Treball, que constitueixen l'àmbit territorial principal per a l'exercici de les funcions inspectores en l'ordre social dins el marc de competències de la Generalitat de Catalunya.

1.2 Les delegacions territorials de la Inspecció de Treball, que depenen orgànicament i funcionalment de la Direcció General de la Inspecció de Treball, s'assimilen orgànicament a la subdirecció general.

1.3 L'àmbit territorial de les delegacions territorials de la Inspecció de Treball és el següent:

  1. La Delegació Territorial de Barcelona inclou les comarques del Garraf, l'Alt Penedès, l'Anoia, el Bages, el Berguedà, Osona, el Vallès Occidental, el Vallès Oriental, el Maresme, el Baix Llobregat i el Barcelonès.

  2. La Delegació Territorial de Girona inclou les comarques de la Cerdanya, el Ripollès, la Garrotxa, el Pla del Estany, l'Alt Empordà, el Baix Empordà, el Gironès i la Selva.

  3. La Delegació Territorial de Lleida inclou les comarques de la Val d'Aran, l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà, l'Alt Urgell, el Solsonès, la Noguera, la Segarra, el Segrià, el Pla d'Urgell, l'Urgell i les Garrigues.

  4. La Delegació Territorial de Tarragona inclou les comarques del Montsià, el Baix Ebre, la Terra Alta, la Ribera d'Ebre, el Baix Camp, el Priorat, l'Alt Camp, la Conca de Barberà, el Baix Penedès i el Tarragonès.

    1.4 Les delegacions territorials de la Inspecció de Treball tenen les funcions següents:

  5. Actuar com a màxim òrgan executiu i de gestió de la delegació territorial.

  6. Garantir l'assoliment dels objectius assignats a la Inspecció de Treball en l'àmbit de la seva delegació territorial.

  7. Dirigir, programar i coordinar l‘organització, les accions i les activitats de la delegació territorial i de les àrees funcionals i òrgans que la integren i aquelles que li siguin encomanades per la Direcció General, vetllant per l'aplicació de les instruccions i els criteris tècnics dictats a l'efecte.

  8. Fer la representació i la coordinació institucional al territori en matèria d'Inspecció de Treball sens perjudici de les funcions d'altres òrgans.

  9. Remetre als òrgans jurisdiccionals els informes sol·licitats i la promoció de les actuacions judicials que procedeixin mitjançant el trasllat de les comunicacions que corresponguin al Ministeri Fiscal.

  10. Coordinar l'elaboració dels informes que li siguin encomanats per la Direcció General.

  11. Fer la valoració i el seguiment de les actuacions inspectores i de les de comprovació i control de les condicions materials i tècniques de seguretat i salut laboral realitzades pels tècnics i tècniques habilitats/ades, assignant els serveis al personal corresponent i vetllant per la seva qualitat tècnica.

  12. Ordenar la gestió de les ordres de serveis i el seu registre.

  13. Altres funcions de naturalesa anàloga que li siguin encomanades pels seus o per les seves superiors jeràrquics/iques.

    1.5 En cas d'absència, malaltia o vacant del titular de la delegació territorial de la Inspecció de Treball, les seves funcions seran assumides pel cap de l'àrea especialitzada més antic en aquest lloc de treball o el cap de l'àrea territorial d'Inspecció de Treball més antic en el cas que no hi hagi caps d'àrea especialitzada.

Article 2

Estructura de les delegacions territorials de la Inspecció de Treball

2.1 La Delegació Territorial de la Inspecció de Treball de Barcelona s'estructura en:

  1. L'Àrea Especialitzada de Seguretat i Salut Laboral, configurada com a àrea funcional.

  2. L'Àrea Especialitzada de Relacions Laborals i Ocupació, configurada com a àrea funcional.

  3. 16 àrees territorials d'Inspecció de Treball, que es configuren com àrees funcionals.

  4. La Secretaria Territorial, amb rang orgànic de servei.

  5. El Servei de Coordinació i Suport Tècnic.

    2.2 Les delegacions territorials de Girona, Lleida i Tarragona s'estructuren en:

  6. Quatre àrees territorials d'Inspecció de Treball a les delegacions territorials de Girona i Tarragona i tres àrees territorials d'Inspecció de Treball a Lleida, que es configuren com àrees funcionals.

  7. La Secretaria Territorial, amb rang orgànic de servei.

Article 3

Àrea especialitzada de la Inspecció de Treball

Corresponen a l'àrea especialitzada les funcions següents:

  1. Organitzar, coordinar i supervisar el funcionament de l'àrea, d'acord amb les directrius de la direcció de la delegació territorial de la Inspecció de Treball i en coordinació amb la resta d'àrees especialitzades.

  2. Planificar l'activitat inspectora corresponent a l'àrea funcional que gestiona i distribuir-la entre els funcionaris que l'han de dur a terme.

  3. Coordinar i fer el seguiment de les àrees territorials d'Inspecció de Treball creades dins l'àmbit funcional de l'àrea i el treball especialitzat desenvolupat en equip en el mateix àmbit.

  4. Fer la coordinació, la supervisió tècnica i la valoració de les actuacions inspectores i de comprovació i control dutes a terme pel personal assignat a l'àrea especialitzada, assignant les ordres de servei que li corresponguin i vetllant pel correcte compliment dels serveis assignats.

  5. Establir els mètodes d'investigació més adients per al compliment adequat de les ordres de servei.

  6. Elaborar els informes que corresponguin sobre les activitats de l'àrea especialitzada, així com fer el seguiment i l'avaluació dels seus programes d'actuació.

  7. Assistir i donar suport a la persona titular de la delegació territorial de la Inspecció de Treball.

  8. Altres funcions de naturalesa anàloga...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR