ORDRE PRE/224/2013, de 25 de setembre, per la qual s'aproven les bases generals reguladores del procediment per a la concessió i renovació d'ajuts per a la contractació de personal investigador novell, dins l'àmbit de l'educació física i l'esport i les ciències aplicades a l'esport, destinats a l'INEFC.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de la Presidencia
Rango de LeyOrdre

L’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC) té establerta, des de l’any 2006, una línia d’ajuts per a la formació de personal investigador en l’àmbit de l’educació física i l’esport i les ciències aplicades a l’esport.

Atès que la Llei 14/2011, d’1 de juny, de la ciència, la tecnologia i la innovació, estableix el marc per al foment de la recerca científica i tècnica amb l’objecte fonamental de promoure la recerca, el desenvolupament experimental i la innovació com a elements sobre els quals ha de basar-se el desenvolupament sostenible i el benestar social;

Atès que aquesta Llei disposa d’un títol específic destinat als recursos humans dedicats a la recerca i una secció dedicada a la contractació del personal investigador de caràcter laboral, on es regula el contracte per al personal investigador predoctoral en formació;

Ateses les competències que en matèria d’investigació preveu la Llei 11/1984, de 5 de març, de creació de l’organisme autònom Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya;

Atès el que estableixen el capítol 9 del Text refós de la llei de finances públiques de Catalunya, aprovat pel Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions;

En ús de les atribucions que em confereix la normativa vigent,

Ordeno:

Article únic

Aquesta Ordre té per objecte aprovar les bases generals reguladores del procediment per a la concessió i renovació d’ajuts per a la contractació de personal investigador novell, com a personal investigador predoctoral en formació dins l’àmbit de l’educació física i l’esport i les ciències aplicades a l’esport, destinats a l’INEFC, que consten en l’annex d’aquesta Ordre.

Les contractacions mitjançant les quals es formalitzen els ajuts concedits o renovats es relacionen amb l’àmbit de l’educació física i l’esport i les ciències aplicades a l’esport.

Disposició transitòria

Les situacions jurídiques de contracte, de vigència anual, creades a l’empara de la convocatòria efectuada per la Resolució PRE/2730/2012, de 4 de desembre, per la qual s’obre convocatòria anticipada per a la concessió i renovació de beques per a la contractació de personal investigador novell dins l’àmbit de l’educació física i l’esport i les ciències aplicades a l’esport, destinades a l’INEFC per a l’any 2013, continuen regint-se, fins a la seva finalització, per les bases generals i específiques vigents en publicar-se la convocatòria esmentada.

Disposició derogatòria

Es deroga l’Ordre PRE/361/2012, de 8 de novembre, per la qual s’aproven les bases generals reguladores del procediment per a la concessió i renovació de beques per a la contractació de personal investigador novell, dins l’àmbit de l’educació física i l’esport i les ciències aplicades a l’esport, destinades a l’INEFC (DOGC núm. 6255, de 16.11.2012).

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l’endemà de la publicació al DOGC.

Barcelona, 25 de setembre de 2013

Francesc Homs i Molist

Conseller de la Presidència

Annex

Bases generals reguladores

—1 Objecte

Els ajuts per a la contractació de personal investigador novell, dins l’àmbit de l’educació física i l’esport i les ciències aplicades a l’esport, destinats als dos centres de l’INEFC regulats per aquestes bases, tenen per objecte fomentar i promoure la recerca científica en aquests àmbits.

—2 Període d’execució de les activitats i estructura

Aquest programa té una durada màxima de tres anys.

Al final de cada any, les persones beneficiàries han de presentar una memòria del treball desenvolupat, i els objectius i el pla de treball per a l’any següent. La renovació dels ajuts per a l’any següent està condicionada a la valoració positiva de les memòries, d’acord amb els criteris establerts en la convocatòria corresponent, i a la disponibilitat pressupostària.

La lectura de la tesi comporta la finalització del contracte el darrer dia del mes en què es llegeix i la finalització del programa.

L’INEFC contractarà les persones beneficiàries d’acord amb el que preveu l’article 21 de la Llei 14/2011, d’1 de juny, de la ciència, la tecnologia i la innovació, sota la modalitat de contracte predoctoral. La durada del contracte serà d’un any i es podrà prorrogar anualment, amb l’informe favorable previ de la comissió acadèmica del programa de doctorat, o en el seu cas, de l’escola de doctorat, fins a un màxim de 3 anys, sempre que es compleixin els requisits previstos en aquestes bases i en la convocatòria corresponent.

Les situacions d’incapacitat temporal, risc durant l’embaràs, maternitat, adopció o acolliment, risc durant la lactància, paternitat o força major suspendran el còmput de la durada del contracte. En aquests casos, les persones candidates podran sol·licitar, en el termini màxim de dos mesos abans de la finalització del contracte, la recuperació del període de suspensió.

—3 Persones beneficiàries

3.1 Podran presentar sol·licitud als ajuts regulats per aquestes bases, les persones físiques que compleixin els requisits següents:

  1. Integrar-se en algun dels projectes de recerca avaluats de manera positiva per l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), que es publicaran als taulers d’anuncis de l’INEFC (centres de Barcelona i de Lleida), abans que comenci el termini de presentació de les sol·licituds de la convocatòria corresponent.

  2. Trobar-se en algun dels supòsits establerts a l’article 6 del Reial decret 99/2011, de 28 de gener, pel qual es regulen els ensenyaments oficials de doctorat, amb les singularitats següents:

    Els estudis de màster o equivalent han d’haver finalitzat després de l’1 de gener del cinquè any anterior a l’any de la convocatòria.

    En el cas dels estudis de grau d’una durada mínima de 300 ECTS les persones sol·licitants han d’estar en possessió del títol de grau en el moment de presentar la sol·licitud.

    També els poden sol·licitar les persones físiques en possessió del títol de llicenciat, enginyeria o arquitectura superior que hagin obtingut la suficiència investigadora (DEA) després de l’1 de gener dels dos anys anteriors a la convocatòria.

    Els títols de llicenciatura, enginyeria, arquitectura, grau, diplomatura i màster obtinguts en centres estrangers han de ser validats o reconeguts. A aquests efectes, es considerarà que un títol està reconegut quan la persona sol·licitant acredita haver estat admesa en la fase de recerca d’un doctorat.

    La persona sol·licitant no pot estar en possessió de cap títol de doctor.

  3. Estar matriculada pel concepte de tutela acadèmica del doctorat en el moment de l’acceptació de l’ajut. Els programes de doctorat han de ser d’una universitat del sistema universitari català.

    3.2 Les persones sol·licitants no poden haver gaudit de cap altra beca o ajut de naturalesa anàloga d’una durada superior a dotze mesos quan finalitzi el termini de presentació de sol·licituds.

    3.3 Queden excloses les persones candidates que hagin gaudit totalment o parcialment d’aquest programa en convocatòries anteriors.

    3.4 Les persones que s’encarreguin de dirigir el projecte de tesi de les persones candidates d’aquest programa han de pertànyer al col·lectiu del professorat de l’INEFC fix o temporal acreditat.

    3.5 Cada sol·licitant només podrà presentar una sol·licitud.

    3.6 Cada director o directora de projecte de tesi només pot constar com a tal en una sol·licitud.

    3.7 Les condicions per a la renovació dels ajuts es definiran a la mateixa convocatòria.

    —4 Entitat col·laboradora

    L’AGAUR actuarà com a entitat col·laboradora en els procediments de...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR