ORDRE ECO/5/2011, de 18 de gener, per la qual s'aproven les bases per a la concessió d'ajuts en espècie, en la modalitat de formació i acompanyament com a suport per a la millora de les habilitats de les persones emprenedores socials a Catalunya dins del marc del Programa de suport a l'emprenedoria social a Catalunya 2010-2011, i s'obre la convocatòria per a l'any 2011.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'ECONOMIA I CONEIXEMENT
Rango de LeyOrdre

ORDRE

ECO/5/2011, de 18 de gener, per la qual s'aproven les bases per a la concessió d'ajuts en espècie, en la modalitat de formació i acompanyament com a suport per a la millora de les habilitats de les persones emprenedores socials a Catalunya dins del marc del Programa de suport a l'emprenedoria social a Catalunya 2010-2011, i s'obre la convocatòria per a l'any 2011.

La Generalitat de Catalunya té entre els seus objectius de promoció econòmica el suport a l'emprenedoria social dintre dels programes d'Innovació Social. El Pla de Govern 2007-2010 estableix que el Govern es compromet a ajudar aquelles persones emprenedores que vulguin desenvolupar la seva pròpia empresa. La millora contínua de l'emprenedoria social a Catalunya depèn en gran mesura d'aquestes noves iniciatives innovadores que comencen i que obren nous camins d'actuació.

El Departament d'Economia i Coneixement en coordinació amb el Departament d'Empresa i Ocupació impulsen el Programa de suport a l'emprenedoria social 2010-2011, en concret, la Direcció General de Promoció Econòmica, en coordinació amb Direcció General d'Economia Social i Cooperativa i Treball Autònom volen donar suport a les experiències destinades a donar resposta a les necessitats de les persones emprenedores socials que mereixen una atenció específica.

El Programa de suport a l'emprenedoria social pretén desenvolupar, entre altres aspectes, un itinerari d'acompanyament, assessorament i formació intensius per millorar les capacitats empresarials i socials de les persones emprenedores que estan en procés de creació, llançament o creixement de la seva iniciativa.

Els objectius del Programa són impulsar i recolzar noves formes d'actuació social que tinguin una incidència més positiva a la societat; trobar noves idees d'èxit en el camp d'actuació social que es puguin implementar a Catalunya, així com identificar emprenedors i emprenedores socials i acompanyar-los/as en la creació i consolidació de les seves iniciatives

Les diferents accions del Programa aniran encaminades a donar suport i formació a les persones emprenedores socials per tal de millorar les seves habilitats i les seves capacitats organitzatives i de gestió, estimular la creativitat i transformar-la en innovacions rendibles social i econòmicament, impulsar i establir les xarxes de treball i desenvolupar estratègies per a la implicació de les persones en el creixement del projecte; incrementar les possibilitats de desenvolupament i creixement dels projectes de les persones emprenedores socials, mitjançant un suport intensiu en aspectes relacionats amb la gestió empresarial, les habilitats personals i interpersonals, l'intercanvi d'experiències i la participació en espais de finançament així com a identificar aquelles iniciatives innovadores en l'enfocament a la resolució dels problemes socials, l'ús de noves tecnologies o el model de gestió.

La materialització del Programa es realitza mitjançant la contractació d'un servei per al disseny, coordinació i execució del mateix. L'objecte d'aquest contracte és la gestió integral del Programa. Dins dels continguts del servei s'inclou un programa personalitzat d'assessorament i suport a quinze iniciatives d'emprenedoria social, prèviament seleccionades, que desenvolupin els seus projectes a Catalunya.

El 15 de juliol de 2010 es va publicar l'adjudicació definitiva del contracte de serveis per al ”Disseny coordinació i execució del Programa de suport a l'emprenedoria social a Catalunya 2010-2011” (Exp. EC 2010 212). Un del serveis que ha de prestar l'entitat gestora del Programa consisteix en donar suport concret a 15 iniciatives d'emprenedoria social innovadores. El suport té tres objectius: l'ajuda a la fase de concreció de la idea d'emprenedoria i disseny del projecte, tant conceptualment com en la seva configuració empresarial; la recerca de vies de finançament, si cal, per a la posada en marxa de la iniciativa i la formació personalitzada i el seguiment continuat durant l'any 2011.

Vistos els articles 87 i següents del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat mitjançant el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, els preceptes de caràcter bàsic de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i el Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, pel qual s'aproven el Reglament de la llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions i la resta de normativa aplicable,

Atesa l'Ordre del Departament d'Economia i Finances d'1.10.1997, sobre tramitació, justificació i control d'ajuts i subvencions (DOGC núm. 2500, de 21.10.1997).

Atesos els preceptes legals esmentats, a proposta del director general de Promoció Econòmica, amb l'informe previ de l'Assessoria Jurídica i de la Intervenció Delegada, i en ús de les atribucions que m'han estat atribuïdes d'acord amb l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores d'aquests ajuts, que consten a l'annex d'aquesta Ordre.

Article 2

Fer pública la convocatòria per l'any 2011 per a l'atorgament d'ajuts en espècie a entitats i persones emprenedores socials dins del marc del Programa de suport a l'emprenedoria social a Catalunya 2010-2011

Article 3

3.1 No hi ha imputació pressupostària directe en tractar-se d'ajuts en espècie.

3.2 Els ajuts objecte d'aquesta convocatòria són en espècie. Com a tals ajuts en espècie el cost econòmic correspon al contracte (exp. EC 2010 212) adjudicat a la UTE “Barcelona activa SAU-Fundació ESADE i Fundació Seira”, publicat en el DOGC núm. 5671, de 15.7.2010. Aquesta actuació es troba cofinançada pel FSE a través del PO 2007 ES 052 PO/07. Els ajuts en espècie es concretant en les activitats de suport i assessorament tècnic que ha de donar a les iniciatives emprenedores socials innovadores l'entitat guanyadora del concurs No impliquen, per tant, cap lliurament dinerari.

Article 4

El termini de presentació de les sol·licituds és de 20 dies naturals a comptar de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Article 5

5.1 L'òrgan instructor del procediment és la persona titular de la Direcció General de Promoció Econòmica i n'emet la resolució la persona titular de la Secretaria d'Economia i Finances (per delegació, Ordre ECF/511/2007, de 20 de novembre, DOGC núm. 5046, d'11.1.2008), en els termes que estableixen l'article 78 de la Llei 30/192, de 26 de novembre, i l'article 24 de la Llei de subvencions.

5.2 La resolució es notifica individualment a les entitats o persones beneficiàries en els termes o d'acord amb els requisits que preveuen els articles 58 i 59 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu.

Disposició final

Aquesta Ordre entra en vigor a l'endemà de la publicació al DOGC.

Contra aquesta Ordre o les seves bases es pot interposar recurs contenciós administratiu davant la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en el termini de dos mesos a comptar des de l'endemà de la data de la seva publicació, segons el que preveu l'article 46.1 de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa.

Barcelona, 18 de gener de 2011

Andreu Mas-Colell

Conseller d'Economia i Coneixement

Annex

Bases reguladores

  1. Objecte

    Aquesta Ordre té per objecte establir les bases reguladores per a la concessió d'ajuts en espècie per entitats i persones emprenedores socials de Catalunya dins del marc del Programa de suport a l'emprenedoria social a Catalunya 2010-2011.

    L'emprenedor/a social crea empreses o entitats pròpies per tal de desenvolupar noves idees amb la finalitat de solucionar els problemes socials o mediambientals existents.

    Una empresa social és una entitat nascuda de la iniciativa privada, transformadora i innovadora, dirigida per persones emprenedores, amb una finalitat de creació de valor social o mediambiental en uns sectors poc o mal coberts per la economia pública o privada tradicional.

    És autosostenible, equitativa i responsable: associa al seu govern les seves parts interessades i reinverteix prioritàriament els seus excedents en el desenvolupament del seu objecte social.

    Les empreses socials fomenten la intercooperació dinàmica i la creació d'ecosistemes i xarxes que afavoreixin la seva consolidació, la generació de noves iniciatives, l'ocupació, la transformació i l'impacte social.

  2. Destinataris

    Es poden beneficiar d'aquests ajuts per una sola vegada les persones juridicoprivades, físiques o jurídiques tant amb afany de lucre com sense, dins de l'àmbit territorial de Catalunya i que a la data de la sol·licitud reuneixin els següents requisits:

    Haver creat la iniciativa emprenedora en els darrers tres anys o tenir la voluntat de crear-la .

    Acreditar el domicili social a Catalunya, en el cas de l'empresa constituïda o la voluntat de fer-ho en el cas de l'empresa que es vol crear o la persona que es vol constituir com a emprenedor/a. Signar el compromís de mantenir la seu social a Catalunya durant el termini de tres anys.

    No haver rebut per a l'any 2010 ajuts en espècie pels mateixos conceptes.

  3. Tipologia i objecte de l'ajut

    El Programa d'emprenedoria social preveu desenvolupar un itinerari d'acompanyament, assessorament i formació intensius per millorar les capacitats empresarials i socials de les persones que estan en procés de creació, llançament o creixement de la seva iniciativa i que es concreten en les fases següents:

    En tractar-se d'un ajut en espècie les accions objecte d'ajut coincideixen amb el detall de les...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR