ORDRE ARP/26/2017, de 16 de febrer, per la qual s'aproven les bases reguladores dels ajuts per al subministrament de llet i determinats productes lactis a l'alumnat de centres educatius i l'ajut complementari per al subministrament de llet a centres educatius de màxima complexitat.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
Rango de LeyOrdre

El Reglament (UE) núm. 1308/2013 del Parlament Europeu i del Consell, de 17 de desembre de 2013, pel qual es crea l'organització comuna de mercats dels productes agraris i pel qual es deroguen els Reglaments (CEE) núm. 922/72, (CEE) núm. 234/79, (CE) núm. 1037/2001 i (CE) núm. 1234/2007 preveu la necessitat d'incrementar de forma duradora la proporció de llet i productes lactis en les dietes durant l'etapa de formació dels seus hàbits alimentaris, contribuent d'aquesta forma a la consecució dels objectius de la PAC, en particular estabilitzar els mercats i garantir la disponibilitat dels subministrament tant actuals com futurs. Per tant, conclou que convé promoure un ajut de la Unió per a finançar o cofinançar la distribució d'aquests productes als nens de centres d'ensenyament.

El Reglament (CE) 657/2008, de la Comissió, de 10 de juliol, estableix disposicions en allò relatiu a la concessió de l'ajut comunitari per al subministrament de llet i determinats productes lactis a l'alumnat dels centres escolars.

D'altra banda, el Reglament (UE) núm.1370/2013 del Consell, de 16 de desembre de 2013, pel qual s'estableixen mesures relatives a la fixació de determinats ajuts i restitucions en relació amb l'organització comuna de mercats dels productes agrícoles determina l'ajut per a tota classe de llet en el marc de l'ajut a la distribució de llet i productes lactis als escolars.

L'objecte d'aquesta Ordre es regular els ajuts per al subministrament de llet i determinats productes lactis a l'alumnat de centres educatius i també l'ajut complementari d'aquests per al subministrament de llet a centres educatius de màxima complexitat.

Conseqüentment, valorada la conveniència de donar suport al sector lleter mitjançant un ajut econòmic, d'acord amb l'article 92 del Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya, aprovat per Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, i a proposta de la Direcció General d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Aprovar les bases reguladores dels ajuts destinats al subministrament de llet i determinats productes lactis a l'alumnat de centres educatius i de l'ajut complementari destinats a l'alumnat dels centres educatius de màxima complexitat, que es publiquen a l'annex 1 d'aquesta Ordre, així com la llista de productes que es poden beneficiar dels ajuts que figuren en l'annex 2, els imports d'ajuts unitaris que figuren en l'annex 3, la taula d'equivalències per al càlcul de l'ajut que consta en l'annex 4 i els preus màxims de cada producte que consten en l'annex 5.

Article 2

Aprovar el procediment de tramitació telemàtica especificat a l'annex 6 d'aquesta Ordre per a les sol·licituds de participació a l'ajut complementari per als alumes d'educació infantil i primària dels centres educatius designats pel Departament d'Ensenyament com a centre de màxima complexitat.

Disposició addicional

Els ajuts al subministrament de llet i determinats productes lactis a l'alumnat de centres educatius estan finançats íntegrament pel Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA) i es tramiten d'acord amb les funcions d'organisme pagador que estableix el Decret 393/2006, de 17 d'octubre, pel qual es constitueix i es regula l'organització i el funcionament de l'organisme pagador dels ajuts finançats pel FEAGA i el FEADER (DOGC núm. 4743, de 19.10.2006).

Disposició derogatòria

Es deroga l'Ordre AAM/190/2011, de 26 de juliol (DOGC núm. 5938, de 9.8.2011), per la qual s'aproven les bases reguladores de l'ajut per a la cessió de llet i determinats productes lactis a l'alumnat de centres escolars, i l'Ordre AAM/239/2013, de 7 d'octubre, que la modifica (DOGC núm. 6479, de 14.10.2013) les quals només resten d'aplicació als ajuts corresponents a les convocatòries efectuades a la seva empara.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 16 de febrer de 2017

Meritxell Serret i Aleu

Conseller d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

Annex 1

Bases reguladores dels ajuts per al subministrament de llet i determinats productes lactis a l'alumnat de centres educatius i l'ajut complementari per al subministrament de llet a centres educatius de màxima complexitat.

—1 Objecte dels ajuts

L'objecte dels ajuts que estableix l'Ordre és el subministrament de llet i determinats productes lactis a l'alumnat dels centres escolars segons l'establert Reglament (UE) 1308/2013 i que regula el Reglament (CE) 657/2008, de la Comissió, de 10 de juliol, en l'àmbit territorial de Catalunya, i de l'ajut complementari de l'anterior que va destinat a centres educatius de màxima complexitat.

—2 Persones beneficiàries

2.1 Poden ser beneficiaris dels ajuts al subministrament de llet i determinats productes lactis els alumnes i les alumnes que assisteixin regularment a un centre educatiu autoritzat pel Departament d'Ensenyament, de qualsevol dels nivells educatius següents, regulats per la Llei 12/2009, del 10 de juliol, d'educació, i per la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d'educació:

Educació infantil, incloses llars d'infants o altres establiments d'educació preescolar,

Educació primària i

Educació secundària, que inclourà l'educació secundària obligatòria, el batxillerat i la formació professional de grau mitjà.

2.2 Poden ser beneficiaris de l'ajut complementari per al subministrament de llet els alumnes i les alumnes que assisteixin regularment a un centre educatiu dels establerts, pel Departament d'Ensenyament mitjançant la corresponent Resolució, com a centre de màxima complexitat de qualsevol dels nivells educatius següents:

Segon cicle d'educació infantil.

Cicle inicial d'educació primària.

Cicle mitjà d'educació primària.

Cicle superior d'educació primària.

2.3 L'alumnat beneficiari únicament gaudirà d'aquests ajuts durant els dies lectius. No es podrà beneficiar dels ajuts durant la seva estada en colònies, de vacances organitzades pel centre escolar o per l'autoritat competent.

—3 Entitats sol·licitants perceptores dels ajuts

3.1 L'ajut al subministrament podrà ser sol·licitat per:

  1. El centre educatiu.

  2. Una autoritat educativa que sol·liciti l'ajut per a l'alumnat sota la seva jurisdicció.

  3. El proveïdor dels productes degudament autoritzat per l'òrgan competent.

  4. Una organització que actuï en nom d'un o més centres escolars o autoritats educatives i que estigui constituïda específicament per a aquest fi.

    Els sol·licitants definits en les lletres a), b) i d) anteriors poden sol·licitar l'ajut directament al DARP o fer-ho a través de proveïdors autoritzats.

    3.2 L'ajut complementari serà sol·licitat pel proveïdor designat a l'efecte d'acord amb l'apartat 7 d'aquest annex 1.

    3.3 En tots els casos, les persones sol·licitants han de disposar de les autoritzacions corresponents regulades en l'apartat 6 d'aquest annex 1. Els proveïdors amb seu social fora de Catalunya hauran d'haver estar autoritzats com a sol·licitants per l'òrgan competent de la comunitat autònoma a la qual tinguin la seva seu social.

    Per a actuar com a sol·licitant de l'ajut complementari per a la distribució llet als centres qualificats de màxima complexitat, a més de l'autorització, hauran de ser designats d'acord amb el procediment establert a l'apartat 7.

    —4 Obligacions dels proveïdors autoritzats per obtenir els ajuts.

    Són obligacions dels proveïdors autoritzats:

  5. Subministrar un o més dels productes establerts a l'annex 2 de l'Ordre, elaborats a la Unió Europea, que compleixin els requisits establerts a l'apartat 8 d'aquestes bases.

  6. Destinar els productes exclusivament al consum de l'alumnat dels centres escolars per als quals es sol·liciti l'ajut.

  7. No subministrar a cap centre escolar, a l'empara d'aquesta línia d'ajut, més quantitat que la que correspongui a raó de 0,25 litres d'equivalent de llet per alumne declarat i dia lectiu i d'acord amb les equivalències que figuren a l'annex 4.

  8. Lliurar a la Direcció General d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, la relació dels productes que subministrarà als centres escolars, amb especificació de la seva composició, i el tipus d'envàs amb la seva capacitat. Aquesta relació s'haurà d'actualitzar cada vegada que s'inclogui un producte nou en el subministrament als centres escolars o es modifiquin alguna de les dades comunicades.

  9. Lliurar a la Direcció General d'Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, com a màxim el 31 d'octubre de cada any, els compromisos i documentació que els hi hagin lliurat els centres escolars i organitzacions que optin per sol·licitar l'ajut a través d'aquells. En el supòsit de rebre, amb posterioritat, nous documents de compromís, s'hauran de presentar al DARP, juntament amb tota la resta de documentació requerida, com a molt tard dins del mes en què ha començat a efectuar el subministrament de llet i productes lactis objecte de l'ajut.

  10. Informar per escrit a la persona responsable del centre escolar, de les obligacions que adquireix el centre en participar en aquesta línia d'ajut, obligacions que estan recollides a l'apartat 5 d'aquestes bases.

  11. Portar una comptabilitat específica en la qual constin els noms i les adreces dels centres escolars adherits, la data de cada subministrament, la categoria i/o subcategoria i la quantitat de producte subministrat, així com el nom i l'adreça social del proveïdor de la llet i dels fabricants dels productes lactis que se subministrin, en el supòsit que no siguin de producció pròpia.

  12. Sotmetre's a qualsevol mesura de control establerta per l'autoritat competent, en particular la comprovació dels registres i la inspecció física de les instal·lacions.

  13. Posar els documents justificatius a disposició del DARP.

  14. Reemborsar els ajuts abonats de manera indeguda, per les quantitats que correspongui, en cas de comprovar que els productes no han estat subministrats a les persones beneficiàries o que l'ajut s'ha cobrat per...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR