ORDRE ARP/319/2016, de 29 de novembre, per la qual s'estableixen determinats períodes de veda per a la modalitat de pesca d'encerclament per al període 2016-2017.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
Rango de LeyOrdre

L'article 119.2 del vigent Estatut d'autonomia de Catalunya confereix a la Generalitat de Catalunya la competència exclusiva en matèria de pesca marítima en aigües interiors, i també la regulació i la gestió dels recursos pesquers, competència exercida per mitjà del departament competent en matèria de pesca i acció marítimes.

La Política Pesquera Comuna, aprovada en virtut del Reglament (UE) 1380/2013, d'11 de desembre de 2013, del Parlament Europeu i el Consell, constitueix el marc general de regulació en matèria de pesca de la Unió Europea, amb l'objectiu, segons que estableix l'article 2, de garantir que les activitats pesqueres siguin sostenibles mediambientalment i alhora reportin guanys econòmics i socials, partint de l'aplicació d'un enfocament ecosistèmic a la gestió de la pesca, per tal que les activitats pesqueres tinguin un impacte mínim en l'ecosistema marí a fi d'evitar-ne la degradació.

En desenvolupament de la Política Pesquera Comuna, es va aprovar el Reglament (CE) 1967/2006, de 21 de desembre de 2006, del Consell, relatiu a les mesures de gestió per a l'explotació sostenible dels recursos pesquers en el mar Mediterrani (d'ara endavant, Reglament (CE) 1967/2006, de pesca a la Mediterrània), pel qual es va modificar el Reglament (CEE) 2847/93 i derogar el Reglament 1626/94, l'objectiu central del qual ha consistit en l'aplicació de l'enfocament ecosistèmic de la Política Pesquera Comuna a la conservació, la gestió i l'explotació dels recursos marins del Mediterrani.

Partint dels principis informadors de la Política Pesquera Comuna, una de les finalitats de la Llei 2/2010, de 18 de febrer, de pesca i acció marítimes, establerta en l'article 5.a), és la de vetllar per l'explotació racional i responsable dels recursos marins, la qual comporta que, en determinats moments i de manera justificada, calgui adoptar les mesures necessàries per a protegir i regenerar aquests recursos i llur ecosistema. En aquest sentit, l'article 25.1 de l'esmentada Llei 2/2010, estableix que el departament competent en matèria de pesca i acció marítimes, per ordre de la persona titular, amb l'objecte de protegir i recuperar els recursos marins, pot establir vedes temporals o zonals que comportin la limitació o la prohibició de l'exercici de les activitats pesqueres, la utilització de determinades arts o tota altra mesura que sigui adequada per a assolir els objectius de protecció i recuperació dels recursos marins...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR