ORDRE EDU/316/2010, de 27 de maig, de creació del fitxer de dades de caràcter personal Projecte eduCAT 1x1 gestionat pel Departament d'Educació.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Educacio
Rango de LeyOrdre

ORDRE

EDU/316/2010, de 27 de maig, de creació del fitxer de dades de caràcter personal Projecte eduCAT 1x1 gestionat pel Departament d'Educació.

L'article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, disposa que la creació, la modificació o la supressió dels fitxers de les administracions públiques només es poden dur a terme mitjançant una disposició general publicada al diari oficial corresponent.

D'altra banda, el Reglament de desenvolupament de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, aprovat pel Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, estableix els diferents nivells de seguretat: bàsic, mitjà i alt.

La disposició addicional vint-i-tresena de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'Educació, estableix determinades prescripcions en relació amb les dades personals dels alumnes, i la disposició addicional catorzena de la Llei 12/2009, de 10 de juliol, d'educació, estableix que en el tractament de dades, en l'àmbit del sistema educatiu, és aplicable la normativa de protecció de dades de caràcter personal, que cal adoptar les mesures necessàries per a garantir-ne la seguretat i la confidencialitat, i que l'Administració educativa ha d'afavorir la transmissió dels principis, els drets i les mesures de seguretat bàsiques amb relació a la protecció de dades.

La disposició addicional tercera de la Llei 5/2002, de 19 d'abril, de l'Agència Catalana de Protecció de Dades, habilita els consellers i conselleres de la Generalitat, dins l'àmbit de les competències respectives, per a la creació, la modificació i la supressió, mitjançant ordre, dels fitxers que siguin pertinents.

D'acord amb aquesta habilitació, per l'Ordre ENS/175/2003, de 10 de març, modificada per l'Ordre EDC/85/2006, de 3 de març, es van regular els fitxers automatitzats de dades de caràcter personal existents en aquell moment en el Departament d'Educació.

Actualment, el Departament d'Educació està desenvolupant el Projecte eduCAT 1x1, que consisteix en facilitar la disponibilitat d'un ordinador portàtil per a cada alumne i alumna, i comprèn el desplegament dels llibres de text en format digital, així com la provisió de serveis digitals i telemàtics per part del Departament a fi de fomentar el desenvolupament de les competències necessàries en la societat del coneixement.

El desenvolupament d'aquesta actuació requereix el tractament de dades...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR