ORDRE EMO/197/2011, d'1 d'agost, per la qual s'aproven les bases reguladores i s'obre la convocatòria de la línia d'ajuts en forma de garantia per al finançament de projectes d'innovació, internacionalització i industrialització.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'EMPRESA I OCUPACIÓ
Rango de LeyOrdre

ORDRE

EMO/197/2011, d'1 d'agost, per la qual s'aproven les bases reguladores i s'obre la convocatòria de la línia d'ajuts en forma de garantia per al finançament de projectes d'innovació, internacionalització i industrialització.

En la conjuntura econòmica actual les activitats de recerca, desenvolupament i innovació són imprescindibles per assolir millores sostenibles en productivitat i competitivitat empresarial. Un esforç continu en inversions, juntament amb les activitats de R+D+i, han demostrat tenir un impacte positiu en l'economia i promouen un creixement econòmic sostenible i de qualitat. Així mateix, cal també que aquests esforços trobin espais en el camp internacional. Per tant, aquest seguit d'actuacions en innovació, inversió i internacionalització esdevenen un objectiu cabdal de les actuacions de la Generalitat de Catalunya.

Amb aquesta finalitat, el Departament d'Empresa i Ocupació, amb la col·laboració de l'Agència de Suport a l'Empresa Catalana, ACC1Ó, ha implementat aquesta línia d'ajuts en forma de garantia per al finançament de projectes d'innovació, internacionalització i industrialització amb l'objectiu de facilitar l'accés al finançament bancari de les empreses catalanes.

Atès aquest interès, vist l'informe de l'Assessoria Jurídica, i de la Intervenció Delegada, i en virtut de les facultats que em són conferides d'acord amb l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya,

Ordeno:

Article 1

Bases reguladores

Aprovar les bases reguladores que hauran de regir aquesta convocatòria, les quals figuren a l'annex d'aquesta disposició.

Article 2

Convocatòria

Obrir la convocatòria de línia d'ajuts en forma de garantia per al finançament de projectes d'innovació, internacionalització i industrialització.

Article 3

Règim jurídic

A aquestes bases els són aplicables el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s'aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya (DOGC núm. 3791A, de 31.12.2002); la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions (BOE núm. 276, de 18.11.2003), i el Reglament que la desplega, aprovat pel Reial decret 887/2006, de 21 de juliol (BOE núm. 176, de 25.7.2006).

Article 4

Termini, forma i lloc de presentació de sol·licituds

4.1 El termini de presentació de sol·licituds s'iniciarà a partir de l'endemà de la publicació d'aquesta Ordre al DOGC i restarà obert fins al 15 d'octubre de 2012 o fins a l'exhauriment del pressupost per aquests conceptes.

4.2 Les sol·licituds han d'anar adreçades al conseller delegat d'ACC1Ó i s'han de formalitzar en l'imprès normalitzat que es podrà obtenir a la pàgina web d'ACC1Ó (www.acc10.cat). A l'imprès s'hi haurà d'adjuntar la memòria tècnica del projecte en un document PDF, segons el model que està disponible a la pàgina web d'ACC1Ó (www.acc10.cat).

Una vegada emplenat l'imprès, per una banda, les dades de l'imprès de sol·licitud i del document PDF amb la memòria tècnica s'enviaran telemàticament a ACC1Ó i, per l'altra, l'imprès de sol·licitud en paper i signat, sense el document amb la memòria, es presentarà, en els terminis que anualment estableixin les convocatòries corresponents i juntament amb la documentació que preveu la base 6 de l'annex, a ACC1Ó, passeig de Gràcia, 129, 08008 Barcelona, a qualsevol de les seves delegacions o mitjançant qualsevol dels procediments que preveu l'article 25 de la Llei 26/2010, del 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, i de l'article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, modificada per la Llei 4/1999, de 13 de gener.

La informació inclosa en el document PDF de la memòria tècnica i adjuntada a l'imprès en el moment de la seva formalització serà la utilitzada per realitzar la valoració de la sol·licitud presentada.

4.3 La signatura de la sol·licitud implica l'autorització a l'Administració de la Generalitat de Catalunya per a la funció de comprovació d'ofici de les dades relatives al compliment de les obligacions tributàries amb l'Estat i amb la Generalitat de Catalunya, i de les obligacions amb la Seguretat Social per part del sol·licitant.

Article 5

Òrgan competent, resolució dels ajuts i recursos

L'òrgan competent per a la tramitació, la resolució, el termini per a la conclusió del procediment, el mitjà de notificació i el règim de recursos es regula a la base 9.

Article 6

Import màxim per prestar avals

D'acord amb l'article 43.1 i 43.2 de la Llei 6/2011, del 27 de juliol, de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2011, s'autoritza l'Institut Català de Finances a prestar avals per un import màxim de 300.000.000 euros per promoure activitat empresarial i l'ocupació, amb la formalització prèvia del conveni pertinent per constituir un fons de provisions amb càrrec al pressupost del Departament d'Empresa i Ocupació.

Disposició addicional

ACC1Ó durà a terme un estudi d'impacte sobre els resultats derivats dels ajuts que regula aquesta Ordre i d'acord amb els objectius previstos.

Disposició final

Entrada en vigor

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Barcelona, 1 d'agost de 2011

F. Xavier Mena

Conseller d'Empresa i Ocupació

Annex

Bases reguladores per a la concessió de la línia d'ajuts en forma de garantia per al finançament de projectes d'innovació, internacionalització i industrialització

Disposicions generals

—1 Objecte

L'objecte d'aquestes bases és regular la concessió d'ajuts en forma de garantia per al finançament de projectes d'innovació, internacionalització i industrialització.

—2 Tipologia de projectes

Es consideren objecte d'ajut les següents tipologies de projectes:

2.1 De recerca, desenvolupament i innovació en producte i procés.

Es considera recerca industrial el conjunt d'activitats o projectes destinats a l'adquisició de nou coneixement, explorant la possible aplicació de noves tecnologies en la generació de nous productes o processos o per obtenir una millora substancial en productes, processos o serveis existents.

Es considera desenvolupament experimental el conjunt d'activitats o projectes que comportin l'adquisició, la combinació, la configuració i l'ús de coneixements i tècniques ja existents, d'índole científica, tecnològica, empresarial o d'altre tipus, amb vista a l'elaboració de plans i estructures o dissenys de productes, processos o serveis nous, modificats o millorats. Inclou la fabricació de prototips o demostradors finals dels nous productes, processos o serveis.

Es considera innovació en producte la introducció d'un bé o servei que és nou o significativament millorat respecte a les seves característiques o usos. Això inclou millores significatives en especificacions tècniques, components i materials, informàtica integrada, facilitat d'ús o altres característiques funcionals. Es considera innovació en procés la introducció d'un nou, o significativament millorat, procés de producció o de subministrament. Això inclou canvis significatius en tècniques, maquinària i/o programes informàtics.

2.2 D'internacionalització, entesos com el conjunt d'activitats que té com a objectiu realitzar una inversió exterior o fomentar la internacionalització de les empreses catalanes.

2.3 D'industrialització, entesos com el conjunt d'activitats que té com a objectiu la implantació de la producció d'un producte determinat a escala industrial, o la transformació i modernització de l'estructura productiva.

2.4 Els projectes que es presentin a aquesta línia d'ajuts s'hauran d'haver iniciat amb data posterior a l'1 de gener de 2011 i hauran de finalitzar en un termini màxim de 2 anys a partir de la data de sol·licitud, i hi ha la possibilitat de sol·licitar una ampliació de termini en base a allò que disposa l'article 49 de la Llei 30/1992, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú. Excepcionalment, els projectes de recerca i desenvolupament que s'acullin al Reglament (CE) núm. 800/2008, pel qual es declaren determinades categories d'ajuts compatibles amb el mercat comú en aplicació dels articles 87 i 88 del Tractat (Reglament general d'exempció per categories), s'hauran d'iniciar a partir de la data de presentació de la sol·licitud i hauran de finalitzar igualment en un termini màxim de 2 anys.

—3 Beneficiaris

3.1 Podran ser beneficiàries d'aquesta línia d'ajuts les empreses amb seu social o seu operativa a Catalunya, incloses les empreses del sector turístic.

3.2 Els projectes d'aquesta línia acollits al Reglament (CE) núm. 1998/2006 de la Comissió, de 15 de desembre, relatiu a l'aplicació dels articles 87 i 88 del Tractat als ajuts de minimis (DOUE L 379/5, de 28.12.2006), no poden ser beneficiàries les empreses que operin en els sectors de la pesca i l'aqüicultura regulats pel Reglament (CE) núm. 875/2007 del Consell, ni les que operin en la producció primària dels productes agrícoles que figuren a la llista de l'annex I del Tractat constitutiu de la Comunitat Europea, així com les empreses actives en el sector del carbó ni tampoc les ajudes per a l'adquisició de vehicles de transport de mercaderies per carretera atorgades a empreses que realitzin per compte aliè operacions de transport de mercaderies per carretera.

3.3 No es consideraran beneficiàries aquelles empreses que tinguin la consideració d'empreses en crisi; a aquests efectes, s'entendrà que una pime està en crisi si compleix els paràmetres definits a l'article 1, apartat 7, del Reglament (CE) núm. 800/2008, pel qual es declaren determinades categories d'ajuts compatibles amb el mercat comú en aplicació dels articles 87 i 88 del Tractat (Reglament general d'exempció...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR