ORDRE ECO/276/2014, de 4 de setembre, de regulació del fitxer que conté dades de caràcter personal de jugadors de loteries en línia de l'Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'ECONOMIA I CONEIXEMENT
Rango de LeyOrdre

L’Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat, creada per la Llei 5/1986, de 17 d’abril, és una entitat de caràcter comercial adscrita al Departament d’Economia i Coneixement mitjançant la Secretaria d’Hisenda, que té al seu càrrec la gestió directa i la comercialització dels jocs que les disposicions legals reserven a la gestió de la Generalitat de Catalunya, i té atribuïda la funció d’organització de la loteria titularitat de la Generalitat de Catalunya, a l’empara del que estableix el Decret 240/2004, de 30 de març, d'aprovació del catàleg de jocs i apostes autoritzats a Catalunya i dels criteris aplicables a la seva planificació.

En l’exercici de les funcions que té encomanades l’Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat ha de tractar dades de caràcter personal dels jugadors de loteries en línia, i amb aquesta Ordre es dóna resposta a la necessitat de crear un nou fitxer per a les dades de caràcter personal esmentades.

La Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, en l’article 20 requereix que la creació de fitxers de les administracions públiques es faci mitjançant una disposició general publicada al diari oficial corresponent.

La Llei 32/2010, d’1 d’octubre, de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, en la disposició final tercera, estableix que els consellers de la Generalitat, dins l’àmbit de les competències respectives, resten habilitats per crear, modificar i suprimir, mitjançant una ordre, els fitxers dels seus departaments o dels ens públics vinculats o que en depenguin.

En conseqüència, en ús de les facultats que m’atorga l’article 39.3 de la Llei 13/2008, del 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern, i tenint en compte el que estableix la disposició final tercera de la Llei 32/2010, de l’1 d’octubre, de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, amb l’informe previ de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, i d’acord amb el Dictamen de la Comissió Jurídica Assessora,

Ordeno:

Article 1

Objecte

L’objecte d’aquesta Ordre és la creació del fitxer amb dades de caràcter personal de l’Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat que s’inclou a l’annex i que es denomina “Jugadors de loteries en línia”, de conformitat amb el que disposa la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i la resta de normativa...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR