ORDRE ARP/54/2016, d'11 de març, per la qual s'estableix el període de calament i el descans setmanal de les embarcacions dedicades a la pesca amb arts de xarxa fixos, palangrons, cargoleres, cadups, nanses per a crustacis i mol·luscos i xarxes per a llagosta.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació
Rango de LeyOrdre

L'article 119.2 i 3 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya atribueix competència exclusiva a la Generalitat de Catalunya en matèria de pesca marítima en aigües interiors, la regulació i gestió dels recursos pesquers, així com la regulació i la gestió del marisqueig i l'establiment de les condicions per practicar-los.

D'altra banda, l'article 119.4 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya atribueix competència compartida amb l'Estat en matèria d'ordenació del sector pesquer, pel que fa a la localització del període de descans dins del marc de regulació bàsica estatal.

La Llei 2/2010, de 18 de febrer, de pesca i acció marítimes, estableix a l'article 27.b) que el departament competent en matèria de pesca i acció marítimes, amb la finalitat de conservar els recursos pesquers i marisquers, pot adoptar mesures de regulació de l'esforç pesquer mitjançant la limitació del temps o l'horari de l'activitat.

El Decret 2/2016, de 13 de gener, de creació, denominació i determinació de l'àmbit de competència dels departaments de l'Administració de la Generalitat de Catalunya, atribueix a l'article 3.13.3 l'exercici de la competència en matèria de polítiques de pesca al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

El Decret 270/2013, 23 de desembre, de reestructuració del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, disposa al seu article 49.1 d) que una de les funcions de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims és la d'impulsar la regulació normativa en matèria d'ordenació pesquera, gestió dels recursos marins, de les zones de protecció pesquera o marisquera i altres mesures de protecció dels recursos marins.

En conseqüència, d'acord amb el que disposen els articles 39.3 i 40 de la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern, a proposta de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims, i en ús de les atribucions que m'han estat conferides,

Ordeno:

Article 1

Objecte i àmbit d'aplicació

1.1 L'objecte d'aquesta Ordre és l'establiment del període continuat de calament i de la localització del descans setmanal per a les embarcacions del cens d'arts menors del Mediterrani, amb llicència per a la pesca amb arts de xarxa fixos, palangrons i també els de les embarcacions del mateix cens autoritzades per al calament de cargoleres, cadups, nanses per a crustacis i mol·luscos i xarxes específiques...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR