DECRET 169/1996, de 23 de maig, pel qual es regula l'establiment dels convenis i contractes de gestió de serveis sanitaris en l'àmbit del Servei Català de la Salut.

SecciónConcursos i Anuncis
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

L'article 7.2 de la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d'ordenació sanitària de Catalunya, estableix que el Servei Català de la Salut, als efectes de la gestió i administració dels serveis i les prestacions del sistema sanitari públic, pot emprar qualssevol fórmules de gestió directa, indirecta o compartida admeses en dret.

D'acord amb això, i amb l'objectiu de consolidar el sistema sanitari mixt propi de Catalunya i l'optimització de tots els recursos assistencials, la mateixa Llei, en el títol 4, capítol 4, regula la xarxa hospitalària d'utilització pública, que ve configurada per tots els centres, serveis i establiments hospitalaris integrats al Servei Català de la Salut i aquells altres que satisfan regularment les necessitats del sistema sanitari públic de Catalunya mitjançant els convenis pertinents. Aquesta previsió concorda amb el que estableix l'article 67 de la Llei 14/1986, de 25 d'abril, general de sanitat, segons el qual la vinculació dels hospitals a la xarxa hospitalària d'utilització pública es realitzarà mitjançant convenis singulars.

D'altra banda, la Llei 11/1995, de 29 de setembre, ha incorporat una disposició addicional 11 en la Llei d'ordenació sanitària de Catalunya, encomanant al Govern de regular mitjançant un decret els requisits, l'abast, el procediment i els sistemes de selecció per a l'establiment dels contractes de gestió de serveis sanitaris i sociosanitaris, prenent com a marc de referència la legislació sobre contractes de les administracions públiques, i tenint en compte les previsions del Pla de salut de Catalunya i les normes específiques d'ordenació dels serveis.

Conformement amb l'exposat, el present Decret té per objecte regular la utilització dels instruments jurídics previstos a l'ordenament vigent per a la prestació dels serveis sanitaris i donar compliment a l'exigència de la disposició addicional esmentada pel que fa a la contractació d'aquests serveis en concret.

En conseqüència, de conformitat amb el que s'ha exposat i en ús de les facultats que m'atorga la Llei 15/1990, de 9 de juliol, modificada per la Llei 11/1995, de 29 de setembre, d'ordenació sanitària de Catalunya; d'acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora, a proposta del conseller de Sanitat i Seguretat Social i amb la deliberació prèvia del Govern,

Decreto:

Capítol 1 Àmbit d'aplicació i disposicions generals

Article 1

Àmbit d'aplicació El present Decret és d'aplicació:

  1. Als convenis que el Servei Català de la Salut estableixi amb les entitats titulars dels hospitals integrats en la xarxa hospitalària d'utilització pública.

  2. Als convenis que el Servei Català de la Salut estableixi amb les entitats de dret públic creades per a la prestació de serveis sanitaris, així com amb entitats de dret privat en el capital de les quals sigui exclusiva o majoritària la participació de l'Administració o d'un ens públic que en depengui.

  3. Als contractes de gestió de serveis sanitaris establerts pel Servei Català de la Salut.

Article 2

Disposicions generals 2.1 Els convenis i contractes de gestió de serveis sanitaris esmentats s'establiran i s'actualitzaran tenint en compte les necessitats que prevegi el Pla de salut de Catalunya en l'àmbit territorial corresponent, la utilització òptima dels recursos sanitaris públics i les dotacions pressupostàries consignades a aquests efectes. 2.2 En anàlogues condicions d'eficàcia, qualitat i costos, s'ha de donar prioritat per establir contractes de gestió de serveis sanitaris als centres, serveis i establiments dels quals siguin titulars entitats que tinguin caràcter no lucratiu.

Article 3

Òrgans competents 3.1 D'acord amb l'article 14.1, epígraf g), de la Llei 15/1990, de 9 de juliol, d'ordenació sanitària de Catalunya, correspon al Consell de Direcció del Servei Català de la Salut fixar els criteris generals i establir i actualitzar els convenis i contractes de gestió de serveis sanitaris a què fa referència el present Decret. 3.2 El Consell de Direcció podrà delegar l'establiment i l'actualització d'aquests convenis i contractes de gestió de serveis sanitaris en el director del Servei Català de la Salut, sens perjudici de la seva ratificació ulterior, si s'escau, així com a les regions sanitàries d'acord amb el que estableix l'article 22 de la Llei 15/1990, de 9 de juliol, esmentada. 3.3 La gestió dels convenis i dels contractes esmentats correspon als gerents de les regions sanitàries del Servei Català de la Salut, en l'àmbit territorial corresponent.

Article 4

Serveis 4.1 Els serveis que poden ser objecte dels convenis i contractes de referència són els següents:

  1. Assistència hospitalària i especialitzada, que comprèn: processos diagnòstics, terapèutics o de seguiment evolutiu, en règim ambulatori o d'hospitalització, i tant de manera urgent com programada; hospitalització de dia, consultes externes, urgències o rehabilitació, així com les proves o serveis complementaris d'aquests processos i el transport sanitari programat derivat d'aquesta assistència. De conformitat amb el que estableix l'article 43.2 de la Llei...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR