ORDRE EMO/309/2015, de 25 de setembre, per la qual es publica la convocatòria quadriennal per a l'acreditació i l'atribució de la quota de representativitat institucional de les associacions empresarials més representatives en l'àmbit de Catalunya.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDEPARTAMENT D'EMPRESA I OCUPACIÓ
Rango de LeyOrdre

Mitjançant el Decret 206/2015, de 15 de setembre (DOGC núm. 6958, de 17.9.2015), es va establir el procediment d’acreditació i atribució de la quota de representativitat institucional de les organitzacions empresarials més representatives, d’acord amb l’article 170 de l'Estatut d'autonomia, que atribueix a la Generalitat la competència executiva en matèria de treball i relacions laborals, i amb l’article 150 del mateix text legal que estableix la competència exclusiva en matèria d’autoorganització de l’Administració.

D’acord l’article 3.1 del Decret esmentat, aquesta Ordre té per objecte la publicació de la primera convocatòria quadriennal per a l’acreditació i l’atribució de la quota de representativitat de les associacions empresarials més representatives en l’àmbit de la Comunitat Autònoma de Catalunya.

Per tant, atesos l'article 12 de la Llei 13/1989, de 14 de desembre, d'organització, procediment i règim jurídic de l'Administració de la Generalitat de Catalunya; la Llei 26/2010, del 3 d’agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya; a proposta del director general de Relacions Laborals i Qualitat en el Treball; amb els informes previs de l’Àrea Jurídica de la Secretaria d’Ocupació i Relacions Laborals, i en ús de les facultats que em són conferides,

Ordeno:

Article 1

Objecte i règim jurídic

1.1 Aquesta Ordre té per objecte publicar la convocatòria per concórrer al procediment per a l’acreditació i l’atribució de la quota de representativitat institucional de les associacions empresarials més representatives en l’àmbit de Catalunya per un termini de quatre anys.

1.2 Aquesta convocatòria es realitza a l’empara del que estableix l’article 3 del Decret 206/2015, de 15 de setembre, relatiu al procediment d’acreditació i atribució de la quota de representativitat institucional de les organitzacions més representatives en l’àmbit de Catalunya (DOGC núm. 6958, de 17.9.2015).

Article 2

Requisits d’admissibilitat de les sol·licituds de les associacions empresarials més representatives i òrgan competent

2.1 Les sol·licituds per concórrer al procediment d’acreditació i atribució de la quota de representativitat institucional de les associacions empresarials més representatives en l’àmbit de Catalunya les poden presentar les organitzacions empresarials més representatives en l’àmbit de Catalunya inscrites a l’Oficina pública de dipòsit d’estatuts d’organitzacions sindicals i empresarials.

2.2 Les sol·licituds s’han de presentar mitjançant els formularis que es troben a la pàgina web del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya (http://www20.gencat.cat/portal/site/empresaiocupacio), per part de la persona que n'ostenti la representació, davant la direcció general que té assignada la competència en matèria de relacions laborals, sens perjudici de les previsions que fan l’article 25 de la Llei 26/2010, del 3 d’agost, de règim jurídic i del procediment de les administracions públiques de Catalunya, i l’article 38.4 de la Llei 30/1992, de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú, respecte a la presentació de sol·licituds, escrits i comunicacions que els ciutadans dirigeixin als òrgans de les administracions públiques.

A les sol·licituds s’haurà d’adjuntar la documentació mínima necessària que estableix l’article 4 del Decret 206/2015, de 15 de setembre (DOGC núm. 6958, de 17.9.2015).

2.3 La documentació esmentada anteriorment no cal presentar-la si ja es troba en poder de qualsevol òrgan o dependència del Departament...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR