ORDRE ARP/340/2016, de 16 de desembre, per la qual es publica l'ampliació de la llista de materials de base, autoritzats a Catalunya, per a la producció de materials forestals de reproducció de categoria qualificada, de Juglans regia.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
Rango de LeyOrdre

El Reial decret 289/2003, de 7 de març, sobre comercialització dels materials forestals de reproducció, va incorporar a l'ordenament jurídic intern de l'Estat espanyol la Directiva 1999/105/CE del Consell, sobre producció i comercialització dels materials forestals de reproducció.

L'article 3 del Reial decret citat estableix que, per produir materials forestals de reproducció destinats a la comercialització, només es podran utilitzar materials de base que autoritzi l'òrgan competent de la respectiva comunitat autònoma alhora que en preveu la retirada de l'esmentada autorització.

La Direcció General d'Agricultura i Ramaderia ha fet les comprovacions sobre el compliment dels requisits mínims per a l'autorització dels materials de base destinats a la producció de materials forestals de reproducció de categoria qualificada, d'acord amb l'annex IV del Reial decret 289/2003, de 7 de març, i la resta de normativa aplicable.

D'acord amb la competència exclusiva de l'article 116.e) de l'Estatut, i els articles 21.1.g) del Decret 270/2013, de 23 de desembre, de reestructuració del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, i en l'ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Autoritzar, per un període de deu anys, els materials de base, per a la producció de materials forestals de reproducció de categoria qualificada, que es relacionen a l'annex 1 d'aquesta Ordre.

Article 2

La Direcció General d'Agricultura i Ramaderia inspeccionarà, a intervals regulars, els materials de base autoritzats que consten en l'annex, a fi de comprovar que continuen complint els requisits pels als quals van ser autoritzats i, en cas que no sigui així, retirar-los l'autorització amb audiència prèvia de l'interessat i sens perjudici del règim sancionador que preveu la Llei 30/2006, de 26 de juliol, de llavors, plantes de viver i de recursos fitogenètics.

Disposició final

Aquesta Ordre entrarà en vigor l'endemà de la seva publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC).

Barcelona, 16 de desembre de 2016

Meritxell Serret i Aleu

Consellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació

Annex 1

Autorització de nou material de base

Progenitors de família autoritzats com a materials de base per a la producció...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR