DECRET 217/2000, de 26 de juny, pel qual es modifica l'estructura orgànica del Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

SecciónDisposicions Generals
Rango de LeyDecret

217/2000, de 26 de juny, pel qual es modifica l’estructura orgànica del Departament de Política Territorial i Obres Públiques.

La creació en el Departament de Política Territorial i Obres Públiques, mitjançant els decrets 3/2000 i 4/2000, de 10 de gener, de la Secretaria per a les Actuacions Concertades, l’Urbanisme i l’Habitatge i del Programa per al planejament territorial, respectivament, ha comportat una modificació del repartiment competencial entre les unitats del Departament i, per tant, la necessitat d’ajustar la seva estructura a la nova distribució de les funcions i de les competències entre les direccions generals directament dependents de la nova secretaria sectorial.

Així mateix, amb aquest Decret s’han introduït uns canvis en l’estructura de la Direcció General de Ports i Transports atesa la necessitat de potenciar el sistema aeroportuari i del transport aeri a Catalunya i de desenvolupament del sistema portuari català.

Finalment, s’ha dotat a la Direcció General de Carreteres, que no havia estat afectada per la darrera reestructuració desenvolupada pel Decret 83/1998, de 31 de març, d’una estructura que potencia l’àmbit de planificació i avaluació dels projectes. D’altra banda, s’ha creat una nova àrea per reforçar la vessant tecnològica i de tractament de la informació per a la presa de decisions.

Per tot això, de conformitat amb el que estableix la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d’organització, procediment i règim jurídic de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, a proposta del conseller de Política Territorial i Obres Públiques i d’acord amb el Govern,

Decreto:

Capítol 1

Gabinet del Conseller

Article 1

Funcions del Gabinet del Conseller

1.1 El Gabinet del Conseller com a òrgan d’assistència del conseller, del qual depèn directament, té encomanades les funcions següents:

a) La coordinació de les funcions pròpies de les unitats en què s’estructura el Gabinet del Conseller.

b) Les funcions d’assessorament i suport administratiu del conseller.

c) La coordinació dels llocs eventuals no estructurals del Departament.

1.2 Del Gabinet del Conseller en depenen:

L’Oficina de Premsa.

L’Oficina de Protocol.

L’Oficina de Relacions Institucionals.

La Secretaria del Conseller.

Article 2

Funcions de les unitats del Gabinet del Conseller

2.1 L’Oficina de Premsa té assignades les funcions següents:

a) La coordinació de les relacions amb els mitjans de comunicació.

b) L’anàlisi, la difusió interna i la repercussió del contingut informatiu dels diferents mitjans de comunicació.

c) La transmissió de notes de premsa i la preparació d’entrevistes i rodes de premsa.

d) La generació d’informació.

e) L’elaboració dels informes que li siguin encarregats sobre aquest àmbit d’actuació.

2.2 L’Oficina de Protocol té assignades les funcions següents:

a) Les relacions amb la unitat competent en matèria de protocol de la Presidència.

b) La coordinació de les activitats de protocol, d’actes públics organitzats pel Departament i d’aquelles en què aquest participa.

c) L’assessorament i assistència en matèria de protocol al titular del Departament.

2.3 L’Oficina de Relacions Institucionals té assignades les funcions següents:

a) La recerca de la informació necessària per donar resposta a les iniciatives del Parlament de Catalunya i de les Corts Generals pel que fa al Departament.

b) L’avaluació de l’adequació de les iniciatives parlamentàries del Parlament de Catalunya i de les Corts Generals a les línies d’actuació definides pel Govern.

c) La direcció, coordinació i elaboració dels informes, estudis i treballs tècnics que li siguin encarregats sobre aquest àmbit d’actuació.

d) L’assessorament en matèria de relacions institucionals al titular del Departament.

2.4 La Secretaria del Conseller té assignades les funcions següents:

a) La coordinació i la realització de les tasques administratives de suport al titular del Departament.

b) L’assistència al titular del Departament en l’organització de la seva agenda d’activitats.

Article 3

Titulars dels òrgans d’assistència al conseller

El cap del Gabinet del Conseller i els responsables de les unitats que en depenen ocupen llocs de treball de caràcter eventual i es regeixen pel que estableix la normativa específica reguladora del personal eventual al servei de l’Administració de la Generalitat de Catalunya.

Capítol 2

Secretaria General

Article 4

Assessoria Jurídica

Es modifica l’article 12 del Decret 137/1991, de 17 de juny, que queda redactat de la manera següent:

"12.1 L’Assessoria Jurídica es configura d’acord amb el que estableix l’article 14 del Decret 257/1997, de 30 de setembre, pel qual s’aprova el Reglament dels serveis jurídics de la Generalitat de Catalunya que desplega la Llei 7/1996, de 5 de juliol, d’organització dels serveis jurídics de l’Administració de la Generalitat.

"12.2 Els advocats de la Generalitat destinats a aquesta Assessoria, de conformitat amb el que estableixen l’article 2, apartats 3 i 4 de la Llei esmentada, i l’article 2, apartats 1, 2 i 3 del citat Reglament, integren el Gabinet Jurídic i estan sotmesos en llur actuació a la direcció i la coordinació jurídiques del director d’aquest Gabinet i depenen, pel que fa al règim de prestació de llurs serveis, del secretari general del Departament. Així mateix, els esmentats advocats desenvolupen les funcions que preveuen l’article 4 de la Llei 7/1996 i l’article 19 del Decret 257/1997."

Article 5

Gabinet Tècnic

S’afegeix el paràgraf següent a l’apartat 1 de l’article 15 del Decret 137/1991, de 17 de juny, de reestructuració de la Secretaria General del Departament de Política Territorial i Obres Públiques:

"f) Fer el seguiment de les actuacions dutes a terme pels organismes i empreses dependents del Departament i l’anàlisi de l’acompliment dels objectius marcats."

Capítol 3

Direcció de Serveis

Article 6

Àrea d’Organització i Tècniques de Gestió

6.1 Es modifica l’article 35 del Decret 83/1998, de 31 de març, de reestructuració del Departament de Política Territorial i Obres Públiques i s’hi afegeixen els paràgrafs següents:

"f) Coordinar les actuacions informàtiques del Departament per tal que s’adeqüin a l’entorn organitzatiu i a la millora de la gestió.

"g) Coordinar i controlar l’Escola de Sobreestants."

6.2 S’afegeix un apartat a l’article 35 del Decret 83/1998, de 31 de març, de reestructuració del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, amb la redacció següent:

"35.2 Es crea la Unitat de Tecnologies de la Informació i Comunicacions, adscrita a l’Àrea d’Organització i Tècniques de Gestió, sens perjudici de les competències assignades a altres departaments i, en tot cas, en coordinació amb el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, i se li assignen les funcions següents:

"a) Elaborar la proposta del pla anual de sistemes d’informació del Departament, i gestionar el pla aprovat.

"b) Gestionar, fer el seguiment i el control dels projectes informàtics del Departament.

"c) Fer el manteniment correctiu i evolutiu de les aplicacions corporatives departamentals.

"d) Implantar, fer el manteniment i donar suport a les aplicacions informàtiques interdepartamentals.

"e) Administrar les xarxes, els servidors i les bases de dades del departament i fer el manteniment dels equips, comunicacions i altres mitjans informàtics.

"f) Gestionar les incidències de programari i maquinari."

Article 7

Gabinet de Gestió de Projectes i Expropiacions

7.1 Es modifica el paràgraf g) de l’apartat 1 de l’article 39 del Decret 83/1998, de 31 de març, de reestructuració del Departament de Política Territorial i Obres Públiques que queda redactat de la manera següent:

"g) La direcció i coordinació de les funcions encomanades a la Inspecció Tècnica d’Obres."

7.2 Es crea l’Àrea de Serveis Afectats dependent del Gabinet de Gestió de Projectes i Expropiacions, amb nivell orgànic de servei i amb les funcions següents:

a) Fer la valoració dels trasllats de serveis afectats inherent als projectes del Departament.

b) Elaborar els projectes de modificació o trasllat dels serveis afectats i gestionar i tramitar els expedients que se’n derivin.

c) Fer el seguiment del procés de modificació i reposició dels serveis i valorar l’obra executada.

7.3 Es modifica el paràgraf e) de l’apartat 1 de l’article 40 del Decret 83/1998, de 31 de març, de reestructuració del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, que queda redactat de la manera següent:

"e) La valoració i la gestió econòmica inherent a les expropiacions."

7.4 La Inspecció Tècnica d’Obres Públiques passa a denominar-se Inspecció Tècnica d’Obres, s’adscriu al Gabinet de Projectes i Expropiacions i se li assignen les funcions següents:

a) Avaluar el cost econòmic dels projectes d’inversió i dels seus modificats abans de la seva aprovació.

b) Informar sobre les propostes de redacció de projectes de modificacions d’obres contractades, quan el pressupost addicional que puguin produir, excedeixi del 10 per 100 del pressupost d’adjudicació del contracte inicial, i en tot cas, quan la quantia de l’esmentat addicional superi la quantitat de 20.000.000 de pessetes.

c) Informar sobre les propostes de redacció de projectes d’obres complementàries a les quals es refereixen els articles 141.d) de la Llei 13/1995, de 18 de maig, de contractes de les administracions públiques, i 153, paràgraf segon, del vigent Reglament general de contractació, sempre que la quantia de les quals excedeixi de 20.000.000 de pessetes.

d) Inspeccionar l’execució de les obres públiques...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR