DECRET 124/1991, de 21 de maig, de reestructuració parcial de la Direcció General d'Indústria del Departament d'Indústria i Energia.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme
Rango de LeyDecret

La creixent complexitat i la diversificació de les polítiques públiques vinculades al desenvolupament tecnològic i industrial obliguen l'Administració pública a adaptar les seves estructures organitzatives per fer front en les millors condicions a les noves tasques que se li plantegen. En aquest sentit, cal destacar el desplaçament de l'activitat pròpiament de regulació econòmico-industrial com a activitat predominant dels poders públics, que és gradualment substituïda per un conjunt d'actuacions que tenen com a objectiu la promoció i el foment de l'activitat industrial i artesanal, el desenvolupament tecnològic i la prestació de serveis reals a la indústria.

Des d'aquesta perspectiva esdevé necessari adaptar l'estructura de la Direcció General d'Indústria al seu paper de centre directiu encarregat de formular i dirigir les polítiques públiques en el sector industrial. Així, la Direcció General d'Indústria es configura bàsicament com el centre d'anàlisi, programació, direcció i avaluació de les mesures de política industrial, artesanal i d'innovació tecnològica, l'execució de les quals s'instrumenta principalment per mitjà del Centre d'Informació i Desenvolupament Empresarial.

Per tot això, cal modificar el Decret 88/1989, de 4 d'abril, mitjançant la supressió de la Subdirecció General d'Artesania i la creació de la Subdirecció General d'Indústria com a òrgan de suport del director general, a la qual se li encomanen la supervisió i coordinació dels diferents serveis. Tanmateix se simplifica l'estructura dels serveis mitjançant la supressió del Servei d'Innovació Industrial i es reforça el Servei de Programació i Anàlisi Industrial mitjançant la creació de la Secció de Programació.

En conseqüència, a proposta del conseller d'Indústria i Energia i d'acord amb el Govern,

Decreto:

Article únic

Els articles 30 al 36 del Decret 88/1989, de 4 d'abril, quedaran redactats de la manera següent:

Article 30

Correspondran a la Direcció General d'Indústria la planificació i la direcció de les funcions del Departament relacionades amb les accions de foment industrial de caràcter horitzontal, sectorial i territorial, programes sobre política tecnològica i de les tècniques de la producció, promoció d'infrastructures tecnològiques, el foment del disseny i de la qualitat i l'ordenació i la promoció de l'artesania. També li correspondrà, quan...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR