RESOLUCIÓ TRI/4164/2003, de 30 de desembre, per la qual s'ordena la inscripció, el dipòsit i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Matsushita Electric España, SA, de Celrà, amb vigència de l'1.4.2003 al 31.3.2005 (codi de conveni núm. 1700891).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball i Industria
Rango de LeyResolució

RESOLUCIÓ TRI/4164/2003, de 30 de desembre, per la qual s'ordena la inscripció, el dipòsit i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Matsushita Electric España, SA, de Celrà, amb vigència de l'1.4.2003 al 31.3.2005 (codi de conveni núm. 1700891).

Vist el text del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Matsushita Electric España, SA, de Celrà, subscrit d'una part pels representants de l'empresa i de l'altra pels dels treballadors el dia 3 de setembre de 2003, i d'acord amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel qual s'aprova el Text refós de l'Estatut dels treballadors; el Decret 326/1998, de 24 de desembre; l'article 11.2 de la Llei orgànica 4/1979, de 18de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes concordants,

Resolc:

.1 Ordenar la inscripció del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Matsushita Eléctric España, SA, de Celrà, amb vigència de l'1.4.2003 al 31.3.2005, (codi de conveni núm. 1700891) al Registre de convenis de la Subdirecció General d'Afers Laborals i d'Ocupació a Girona.

.2 Ordenar-ne el dipòsit a l'oficina corresponent d'aquesta Subdirecció.

.3 Disposar que l'esmentat Conveni es publiqui en el DOGC.

Notifiqueu aquesta Resolució a la Comissió Negociadora del Conveni.

Girona, 30 de desembre de 2003

Montserrat González i Falcó

Subdirectora general d'Afers Laborals

i d'Ocupació a Girona

Traducció del text original signat per les parts

CONVENI

col·lectiu de l'empresa Matsushita Eléctric España, SA, de Celrà (Girona) per als exercicis 2003 i 2004

Article 1

Introducció

Aquest Conveni es concerta a fi i efecte de procurar el desenvolupament social i el de l'empresa, mitjançant la millora de les condicions de treball i el compromís d'ambdues parts, amb les respectives signatures, a complir-lo, actuant de bona fe.

Article 2

Àmbit territorial

Aquest Conveni col·lectiu regula les relacions laborals de l'empresa Matsushita Eléctric España, SA, en el seu centre de Celrà.

Article 3

Àmbit personal

Queden inclosos en aquest Conveni col·lectiu tots els treballadors que prestin els seus serveis en el centre de treball de Celrà.

Termini de vigència, causes de revisió i pròrroga

Article 4

Entrada en vigor i duració

Aquest Conveni col·lectiu té vigència de 2 anys, des del dia 01.04.2003 al 31.05.2005, llevat que es prorrogui.

Article 5

Pròrroga i causes de revisió

Aquest Conveni col·lectiu s'ha d'entendre prorrogat tàcitament per períodes anuals, llevat que alguna de les parts el denunciés amb una antelació mínima d'1 mes abans de la data del seu venciment.

  1. L'escrit de denúncia ha d'incloure: certificat de l'acord adoptat per la representació social o econòmica, amb raonament de les causes determinants de la rescissió o revisió, i, en cas de revisió, també ha d'incloure el projecte dels punts que s'han de modificar.

  2. En ambdós casos el Conveni col·lectiu s'ha d'entendre prorrogat fins que s'hagi conclòs un nou acord o que l'autoritat competent hagi dictat disposició específica.

Condicions econòmiques

Article 6

Increments salarials

L'increment salarial pactat per a l'exercici 2003 (01.04.2003 al 31.03.2004) és del 2,5 % respecte dels salaris vigents a 31.03.2003.

L'increment salarial pactat per a l'exercici 2004 (01.04.2004 al 31.03.2005) és del 2,5 % respecte dels salaris vigents a 31.03.2004.

Article 7

Aplicació

L'increment a què es refereix l'article anterior s'ha d'aplicar de forma percentual sobre el salari base, plus voluntari i antiguitat. (Annex al Conveni s'adjunten les quantitats de salari base que corresponen a cada grup de categories).

Article 7.1

Revisió salarial

Per a l'exercici 2003 s'estableix que, en el cas que a 31.12.2003, l'índex de preus al consum interanual establert per l'INE registrés un increment superior al 2,5 %, la diferència s'hauria d'aplicar en les taules salarials amb caràcter retroactiu des de 01.04.2003, ajustant els salaris i liquidant els endarreriments durant el mes de gener de 2004. Els conceptes salarials afectats són salari base, plus voluntari i antiguitat.

Per a l'exercici 2004 s'estableix que, en el cas que a 31.12.2004, l'índex de preus al consum interanual establert per l'INE registrés un increment superior al 2,5 %, la diferència s'hauria d'aplicar en les taules salarials amb caràcter retroactiu des de 01.04.2004, ajustant els salaris i liquidant els endarreriments durant el mes de gener de 2005. Els conceptes salarials afectats són salari base, plus voluntari i antiguitat.

Article 8

Absorció i compensació

Les millores econòmiques o de qualsevol altra índole que es pactin en aquest Conveni, així com les ja pactades anteriorment, considerades en còmput anual,s'han de compensar i/o absorbir amb futures millores dictades per disposició legal, convencional o de qualsevol altre tipus, llevat que la pròpia disposició que decreti les millores estableixi un límit d'absorció o compensació inferior.

Article 9

Antiguitat

El còmput de l'antiguitat del personal es regula per les normes següents:

a) La data inicial per determinanar-la és la d'ingrés en l'empresa.

b) Els augments periòdics per anys de serveis han de començar a meritar-se a partir de l'1 de gener de l'any en què es compleix cada quinquenni si la data de venciment és anterior al 30 de juny, i des de l'1 de gener de l'any següent, si és posterior.

c) L'import que s'ha de percebre per aquest concepte durant la vigència d'aquest Conveni, és de 1,10 euros per dia o de 33,28 euros per mes, per cada quinquenni. Quantitat única i igual per a totes les categories, amb un màxim de 7 quinquennis.

Article 10

Cessaments i quitances

A tot el personal que sigui baixa per voluntat pròpia o perfinalització de contracte de treball abans de la signatura del present Conveni col·lectiu, l'empresa li ha d'abonar les diferències de Conveni en liquidació complementària.

Article 11

Conveni provincial de Girona

Les retribucions i la resta de drets de contingut econòmic reconeguts en aquest Conveni, no poden ser inferiors a les establertes en el Conveni provincial de metall de Girona, globalment considerats i en còmput anual, per tot el període pactat.

Article 12

Conveni general

Si durant la vigència d'aquest Conveni es produís la negociació i signatura, per part de les centrals sindicals CCOO i UGT i les organitzacions empresarials d'un conveni general o acord marc estatal o d'àmbit de Catalunya, de caràcter estatutari, s'hauria d'aplicar en l'àmbit d'aquest Conveni, per a aquelles matèries que no s'hi regulen.

Article 13

Contractació

Contractes formatius: L'empresa renuncia a l'aplicació d'aquesta modalitat de contracte. En el cas que es procedís a aplicar-lo, s'hauria de negociar prèviament amb el Comitè d'Empresa.

Contracte de pràctiques: En el cas que s'utilitzés aquesta modalitat de contracte, el salari que s'hauria de percebre seria el 80 % durant el 1r any i el 90 % durant el 2n, i s'haurien d'aplicar els percentatges esmentats sobre la categoria o nivell que correspongués.

Article 14

Comissió de Valoració

Durant la vigència d'aquest Conveni, la Comissió de Valoració ha de continuar amb la valoració dels llocs de treball per a la fabricació i, un cop finalitzada aquesta, s'ha d'iniciar la valoració dels llocs de treball per a tècnics i administratius.

Article 15

Locomoció

Per aquest concepte, s'ha d'abonar el preu del bitllet de SARFA (autobús de línia) o mitjà de transport públic més directe, atot el personal que resideixi fora del terme municipal de Celrà fins a la parada més propera a l'empresa.

Article 16

Pagues extraordinàries

Les pagues extraordinàries d'estiu i Nadal s'han d'abonar, la 1a el dia 16 de juliol i la 2a el dia 21 de desembre, a raó de 30 dies de salari base, plus voluntari i antiguitat.

El personal de nou ingrés o el que causi baixa de l'empresa ha de rebre, de cada una de les pagues esmentades, la part proporcional de la seva permanència, en relació amb la data de l'última paga vençuda.

Article 17

Plus de toxicitat i perillositat

Tots els treballadors que prestin els seus serveis en llocs de treball que puguin catalogar-se com a tòxics o perillosos, han de percebre un plus del 20 % del seu salari base.La declaració d'aquestes circumstàncies de perillositat i/o toxicitat, ha de realitzar-se a proposta del Comitè de Seguretat i Salut, i l'empresa s'ha de comprometre a solucionar els problemes sorgits respecte d'aquest tema. I en el cas de no poder solucionar-se interiorment, s'ha d'atenir al que determini el Gabinet de Seguretat i Higiene de Girona, un cop resolta la consulta prèvia.

Article 18

Plus nocturn

Aquells que treballin entre les 22.00 h i les 06.00 h del dia següent han de percebre en concepte de complement salarial de lloc de treball un 25 % dels conceptes fixes assimilables al salari corresponent al seu nivell professional en funció de les hores realment treballades dins d'aquest horari.

Per a aquells empleats que realitzen l'activitat nocturna en treballs de producció, el complement ha de ser del 30 %.

Article 19

Plus de presència

Durant la vigència d'aquest Conveni, s'han de pagar 60 euros bruts mensuals, en 11 pagues anuals, a tots els empleats d'aquesta empresa, amb les condicions de descompte que a continuació es relacionen:

.Per dia o fracció de dia que l'empleat falti del seu lloc de treball, sigui quina sigui la causa, s'ha de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR