RESOLUCIÓ JUS/1088/2014, de 29 d'abril, per la qual es convoca concurs de trasllats de places vacants i de nova creació entre funcionaris dels cossos i escales de gestió processal i administrativa, tramitació processal i administrativa i auxili judicial de l'Administració de justícia.

SecciónCàrrecs i Personal
EmisorDepartament de Justícia
Rango de LeyResolució

Atès que hi ha llocs de treball vacants dels cossos i escales de gestió processal i administrativa, tramitació processal i administrativa i auxili judicial de l’Administració de justícia a Catalunya, dotats pressupostàriament, és procedent convocar concurs de trasllats de conformitat amb el que estableix el títol VIII de la Llei orgànica 19/2003, de 23 de desembre, per la qual es modifica la Llei orgànica 6/1985, d’1 de juliol, del poder judicial, i l’article 43 i següents i la disposició derogatòria única del Reglament d’ingrés, provisió de llocs de treball i promoció professional del personal al servei de l’Administració de justícia, aprovat pel Reial decret 1451/2005, de 7 de desembre.

Per tot això, el conseller de Justícia ha disposat convocar concurs per a la provisió dels llocs de treball que es detallen a l’annex 1 d’acord amb les següents bases:

–1 Llocs que es poden sol·licitar

1.1 Els funcionaris participants podran sol·licitar qualsevol de les places incloses a l’annex 1 sempre que compleixin els requisits generals exigits en la data de finalització del termini de presentació de sol·licituds i els mantinguin tots, inclosa la situació administrativa de servei actiu en el cos o escala des d’on participa, fins a la resolució definitiva del concurs, sense cap limitació per raó de la localitat de destinació.

1.2 Aquestes vacants s’identificaran pel número d’ordre de l’òrgan judicial. Amb la sola sol·licitud del número d’ordre d’un òrgan judicial s’entenen demanades totes les vacants anunciades per a aquest número d’ordre del cos existents a l’esmentat òrgan, així com a totes les possibles resultes, en els casos en què s’anunciïn.

1.3 També podran sol·licitar els llocs que quedin vacants com a conseqüència de la resolució del present concurs, que s’incorporaran en concepte de resultes a les vacants ofertes, i es podran sol·licitar intercalades vacants i resultes, llevat que estiguin ocupades per funcionaris titulars adscrits provisionalment; o que es pretenguin amortitzar davant de projecte de modificació de la plantilla orgànica, redistribució o reordenació d’efectius, o quan la dotació assignada a un òrgan judicial es trobi superdotada per un o més funcionaris titulars, supòsit en el qual no generarà cap resulta corresponent al cos de què es tracti. Igualment no produiran resultes els funcionaris que, tot i estar adscrits provisionalment a una plaça, participin en aquest concurs i obtinguin un plaça amb caràcter definitiu. Es poden sol·licitar intercalades vacants i resultes.

Els llocs que s’anunciïn únicament com a possibles resultes han d’identificar-se igualment pel número d’ordre de l’òrgan judicial. Amb la sola sol·licitud del número d’ordre d’un òrgan judicial s’entenen demanades totes les possibles resultes que poguessin produir-se per aquest número d’ordre del cos corresponent.

Amb la finalitat que els possibles sol·licitants puguin exercir el dret que se’ls reconeix de sol·licitar les resultes produïdes per la resolució del concurs, des de la data de publicació d’aquesta Resolució i durant el període de presentació de sol·licituds, s’exposarà en els taulers d’anuncis de la seu central del Departament de Justícia (c. Pau Claris, 81, 08010 Barcelona); Gerència Territorial de Barcelona Ciutat i l’Hospitalet de Llobregat (Gran Via de les Corts Catalanes, 111, edifici I, 14a planta, 08075 Barcelona); Gerència Territorial de Barcelona Comarques (c. Pau Claris, 158-160, àtic 2a, 08009 Barcelona); Serveis Territorials del Departament de Justícia a Girona (pl. de Pompeu Fabra, 1, edifici de la Generalitat, 17002 Girona), Lleida (c. Sant Martí, 1, 25004 Lleida), Tarragona (c. Sant Antoni Maria Claret, 17, 43002 Tarragona) i les Terres de l’Ebre (c. Santa Anna, 3-5, 2a planta, 43500 Tortosa); Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (pg. Lluís Companys, 14-16, 08018 Barcelona); audiències provincials de Barcelona (pg. Lluís Companys, 14-16, 08018 Barcelona), Girona (pl. de Josep Maria Lidón, 1, 17001 Girona), Lleida (c. Canyeret, 1, 25001 Lleida) i Tarragona (av. Lluís Companys, 10, 43005 Tarragona); deganats de Barcelona (Gran Via de les Corts Catalanes, 111, 08075 Barcelona), Lleida (c. Canyeret, 3-5, 25007 Lleida) i Tarragona (av. Lluís Companys, 10, 43005 Tarragona); Servei Comú Processal General de Girona (pl. de Josep Maria Lidón, 1, 17001 Girona); divisions de l’Institut de Medicina Legal de Catalunya de Barcelona Ciutat i l’Hospitalet de Llobregat (Gran Via de les Corts Catalanes, 111, 08075 Barcelona), Girona (av. Ramon Folch, 4-6, 17001 Girona), Lleida (c. Canyeret, 1, 25007 Lleida), Tarragona (av. Lluís Companys, 10, 43005 Tarragona) i les Terres de l’Ebre (pl. dels Estudis, s/n, 43500 Tortosa); fiscalies provincials de Barcelona (Gran Via de les Corts Catalanes, 111, 08075 Barcelona), Girona (pl. de Josep Maria Lidón, 1, 17001 Girona), Lleida (c. Canyeret, 3-5, 25007 Lleida) i Tarragona (av. Lluís Companys, 10, 43005 Tarragona), i lloc web del Departament de Justícia ( www.gencat.cat/justicia ), la relació d’òrgans judicials, fiscalies i serveis de l’Administració de justícia de la mateixa naturalesa que els convocats que es poden sol·licitar amb indicació del número d’ordre dels òrgans en qüestió.

Els funcionaris participants hauran d’assegurar-se que els números d’ordre de convocatòria que especifiquen a la seva instància corresponen als publicats per a aquest concurs, tant a l’annex 1 com a les resultes, amb la finalitat d’evitar que es facin constar codis corresponents a altres concursos.

1.4 Les sigles VSD que apareixen en determinades destinacions signifiquen que aquests òrgans judicials compatibilitzaran les seves funcions corresponents a l’ordre civil i penal amb la matèria relativa a la violència sobre la dona, segons l’Acord de 22 de juny de 2005 del Ple del Consell General del Poder Judicial (BOE de 28.6.2005).

1.5 En aquest concurs general anual i a resultes, el nombre màxim d’òrgans judicials que es podrà sol·licitar entre places vacants i resultes no podrà superar els 200 números d’ordre, entenent que cada número d’ordre comprèn totes les vacants anunciades i possibles resultes, si s’escau, de l’òrgan judicial en qüestió. S’estableix aquest límit d’acord amb la facultat que permet l’article 42 del Reial decret 1451/2005, de 7 de desembre, per tal d’agilitar el concurs atesos la participació massiva de funcionaris i el fet de tractar-se d’un concurs general que afecta els tres cossos o escales, i en virtut del que disposa l’Acord marc subscrit entre el Ministeri de Justícia i les comunitats autònomes que han rebut el traspàs de competències de mitjans personals i materials.

1.6 No s’admetrà cap modificació a la sol·licitud de destinació formulada ni desistiment a la participació en el concurs, una vegada transcorregut el termini de presentació d’instàncies. Igualment no s’admetrà, una vegada resolt el concurs provisionalment o definitivament, la renúncia a la destinació obtinguda per cap motiu al·legat, ni tampoc pel fet que el concursant s’hagi equivocat a l’hora d’emplenar els números d’ordre de la instància. Per tant, els funcionaris que participin en el concurs s’hauran d’assegurar que els números d’ordre de convocatòria que sol·liciten es corresponen exactament amb les denominacions dels òrgans judicials oferts.

1.7 Excepcionalment, es podrà eliminar alguna de les places anunciades com a vacants o resultes, en el cas que es produís de forma sobrevinguda alguna circumstància que obligués a fer-ho.

–2 Requisits i condicions de participació

2.1 Podran prendre part en el present concurs i sol·licitar les vacants d’òrgans judicials dels cossos o escales de gestió processal i administrativa, tramitació processal i administrativa i auxili judicial de l’Administració de justícia els funcionaris pertanyents als esmentats cossos o escales, sigui quina sigui la seva situació administrativa, excepte els que, havent obtingut destinació en anteriors concursos, no hagin pres possessió de la destinació que se’ls va adjudicar; els suspesos declarats en ferm, mentre duri la suspensió, i els sancionats amb trasllat forçós, fins que transcorri un o tres anys, per a destinació a la mateixa localitat en la qual se’ls va imposar la sanció, si es tracta de falta greu o molt greu, respectivament. En aquest cas els terminis es computaran de conformitat amb el que estableix l’article 43.2.c) del Reial decret 1451/2005, de 7 de desembre.

Els funcionaris en situació de servei actiu hauran de mantenir aquesta situació fins a la resolució definitiva del concurs, i els que es trobin en les situacions de serveis especials o excedència voluntària per tenir cura de familiars, en el supòsit de reingressar al lloc de treball reservat, no seran exclosos de la participació en el concurs. En el supòsit que aquests funcionaris, en qualsevol de les situacions assenyalades, passessin, durant el procés de resolució del concurs, a les situacions d’excedència voluntària per prestació de serveis en el sector públic, excedència voluntària per interès particular o excedència voluntària per agrupació familiar, seran exclosos de la participació en el concurs.

Si un funcionari es troba en situació d’excedència voluntària per prestar serveis com a secretari substitut i participa en el concurs i en demana el reingrés, i durant el procés del concurs és adscrit provisionalment al cos de gestió processal i administrativa, no es considera que es modifica la seva situació administrativa als efectes previstos al punt 1 de la base primera. Tampoc serà exclòs per motiu del canvi de la seva situació administrativa el funcionari adscrit provisionalment al cos de gestió processal i administrativa, procedent de la situació d’excedència voluntària per prestar serveis com a secretari substitut, si, una vegada transcorregut el termini de presentació d’instàncies, torna a ser nomenat com a secretari substitut.

2.2 Els funcionaris dels cossos o escales de gestió, tramitació i auxili només podran participar, per al mateix...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR