DECRET 274/2007, de 18 de desembre, de creació de l'Observatori Català del Civisme.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartamento de Agricultura, Ganadería y Pesca
Rango de LeyDecret

DECRET

274/2007, de 18 de desembre, de creació de l'Observatori Català del Civisme.

La Llei orgànica 6/2006, de 19 de juliol, de reforma de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, estableix en els articles 42 i 43 que els poders públics han de promoure polítiques públiques que fomentin la cohesió social i la participació individual i associativa en l'àmbit cívic, amb ple respecte als principis de pluralisme, lliure iniciativa i autonomia.

Amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida i el benestar de les persones, la societat catalana necessita un compromís de l'Administració i del conjunt dels ciutadans i ciutadanes per tal de trobar els canals de convivència més satisfactoris per a tothom. Un element imprescindible per assolir aquest benestar social és el civisme, és a dir, aquell comportament fonamentat tant en el compliment de les pautes establertes en la relació entre les persones com en el profund respecte per a la llibertat individual i col·lectiva.

El civisme és la norma bàsica que ha d'orientar la relació entre les persones i el comportament amb els elements que conformen el seu entorn, raó per la qual cal desenvolupar campanyes i accions de sensibilització, dinamització i divulgació dels valors civicosocials, per tal d'impulsar i promoure les actituds i els comportaments de respecte a l'ordenament jurídic vigent, a les institucions i els seus símbols, així com a la història i la cultura del nostre país.

D'acord amb això, el Govern de la Generalitat considera necessari que hi hagi un òrgan assessor de l'Administració de la Generalitat en matèria de civisme a Catalunya, en el qual participin entitats públiques i privades i experts en l'àmbit del civisme i la cohesió social, que sigui un instrument específic que contribueixi de manera eficaç a la divulgació d'aquests valors i que fomenti i garanteixi el seu respecte. Per aquest motiu, és voluntat del Govern la creació d'un Observatori Català del Civisme o lloc comú de reflexió i suggeriment de propostes d'acció per al conjunt dels ens públics i especialment pels ens locals.

L'Observatori ha de promoure l'adopció de les mesures necessàries per aconseguir el màxim grau de divulgació i de reconeixement dels valors del civisme en la societat catalana i formular els criteris, principis generals, estratègies i orientacions destinades al seu foment i a la definició de la política de civisme a Catalunya.

En virtut de tot això, de conformitat amb el Decret 421/2006, de 28 de novembre, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat, que atribueix al Departament de Governació i Administracions Públiques la competència en la sensibilització cívica i social, i la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat, a proposta del conseller de Governació i Administracions Públiques i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article 1

Creació de l'Observatori Català del Civisme

Es crea l'Observatori Català del Civisme com a òrgan adscrit a la Secretaria d'Acció Ciutadana del Departament de Governació i Administracions Públiques mitjançant la Direcció General d'Acció Cívica.

Article 2

Objecte

2.1 L'Observatori Català del Civisme és l'òrgan assessor de l'Administració de la Generalitat en matèria de Civisme a Catalunya.

2.2 L'Observatori té com a missió contribuir al foment del civisme i el seu respecte mitjançant la diagnosi, proposta, estudi i sensibilització de la societat catalana en aquesta matèria.

2.3 L'Observatori desenvolupa les seves funcions amb la participació...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR