ORDRE ARP/255/2015, de 29 de juliol, per la qual es modifiquen les bases reguladores dels ajuts a la gestió dels purins que es destinaven a les plantes d'assecatge abans del tancament, i es convoquen els corresponents a l'any 2015, aprovades mitjançant l'Ordre AAM/337/2014, de 13 de novembre.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
Rango de LeyOrdre

Per tal d’oferir urgentment solucions als problemes de gestió esdevinguts arran del tancament de les plantes d’assecatge de purins, i pal·liar l’impacte del tancament de les plantes i incrementar la valorització de les dejeccions de les explotacions ramaderes, es va considerar convenient subvencionar una part del cost del transport dels purins, i fomentar les inversions destinades a la creació d’infraestructures de gestió dels purins i instal·lació de sistemes de tractament, i la compra de determinats equips i construcció de basses.

En aquest context es va publicar l’Ordre AAM/337/2014, de 13 de novembre, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts a la gestió dels purins que es destinaven a les plantes d’assecatge abans del tancament, i es convoquen els corresponents a l’any 2015.

Aquesta última norma esmentada estableix uns criteris d’atribució i prioritats en el cas que l’import total de les sol·licituds presentades superi la dotació pressupostària disponible per a aquests ajuts.

La modificació obeeix a la finalitat que, davant la possibilitat que un cop efectuada la certificació global de tots els expedients aquesta sigui inferior a l’aprovat, es pugui incrementar l’ajut reconegut als diferents beneficiaris mitjançant una resolució complementària que augmenti l’ajut inicialment concedit.

En l’esmentada Ordre també es va establir que el termini per realitzar i justificar les actuacions objecte de l’ajut a determinades inversions era el que s'indicava a la resolució de concessió de l’ajut, i en tot cas no havia de ser superior a un any des de la data de concessió de l’ajut ni ser posterior a 31.12.2015, i no es preveia l’ampliació dels terminis d’execució.

Ara es considera convenient establir en l’Ordre que, en casos suficientment justificats, per la mateixa dificultat en l’execució, o bé per la necessitat de tràmits amb altres administracions, es podrà autoritzar una ampliació del termini d’execució de determinades actuacions.

Conseqüentment, d’acord amb l’article 92 del Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, a proposta de la Direcció General d’Agricultura i Ramaderia, i en ús de les atribucions que m’han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

S’afegeix l’apartat 8.9 a l’annex 1 de l’Ordre AAM/337/2014, de 13 de novembre, amb la redacció següent:

"8.9 Quan la certificació efectuada pels serveis competents del...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR