DECRET 45/2012, de 24 d'abril, de modificació del Reglament de la loteria Lotto 6/49 i de les seves variants, aprovat pel Decret 119/2009, de 28 de juliol.

Fecha de Entrada en Vigor 6 de Mayo de 2012
SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'ECONOMIA I CONEIXEMENT
Rango de LeyDecret

L’article 141.1 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya disposa que correspon a la Generalitat la competència exclusiva en matèria de joc si l’activitat es du a terme exclusivament a Catalunya.

L’article 68.1 de l’Estatut d’autonomia de Catalunya i l’article 39.1 de la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern, estableixen que correspon al Govern, en l’exercici de les competències de la Generalitat, la potestat reglamentària.

La Llei 5/1986, de 17 d’abril, de creació de l’Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat, a l’article 2, estableix que aquesta Entitat té al seu càrrec l’organització, la gestió directa i la comercialització dels jocs que les disposicions legals reserven a la gestió de la Generalitat, i també la recaptació per compte de la Generalitat dels ingressos públics derivats d’aquesta activitat i el pagament dels premis que s’estableixen.

El Decret 240/2004, de 30 de març, pel qual s’aprova el catàleg de jocs i apostes autoritzats a Catalunya i els criteris aplicables a la seva planificació, estableix a l’article 5 que la loteria, en qualsevol de les modalitats previstes en aquest precepte, serà organitzada per l’Entitat Autònoma de Jocs i Apostes de la Generalitat.

Mitjançant el Decret 119/2009, de 28 de juliol, es va aprovar el Reglament de la loteria Lotto 6/49, d’acord amb les previsions de la Llei 15/1984, de 20 de març, del joc, i tenint en compte la competència estatutària exclusiva de la Generalitat de Catalunya en aquesta matèria.

L’evolució experimentada darrerament pel sector del joc a Catalunya aconsella implementar innovacions derivades de l’aplicació de les noves polítiques en matèria de joc, que comporten l’adequació de determinats aspectes a les circumstàncies del context actual, amb la incorporació d’innovacions que facin més atractiva la participació en el joc de loteria Lotto 6/49, i que es tradueixen en la introducció d’un número denominat “Plus”, que s’obté amb la realització d’un nou sorteig, i amb el que s’ofereixen més opcions de premi que les existents fins ara per a aquesta loteria.

Raons tecnològiques, comercials i de planificació en el temps, en funció dels paràmetres i dels criteris comercials i econòmics aplicables amb l’objectiu d’obtenir el millor impacte en el mercat amb la referida innovació del joc de loteria Lotto 6/49, fan aconsellable que l’entrada en vigor d’aquest Decret sigui...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR