ORDRE AAR/222/2013, de 12 de setembre, de regulació dels fitxers de dades de caràcter personal gestionats pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, i l'Institut Català de la Vinya i el Vi.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, ALIMENTACIÓ I MEDI NATURAL
Rango de LeyOrdre

La Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, estableix, a l’article 20, la necessitat de dur a terme, mitjançant una disposició de caràcter general, la creació, modificació o supressió dels fitxers de dades de caràcter personal, precepte que s’ha vist desplegat reglamentàriament per l’article 54 del Reglament de desplegament de la Llei orgànica de protecció de dades de caràcter personal aprovat pel Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre.

D’altra banda, la mateixa Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, regula a la disposició addicional segona la creació de fitxers i registres de població per part de les comunitats autònomes.

L’article 3 de la Llei 32/2010, d’1 d’octubre, atribueix a l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades l’actuació, dins de les seves funcions, sobre els fitxers i tractaments de l’Administració de la Generalitat i de les seves entitats autònomes.

La disposició final tercera de la Llei 32/2010, d’1 d’octubre, de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, estableix que els consellers de la Generalitat, dins l’àmbit de les competències respectives, resten habilitats per a la creació, la modificació i la supressió, mitjançant una ordre, dels fitxers que siguin pertinents.

Mitjançant l’Ordre AAR/273/2007, de 17 de juliol, es va portar a terme la regulació dels fitxers automatitzats de dades de caràcter personal existents en aquell moment al Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural.

Atès el temps transcorregut, la implantació de nous sistemes d’informació, les reestructuracions administratives i l’ampliació dels àmbits de competència del Departament i el compliment dels condicionants en matèria de seguretat informàtica que estableix el Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s’aprova el Reglament de desplegament de la Llei orgànica 15/1999, de 21 de desembre, es fa necessari revisar la regulació dels fitxers de dades de caràcter personal del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

D’altra banda, cal tenir en compte que el Decret 336/2011, de 10 de maig, de reestructuració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, ha significat una nova estructura, amb l’assumpció de les competències en matèria de Medi Natural i Biodiversitat.

Així mateix, cal regular els fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats per l’Institut Català de la Vinya i el Vi, organisme autònom administratiu adscrit al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

En conseqüència, de conformitat amb el que disposa l'article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i atesa la disposició final tercera de la Llei 32/2010, d’1 d’octubre, de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades;

D’acord amb l’informe de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades;

D’acord amb el dictamen de la Comissió Jurídica Assessora,

Ordeno:

Article 1

Àmbit d'aplicació

1.1 Els fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca Alimentació i Medi Natural són els que es detallen a l’annex 1 d’aquesta Ordre.

1.2 Els fitxers que estaven inclosos a l’annex 1 de l’Ordre AAR/273/2007, de 24 de juliol, per la qual es regulen els fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural i els inclosos a l’apartat B de l’annex 1 i a l’apartat B de l’annex 2 de l’Ordre MAH/272/2006, de 18 de maig, per la qual es regulen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Medi Ambient i Habitatge i les entitats adscrites, queden substituïts pels que consten a l’annex 1 d’aquesta Ordre, atès que han estat modificats o suprimits.

1.3 Els fitxers de l’annex 1 de l’Ordre AAR/273/2007, de 24 de juliol, i l’apartat B de l’annex 2 de l’Ordre MAH/272/2006, de 18 de maig, que no han estat suprimits s’integren en els fitxers que consten a l’annex 1 d’aquesta Ordre, d’acord amb el que s’especifica a l’annex 3, i es modifiquen els diferents apartats de cada fitxer d’acord amb la redacció que consta a l’esmentat annex 1.

1.4 Els fitxers que s'indiquen a continuació s’integren en els fitxers que consten a l’annex 1 d’aquesta Ordre, d’acord amb el que s’especifica a l’annex 3, i es modifiquen els diferents apartats de cada fitxer d’acord amb la redacció que consta a l’esmentat annex 1:

  1. Annex 2 del Decret 87/2012, de 31 de juliol, sobre la pesca-turisme, el turisme pesquer i aqüícola i les demostracions de pesca en aigües marítimes i continentals de Catalunya.

  2. Annex 2 del Decret 37/2012, de 10 d’abril, del registre de plantacions fruiteres de Catalunya.

  3. Annexos 1 i 2 del Decret 131/2012, de 23 d’octubre, pel qual es regula el Registre oficial d’empreses proveïdores de material vegetal, i se n’estableixen les normes d’autorització, inscripció i funcionament, es regulen activitats de producció i comercialització de material vegetal i es crea el Catàleg de varietats locals d’interès agrari de Catalunya.

  4. Annexos 7 i 8 del Decret 47/2012, de 8 de maig, pel qual es regulen el Registre de transportistes i mitjans de transport d’animals vius i el Registre d’operadors comercials de bestiar, i se n’estableixen les normes d’autorització, inscripció i funcionament.

  5. Annex del Decret 9/2012, de 17 de gener, relatiu al sistema d’assessorament agrari de Catalunya.

  6. Annex 2 del Decret 123/2009, de 28 de juliol, del Registre dels laboratoris agroalimentaris de Catalunya.

  7. Annexos 2 i 3 del Decret 14/2008, de 22 de gener, pel qual es regula l’aplicació dels sistemes d’identificació i registre del bestiar oví i cabrum a Catalunya,

1.5 De conformitat amb el que disposa l’article 20.3 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, a l’annex 4 es detallen els fitxers suprimits i la seva destinació.

1.6 Els fitxers que contenen dades de caràcter personal gestionats per l’Institut Català de la Vinya i el Vi són els que es detallen a l’annex 2 d’aquesta Ordre.

Article 2

Mesures de gestió i d'organització

Els titulars dels òrgans responsables de cada fitxer, especificats en els annexos 1 i 2, han d’adoptar les mesures de gestió i d'organització necessàries per fer efectives les garanties, obligacions i drets reconeguts per l’article 156 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya, la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, el Reial decret 1720/2007, de 21 de desembre, pel qual s’aprova el Reglament de desplegament de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i per la Llei 32/2010, d’1 d’octubre, de l’Autoritat Catalana de Protecció de Dades, així com totes aquelles mesures necessàries per assegurar la confidencialitat, la integritat i la disponibilitat de les dades, de conformitat amb el nivell de seguretat assignat.

Disposició derogatòria

Es deroga l’Ordre AAR/273/2007, de 24 de juliol, sobre els fitxers automatitzats de dades de caràcter personal existents al Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural, atès que tots els fitxers declarats en aquella Ordre han estat modificats o suprimits.

Es deroguen els annexos 1 i 2 del Decret 81/2012, de 10 de juliol, pel qual es crea i regula el Registre del sector de l’alimentació animal i de l’àmbit dels subproductes animals i productes derivats no destinats al consum humà.

Es deroga l’annex 2 del Decret 87/2012, de 31 de juliol, sobre la pesca-turisme, el turisme pesquer i aqüícola i les demostracions de pesca en aigües marítimes i continentals de Catalunya.

Es deroga l’annex 2 del Decret 37/2012, de 10 d’abril, del Registre de plantacions fruiteres de Catalunya.

Es deroguen els annexos 1 i 2 del Decret 131/2012, de 23 d’octubre, pel qual es regula el Registre oficial d’empreses proveïdores de material vegetal, i se n’estableixen les normes d’autorització, inscripció i funcionament, es regulen activitats de producció i comercialització de material vegetal i es crea el Catàleg de varietats locals d’interès agrari de Catalunya.

Es deroguen els annexos 7 i 8 del Decret 47/2012, de 8 de maig, pel qual es regulen el Registre de transportistes i mitjans de transport d’animals vius i el Registre d’operadors comercials de bestiar, i se n’estableixen les normes d’autorització, inscripció i funcionament.

Es deroga l’apartat B de l’annex 1 i l’apartat B de l’annex 2 de l’Ordre MAH/272/2006, de 18 de maig, per la qual es regulen els fitxers automatitzats que contenen dades de caràcter personal gestionats pel Departament de Medi Ambient i Habitatge i les entitats adscrites.

Es deroga l’annex del Decret 9/2012, de 17 de gener, relatiu al sistema d’assessorament agrari de Catalunya.

Es deroga l’annex 2 del Decret 123/2009, de 28 de juliol, del Registre dels laboratoris agroalimentaris de Catalunya.

Es deroguen els annexos 2 i 3 del Decret 14/2008, de 22 de gener, pel qual es regula l’aplicació dels sistemes d’identificació i registre del bestiar oví i cabrum a Catalunya.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Barcelona, 12 de setembre de 2013

Josep Maria Pelegrí i Aixut

Conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

Annex 1

Fitxers gestionats pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural

–1 Gabinet del conseller

Relacions protocol·làries

  1. Finalitat i usos previstos:

    La finalitat és servir com a directori de persones representants de mitjans de comunicació i d'institucions públiques i privades d'àmbit català, nacional i internacional amb les quals el Departament manté relacions institucionals i protocol·làries.

    L’ús previst és per a la tramesa de publicacions, convocatòries d'actes...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR