DECRET 68/1987, de 20 de febrer, pel qual es crea el Programa per a la prevenció i el control de la SIDA i, en general, de les infeccions provocades pel virus de la immunodeficiència humana (VIH).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Salut
Rango de LeyDecret

Si bé el nombre acumulat de casos de SIDA diagnosticats a Catalunya és molt reduït, el virus de la immunodeficiència humana (VIH) pot difondre's entre la població i infectar les persones susceptibles. En absència de mesures terapèutiques i profilàctiques específiques i davant la preocupació suscitada en els diversos medis socials, la Generalitat de Catalunya considera necessari intensificar les mesures preventives i assistencials que contribueixin a reduir la propagació del VIH a la nostra comunitat.

S'escau, amb aquesta finalitat, la creació d'un Programa Sanitari per tal de promoure, planificar i coordinar les actuacions de prevenció i assistència esmentades i facilitar el control efectiu de l'evolució de la malaltia.

Per tant, a proposta del Conseller de Sanitat i Seguretat Social i d'acord amb el Consell Executiu,

Decreto:

Article 1

Es crea el Programa per a la prevenció i el control de la SIDA, a desenvolupar pel Departament de Sanitat i Seguretat Social, sota la dependència del Conseller.

Article 2

El Programa té com a finalitats promoure, planificar i coordinar les actuacions del Departament de Sanitat i Seguretat Social referents a la prevenció i el control de les infeccions atribuïbles al virus de la immunodeficiència humana en els àmbits de la vigilància epidemiològica, de la formació del personal sanitari i dels educadors, de la informació i de l'educació sanitària de la població en general i dels grups de risc elevat, de la planificació dels serveis assistencials necessaris, de l'organització de les mesures preventives que puguin determinar-se i del manteniment d'un fons de documentació científic.

Article 3

El Programa s'estructura en els òrgans següents: 3.1 Comitè Directiu. El presidirà el Conseller de Sanitat i Seguretat Social o la persona en qui delegui, i estarà compost pels vocals següents: Un representant de la Secretaria General del Departament de Sanitat i Seguretat Social. Un representant de la Direcció General de Salut Pública. Dos representants de la Direcció General d'Ordenació i Planificació Sanitària. Un representant de l'Institut Català de la Salut. Un representant de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials. El Director del Programa de Donació i Transfusió Sanguínia, creat per Ordre de 25 de maig de 1982. El Director de l'Òrgan Tècnic per al desplegament de la Llei 20/1985, creat pel...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR