ORDRE IRP/370/2010, d'1 de juliol, per la qual es regula el sistema de tramitació electrònica de determinats procediments relatius a les màquines recreatives o tipus A i recreatives amb premi o tipus B.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Interior, Relacions Institucionals i Participacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

IRP/370/2010, d'1 de juliol, per la qual es regula el sistema de tramitació electrònica de determinats procediments relatius a les màquines recreatives o tipus A i recreatives amb premi o tipus B.

L'article 45.1 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, preveu que les administracions impulsaran l'aplicació de tècniques i mitjans electrònics, informàtics i telemàtics per al desenvolupament de l'activitat i l'exercici de les seves competències.

Així mateix, la Llei 11/2007, de 22 de juny, d'accés electrònic dels ciutadans als serveis públics, a l'article 6.1, reconeix el dret de la ciutadania a relacionar-se amb les administracions públiques utilitzant mitjans electrònics per a l'exercici dels drets previstos a l'article 35 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, així com per obtenir informacions, realitzar consultes, al·legacions i formular sol·licituds, manifestar consentiment, entaular pretensions, efectuar pagaments, realitzar transaccions i oposar-se a les resolucions i actes administratius.

D'altra banda, el Decret 56/2009, de 7 d'abril, per a l'impuls i el desenvolupament dels mitjans electrònics a l'Administració de la Generalitat, estableix els elements necessaris per a l'ordenació, l'impuls i el desenvolupament de serveis a la ciutadania per mitjans electrònics, amb la finalitat de millorar l'eficiència i l'eficàcia internes i el servei que es presta, avançant, així, en la implementació dels mitjans electrònics en el funcionament ordinari de l'Administració.

Pel que fa als procediments regulats en el Reglament de màquines recreatives i d'atzar, aprovat pel Decret 23/2005, de 22 de febrer, i modificat pels decrets 166/2009, de 27 d'octubre, i 56/2010, de 4 de maig, cal assenyalar que alguns dels citats procediments ja es podien tramitar parcialment telemàticament, d'acord amb els procediments previstos a l'Ordre JUI/189/2003, de 24 d'abril, per la qual s'aproven determinades tramitacions telemàtiques relacionades amb alguns procediments d'autorització de màquines recreatives i d'atzar, procediments que cal adequar atesa l'evolució dels mitjans telemàtics, electrònics i informàtics.

Així mateix, cal tenir en compte que la disposició addicional vuitena del citat Reglament preveu que els procediments administratius es puguin tramitar per mitjans electrònics quan així s'estableixi per ordre de la persona titular del departament competent en matèria de joc.

Atès l'interès del Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació en la millora del funcionament del procediment telemàtic per a la tramitació de determinats procediments administratius en matèria de màquines recreatives en atenció al volum considerable d'expedients que es generen, aquesta Ordre té per objecte implantar els procediments telemàtics, els mitjans electrònics i informàtics per la tramitació de determinats procediments relatius a les autoritzacions de màquines recreatives a ubicar en establiments de bar, restaurant bar, bar musical, sala de ball, sala de festes amb espectacle i locals de pública concurrència on s'exerceix la prostitució. Els esmentats procediments garantiran l'autenticitat e integritat dels documents electrònics previstos en aquesta Ordre, mitjançant la utilització de sistemes de signatura electrònica en els termes fixats en la Llei 11/2007, de 22 de juny, d'accés electrònic dels ciutadans als serveis públics, i en el Decret 56/2009,...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR