ORDRE BSF/38/2015, de 3 de març, per la qual s'aproven les bases i s'obre la convocatòria per a la concessió dels ajuts de suport a l'autonomia en la pròpia llar per a l'any 2015.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament de Benestar Social i Família
Rango de LeyOrdre

Atesos la Llei 12/2007, d’11 d’octubre, de serveis socials, i el seu annex, sobre el Catàleg classificat de serveis i prestacions del Sistema català de serveis socials, que preveu el servei de suport a l’autonomia en la pròpia llar per a persones amb discapacitat física o intel·lectual i per a persones amb problemàtica social derivada de malaltia mental;

Atesos la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions, i el seu Reglament de desplegament, aprovat pel Reial decret 887/2006, que, pel seu caràcter bàsic, afecten les normes reguladores de bases de les subvencions que elabora l’Administració de la Generalitat de Catalunya;

Atesos la Llei 39/2006, de 14 de desembre, de promoció de l’autonomia personal i atenció a les persones en situació de dependència, així com el Reial decret 174/2011, d’11 de febrer, pel qual s’aprova el barem de valoració de la situació de dependència;

Atès el Decret 142/2010, d’11 d’octubre, pel qual s’aprova la Cartera de serveis socials 2010-2011;

Atesos el Projecte de llei de pressupostos de la Generalitat de Catalunya per al 2015 i el Decret legislatiu 3/2002, de 24 de desembre, pel qual s’aprova el Text refós de la Llei de finances públiques de Catalunya;

Atesos la Llei 2/2014, de 27 de gener, de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic; el Decret 200/2010, de 27 de desembre, de creació, denominació i determinació de l’àmbit de competència dels departaments de l’Administració de la Generalitat de Catalunya; el Decret 332/2011, de 3 de maig, de reestructuració del Departament de Benestar Social i Família, modificat pel Decret 130/2014, de 30 de setembre, i la resta de reglaments de reestructuració vigents;

Atès l’informe del Consell General de Serveis Socials, i fent ús de les facultats que m’atorga la Llei 13/2008, de 5 de novembre, de la presidència de la Generalitat i del Govern,

Ordeno:

Article 1

S’aproven les bases que han de regir aquesta convocatòria, que es detallen a l’annex 1 d’aquesta Ordre, i s’obre la convocatòria per a la concessió dels ajuts de suport a l’autonomia en la pròpia llar per a l’any 2015.

Article 2

Partida pressupostària i quantia

2.1 La partida pressupostària amb càrrec a la qual s’imputen aquests ajuts és la BE13 D/480000100 del programa 315 del pressupost per a l’any 2015.

2.2 La quantia màxima inicialment disponible és de 350.000 euros.

2.3 El crèdit inicialment disponible es pot modificar d’acord amb la normativa vigent, fins a un màxim del 30 per cent.

Article 3

Sol·licituds i terminis de presentació

3.1 Les sol·licituds s’han de formalitzar amb el formulari de sol·licitud normalitzat que es pot obtenir a les dependències del Departament de Benestar Social i Família que es detallen a la web www.gencat.cat/benestarsocialifamilia/registres o a través de la web del Departament www.gencat.cat/benestarsocialifamilia/formularis .

3.2 Els formularis de sol·licitud, degudament emplenats, i els documents que s’indiquen a l’annex 1 per acreditar el compliment dels requisits, s’han de presentar a les dependències del Departament de Benestar Social i Família en el termini que estableix la convocatòria, sens perjudici del que disposa l’article 38 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Així mateix, els formularis de sol·licitud també es poden presentar electrònicament des de la web de l’Oficina Virtual de Tràmits www.gencat.cat/benestarsocialifamilia/ovt/3020 .

Per poder presentar la sol·licitud electrònicament, cal que es disposi de certificat digital personal. Si la sol·licitud es fa per mitjans electrònics, es pot fer el seguiment de l’estat de la sol·licitud des de l’Oficina Virtual de Tràmits OVT, concretament dins de l’apartat “La meva carpeta” de la pestanya “Serveis de l’Oficina del portal OVT”, si així s’ha indicat en el formulari de sol·licitud.

3.3 Les persones sol·licitants que ja hagin acreditat les condicions exigides anteriorment davant de qualsevol òrgan o dependència del Departament de Benestar Social i Família, no cal que ho tornin a fer, sempre que no hagin transcorregut més de cinc anys des de la presentació de la documentació o que les dades no hagin experimentat cap modificació. En aquest cas, n’hi ha prou amb una declaració de la persona sol·licitant, que s’inclou en el mateix formulari de sol·licitud, en el sentit que no s’han produït modificacions en les dades que consten en la documentació presentada anteriorment. S’hi ha d’especificar l’expedient per al qual es va aportar la documentació esmentada, la unitat de gestió davant la qual es va presentar i l’any de presentació.

D’altra banda, d’acord amb la disposició addicional setena de la Llei 2/2014, de 27 de gener, de mesures fiscals, administratives, financeres i del sector públic, el Departament competent en matèria de serveis socials està habilitat per poder comprovar, d’ofici i sense consentiment previ de les persones interessades, les dades personals declarades pels sol·licitants de les prestacions que regulen la Llei 12/2007, d’11 d’octubre, de serveis socials, i el Decret que aprova la Cartera de serveis socials, i, si escau, les dades identificadores, la residència, el parentiu, la situació de discapacitat o dependència, el patrimoni i els ingressos dels membres de la unitat econòmica de convivència, amb la finalitat de comprovar si es compleixen en tot moment les condicions necessàries per a la percepció de les prestacions i en la quantia reconeguda legalment.

A aquests efectes s’entén per unitat econòmica de convivència la formada per la persona beneficiària amb el seu cònjuge o parella de fet i els familiars fins al segon grau de consanguinitat que hi conviuen en el mateix domicili.

3.4 El termini de presentació de sol·licituds i de la documentació necessària és de dos mesos a comptar de l’endemà de la data de publicació d’aquesta Ordre al DOGC.

Article 4

Tramitació

La tramitació de les sol·licituds presentades correspon al Servei d’Atenció a les Persones dels serveis territorials a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona i al Servei de Coordinació Territorial dels Serveis Territorials del Departament de Benestar Social i Família a les Terres de l’Ebre, segons la ubicació del domicili de la persona sol·licitant.

Article 5

Resolució

5.1 Dicten les resolucions les persones responsables dels serveis d’Atenció a les Persones dels serveis territorials a Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona i del Servei de Coordinació Territorial dels Serveis Territorials a les Terres de l’Ebre, d’acord amb el Decret 332/2011, de 3 de maig, de reestructuració del Departament de Benestar Social i Família, modificat pel Decret 130/2014, de 30 de setembre.

5.2 El termini màxim per emetre i notificar la resolució, degudament motivada, és de sis mesos a partir de la data de finalització del termini de presentació dels formularis de sol·licituds.

5.3 Si un cop acabat el termini que estableix l’apartat anterior no s’ha notificat una resolució expressa, les persones interessades poden considerar desestimades les seves sol·licituds per silenci administratiu.

5.4 La resolució es notifica a les persones interessades per correu certificat.

Contra aquesta resolució, que no exhaureix la via administrativa, es pot interposar recurs d’alçada davant el mateix òrgan que la dicta o davant la persona titular de la Secretaria d’Inclusió Social i Promoció de l’Autonomia Personal, d’acord amb el Decret 332/2011, de 3 de maig, de reestructuració del Departament de Benestar Social i Família, modificat pel Decret 130/2014, de 30 de setembre, en el termini d’un mes, d’acord amb els articles 114 i següents de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú.

Article 6

Recursos

Contra l’acte de convocatòria, que exhaureix la via administrativa, i les bases reguladores, les persones interessades poden interposar-hi recurs contenciós administratiu, d’acord amb l’article 10.1.b) de la Llei 29/1998, de 13 de juliol, reguladora de la jurisdicció contenciosa administrativa, davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, en el termini de dos mesos a comptar de l’endemà de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya .

Amb caràcter previ, contra l’acte de convocatòria les persones interessades poden interposar-hi recurs de reposició, d’acord amb els articles 116 i 117 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, i l’article 77 de la Llei 26/2010, del 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, davant la persona titular del Departament de Benestar Social i Família, en el termini d’un mes a comptar de l’endemà de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat de Catal u nya.

Disposició derogatòria

Es deroga l’Ordre BSF/50/2014, de 4 de març, per la qual s’aproven les bases i s’obre la convocatòria per a la concessió dels ajuts de suport a l’autonomia en la pròpia llar per a l’any 2014.

Disposicions finals

–1 Es faculta la persona titular de la Secretaria d’Inclusió Social i Promoció de l’Autonomia Personal perquè prengui les mesures necessàries per a l’aplicació d’aquesta disposició.

–2 Aquesta Ordre entra en vigor l’endemà de la seva publicació al DOGC.

Barcelona, 3 de març de 2015

Neus Munté i Fernàndez

Consellera de Benestar Social i Família

Annex 1

Bases per a la concessió d’ajuts del Programa de suport a l’autonomia en la pròpia llar per a l’any 2015

–1 Objecte

Aquest programa té per objecte contribuir al desenvolupament de la persona per possibilitar la seva autonomia. A aquest efecte es proporciona suport en les activitats d’organització de la vida quotidiana: alimentació, cura de la salut i utilització dels sistemes de protecció, així com en altres aspectes relacionats amb la...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR