RESOLUCIÓ TIC/4079/2003, d'11 de desembre, per la qual es disposa la inscripció i la publicació del Conveni col·lectiu de treball de l'empresa Joyco España, SAU, de la població d'Alcarràs (Segrià), per a l'1.1.2003 al 31.12.2005 (codi de conveni núm. 2500851).

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyResolució

RESOLUCI”

TIC/4079/2003, d'11 de desembre, per la qual es disposa la inscripciÛ i la publicaciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Joyco EspaÒa, SAU, de la poblaciÛ d'Alcarr‡s (Segri‡), per a l'1.1.2003 al 31.12.2005 (codi de conveni n˙m. 2500851).

Vist el text del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Joyco EspaÒa, SAU, de la poblaciÛ d'Alcarr‡s (Segri‡), subscrit pels representants de l'empresa i dels treballadors el dia 11 de novembre de 2003, i de conformitat amb el que estableixen l'article 90.2 i 3 del Reial decret legislatiu 1/1995, de 24 de marÁ, pel qual s'aprova el Text refÛs de la Llei de l'Estatut dels treballadors; l'article 2.b) del Reial decret 1040/1981, de 22 de maig, sobre registre i dipÚsit de convenis col∑lectius de treball; l'article 11.2 de la Llei org‡nica 4/1979, de 18 de desembre, de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, i altres normes d'aplicaciÛ,

Resolc:

.1††Disposar la inscripciÛ del Conveni col∑lectiu de treball de l'empresa Joyco EspaÒa, SAU, de la poblaciÛ d'Alcarr‡s (Segri‡), per a l'1.1.2003 al 31.12.2005, al Registre de convenis de la SubdirecciÛ General d'Afers Laborals i d'OcupaciÛ a Lleida.

.2††Disposar que el text esmentat es publiqui al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya.

Lleida, 11 de desembre de 2003

P.†D. (Decret 326/1998, DOGC de 24.12.1998)

Enric Xavier Fort i Castells

Cap del Servei de la Secretaria en funcions

TraducciÛ del text original signat per les parts

CONVENI

col∑lectiu de treball de l'empresa JOYCO Espanya, SAU, de la poblaciÛ d'Alcarr‡s (Segri‡) de l'1.1.2003 al 31.12.2005 (codi de conveni n˙m. 2500851)

Article 1

Objecte. ¿mbit territorial. ¿mbit personal

Les disposicions d'aquest Conveni col∑lectiu de treball, regularan les relacions laborals del centre de treball que l'empresa JOYCO Espanya, S.A.U., tÈ a Alcarr‡s.

El present Conveni Ès d'aplicaciÛ a tots els treballadors que presten els seus serveis al centre de treball d'Alcarr‡s, exceptuant ˙nicament el personalque exerceixi funcions de direcciÛ previst al grup 0, i l'expressament exclÚs per l'Estatut dels Treballadors articles 1,3 i 2.

Article 2

VigËncia i durada

El present Conveni entrar‡ en vigor a tots els efectes, el dia 1 de gener de 2003. La sevadurada ser‡ de tres anys, finalitzant aixÌ el 31.12.2005, independentment de la data de la seva publicaciÛ al ButlletÌ Oficial corresponent.

La durada del Conveni s'entendr‡ prorrogada d'any en any si cap de les parts el denunciÈs amb tres mesos d'antelaciÛ, com a mÌnim, a la data d'expiraciÛ del mateix o qualsevol de les seves prÚrrogues. En aquests casos, s'incrementaran les taules salarials en l'IPC previst de l'any en curs.

Article 3

CompensaciÛ, absorciÛ, condicions mÈs beneficioses

Les condicions econÚmiques pactades considerades en el seu conjunt i cÚmput anual sÛn compensables amb les que anteriorment regissin per aplicaciÛ de disposicions legals pactades.

NomÈs tindran efic‡cia en el futur les condicions econÚmiques que s'estableixin per disposiciÛ legal, si, globalment considerades en cÚmput anual, superessin a les establertes en aquest conveni, considerant-se en tot cas absorbibles per les condicions pactades.

Les condicions personals, actualment existents, que en el seu conjunt superessin a les pactades al present Conveni, es mantindran amb car‡cter "ad personam".

CapÌtol 2

OrganitzaciÛ i classificaciÛ professional

Article 4

Norma general

L'organitzaciÛ del treball Ès facultat exclusiva de la direcciÛ de l'empresa, d'acord amb la legislaciÛ vigent. En aplicaciÛ d'aquest principi, la DirecciÛ} d'empresa, a travÈs dels Úrgans adequats assenyalar‡ la tasca a realitzar, forma d'executar-la i el personal, per la seva part, complir‡ les instruccions que se li donen amb aquest motiu. Les instruccions de la DirecciÛ, seran transmeses, a travÈs del personal que per ella es determini, fins a arribar als treballadors que hagin d'acomplir-les, o bÈ ho posaran en el seu coneixement mitjanÁant l'oportuna comunicaciÛ.

Article 5

ClassificaciÛ professional

Com a conseq¸Ëncia de les noves tËcniques de treball i de les necessitats pr‡ctiques que se'n deriven, la classificaciÛ del personal de la Planta d'Alcarr‡s, est‡ estructurada en sis grups professionals que formen part d'equips de treball polivalents i multidisciplinaris, que tindran com funcions les assenyalades a l'annex n˙m. 4.

Article 6

Ascensos a grups professionals superiors

La promociÛ a grups professionals superiors es dur‡ a terme sempremitjanÁant concurs-oposiciÛ entre els empleats pertanyents a grups inferiors. Sobre aixÚ, la DirecciÛ de l'empresa notificar‡ la convocatÚria d'aquell amb la suficient antelaciÛ assenyalant les bases del mateix.

Les proves s'avaluaran per un Tribunal designat a l'efecte compost per cinc persones, tres designades per la DirecciÛ i dos pel ComitË d'Empresa.

NomÈs en el supÚsit de que no es cobrÌs la vacant del grup mitjanÁant l'esmentat concurs-oposiciÛ per no complir els candidats dels grups inferiors les caracterÌstiques requerides, podr‡ procedir-se a contractar personal extern, no pertanyent a l'empresa.

Article 7

Feines en grups superiors i inferiors

El personal que hagi de desenvolupar tasques que es trobin adscrites a un grup professional superior, en consideraciÛ a puntuals necessitats organitzatives o productives de l'empresa, meritar‡ el salari corresponent a aquest grup exclusivament si tal prestaciÛ de serveis Ès igual o superior a tres hores/jornada. Cas d'aixÚ produir-se, tals hores s'acumulessin mensualment i seran abonades des de la primera hora treballada en tasques de grup superior.

La prestaciÛ de serveis en tasques adscrites a un grup superior per un perÌode inferior a les apuntades tres hores/jornada no generaran ni el dret a percebre diferËncies salarials de cap tipus, ni, per tant es procedir‡ a l'acumulaciÛ en els termes desenvolupats en el par‡graf anterior.

El personal podr‡ realitzar treballs de grups inferiors, respectant i mantenint-se tant el grup al que est‡ adscrit com les seves condicions econÚmiques.

Per als terminis d'adquisiciÛ de categoria superior, s'estar‡ al disposat en l'article 39.4.

Article 8

Contractacions

8.a)†Criteris generals per a la formalitzaciÛ de contractes detreball fixos-discontinus

1r DefiniciÛ:

Tindran la consideraciÛ de treballadors fixos-discontinus al centre de treball de "JOYCO" a Alcarr‡s, els empleats que hagin estat contractats per desenvolupar feines que tinguin el car‡cter de fixos-discontinus i no es repeteixin en dates certes, dins del volum normal d'activitat de l'esmentat centre.

Concretament adquiriran tal condiciÛ els empleats de l'esmentada planta que hagin estat contractats durant tres anys consecutius mitjanÁant successius contractes eventuals per circumst‡ncies de la producciÛ. En virtut d'aixÚ a la seg¸ent crida per desenvolupar les seves tasques prÚpies, la seva relaciÛ passar‡ a Èsser de naturalesa fixa-discontÌnua.

Igualment adquiriran, tambÈ tal consideraciÛ, aquells treballadors que hagin estat contractats durant dos anys consecutius mitjanÁant contractes eventuals per circumst‡ncies de la producciÛ i que hagin prestat els seus serveis un mÌnim de vuit mesos durant els ˙ltims cinc anys.

A tall d'exemple d'aquesta segona possibilitat d'accedir a la figura del treballador fix-discontinu, si un treballador ha estat contractat consecutivament als exercicis 2002 i 2003, per temps total de 6 mesos, perÚ als exercicis 1999, 2000 o 2001 acumula simplement 2 mesos de contractaciÛ, Ès a dir en el global d'aquests cinc anys, 8 mesos contractat, accedir‡ a Èsser treballador fix-discontinu en cas d'Èsser cridat durant l'exercici 2004.

2n Crida i formalitzaciÛ de llistes:

El treballador fix-discontinu ser‡ cridat cada vegada que sigui necessari i vagin a realitzar-se activitats objecte de la seva contractaciÛ.

A aquest efecte l'Empresa formalitzar‡ dos llistats. Una primera llista amb el personal adscrit a FabricaciÛ (amassat i magatzem) i una segona amb el personal d'Envasat i altres.

A les esmentades llistes s'aniran incorporant els treballadors eventuals que acompleixin els criteris desenvolupats a l'apartat primer anterior.

Els treballadors que vagin complint els requisits per passar a formar part de la plantilla de treballadors fixos-discontinus, ho faran en la prÚxima crida de personal que efectuÔ l'empresa.

3r Forma de la crida dels treballadors fixos-discontinus

Els treballadors hauran d'estar anomenats per part de l'empresa per reincorporar-se o reiniciar la seva prestaciÛ de serveis en la planta amb una antelaciÛ mÌnima de cinc dies feiners a la data d'efectes de la seva incorporaciÛ, i en l'ordre de les llistes que es confeccionin i que aniran actualitzant.

La crida s'efectuar‡, en primer lloc, mitjanÁant trucada al domicili particular del treballador. Cas de que no fos localitzat s'efectuar‡ una segona crida remetent-li carta certificada amb justificant de recepciÛ igualment al seu domicili convocant-lo per a la seva personaciÛ en la data prevista.

La notificaciÛ de la suspensiÛ del contracte fix-discontinu s'efectuar‡ en ordre invers a la crida.

4t Renuncia a la crida per part del treballador fix-discontinu:

El treballador fix-discontinu que no acudeixi a la crida efectuat per l'empresa per a la seva reincorporaciÛ al treball, sempre que aquesta s'hagi efectuat de conformitat amb el recollit a l'apartat tercer anterior, quedar‡ autom‡ticament exclÚs de la corresponent llista de treballadors...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR