DECRET 77/2003, de 18 de març, pel qual es regulen les distincions en matèria de justícia a Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Justícia i Interior
Rango de LeyDecret

DECRET 77/2003, de 18 de març, pel qual es regulen les distincions en matèria de justícia a Catalunya.

El Govern de la Generalitat de Catalunya vol fomentar actuacions que contribueixin a aconseguir una justícia a Catalunya eficaç, àgil i eficient, capaç d'adaptar-se a les innovacions i a les necessitats de l'entorn social que l'envolten i un bon dret propi.

Les distincions que es regulen en aquesta norma pretenen ser un estímul per als diferents col-lectius relacionats amb el món del dret i de la justícia a Catalunya, amb la finalitat de reconèixer la introducció d'elements de qualitat i innovació en l'exercici de la responsabilitat que tenen encomanada en els seus respectius àmbits d'actuació.

Per tot això, a proposta de la consellera de Justícia i Interior i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Distincions

1.1 Amb la finalitat de fomentar i reconèixer les iniciatives, actuacions, estudis i propostes que suposin una millora considerable del dret català i de la justícia a Catalunya es creen el Premi Justícia de Catalunya, la medalla d'honor de la Generalitat per serveis excepcionals a la justícia i les mencions honorífiques.

1.2 Anualment el Departament de Justícia promourà la seva concessió a iniciativa pròpia o mitjançant proposta raonada de les institucions, col-legis professionals, associacions i entitats de reconegut prestigi en els àmbits del dret i la justícia.

1.3 Anualment es poden concedir fins a un màxim de tres premis justícia de Catalunya.

1.4 Correspon al Govern de la Generalitat atorgar les distincions Premi Justícia de Catalunya.

1.5 Correspon a la consellera de Justícia i Interior atorgar la medalla d'honor de la Generalitat per serveis excepcionals a la justícia i les mencions honorífiques.

Article 2

Premi Justícia de Catalunya

2.1 El Premi Justícia de Catalunya s'atorgarà a les persones físiques o jurídiques que s'hagin distingit per la seva contribució rellevant en la renovació, l'aplicació i la difusió del dret propi de Catalunya; en la realització o l'impuls d'actuacions que hagin afavorit la modernització, l'eficàcia i l'eficiència en la prestació de serveis relacionats amb la justícia a Catalunya; per l'adaptació de l'Administració de justícia a la realitat social que l'envolta; per l'especial dedicació en l'enfortiment dels drets de defensa i representació de les persones més desafavorides en l'àmbit de l'assistència...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR