ACORD GOV/51/2014, de 8 d'abril, pel qual es declara bé cultural d'interès nacional, en la categoria de zona arqueològica, el jaciment ibèric del Fondo d'en Roig, a Cunit.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Cultura
Rango de LeyAcord

Per Resolució CLT/147/2013, de 2 de maig (DOGC núm. 6413, de 9.7.2013), es va arxivar l’expedient de declaració de bé cultural d’interès nacional en la categoria de zona arqueològica del jaciment ibèric del Fondo d’en Roig, a Cunit (Baix Penedès), se’n va incoar un de nou, i es va obrir un període d’informació pública.

S’han complert tots els tràmits preceptius en la instrucció d’aquest expedient d’acord amb els articles 8 i següents de la Llei 9/1993, de 30 de setembre, del patrimoni cultural català.

Consten en l’expedient els informes favorables del Consell Assessor del Patrimoni Cultural Català i de l’Institut d’Estudis Catalans.

Durant la tramitació de l’expedient no s’ha presentat cap al·legació.

A proposta del conseller de Cultura, el Govern

Acorda:

—1 Declarar bé cultural d’Interès nacional, en la categoria de zona arqueològica, el jaciment ibèric del Fondo d’en Roig, a Cunit (Baix Penedès), segons la descripció i ubicació que consten en l’annex 1 d’aquest Acord.

La delimitació de la zona arqueològica, la justificació de la qual consta a l’annex 2, es detalla en el plànol que es publica juntament amb aquest Acord.

—2 Determinar com a criteri bàsic que, amb caràcter específic, ha de regir les intervencions a la zona arqueològica declarada, la necessitat d'autorització prèvia del Departament de Cultura per a les actuacions següents:

  1. La tala i l’arrencada d’arbres.

  2. La plantada d’arbres.

  3. L’arrencada de vinyes.

  4. La plantada de vinyes.

  5. La plantada, la sembra o la substitució de conreus.

  6. La posada en conreu de zones ermes.

  7. Els treballs de prospecció i afins per a investigació minera.

  8. Les remocions i excavacions del terreny per a gasoductes, conduccions elèctriques, obres de clavegueram i/o desguàs d’aigües o d’altre tipus d’instal·lacions.

  9. L’arranjament dels camins o vials existents, així com l’obertura de nous.

  10. Els anivellaments de finques o parcel·les.

  11. Les reparcel·lacions.

—3 Publicar íntegrament al D iari Oficial de la Generalitat de Catalunya i al B oletín Oficial del Estado aquest Acord, de conformitat amb el que preveu l’article 12 de la Llei 9/1993, de 30 de setembre, del patrimoni cultural català, i notificar-lo a les persones interessades i a l’ajuntament on radica el bé.

Contra aquest Acord, que exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs potestatiu de reposició davant el Govern de la Generalitat de Catalunya en el termini d’un mes, o bé recurs contenciós administratiu davant del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR