ORDRE ENS/178/2015, de 5 de juny, de creació del fitxer de dades de caràcter personal Beques de col·laboració en l'àmbit de les actuacions del Consell Superior d'Avaluació del Sistema Educatiu adscrit al Departament d'Ensenyament.

SecciónDisposicions Generals
EmisorDepartament D'Ensenyament
Rango de LeyOrdre

L'article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, disposa que la creació, la modificació o la supressió dels fitxers de les administracions públiques només es poden dur a terme mitjançant una disposició de caràcter general publicada al diari oficial corresponent.

La disposició addicional vint-i-tresena de la Llei orgànica 2/2006, de 3 de maig, d’Educació, estableix determinades prescripcions en relació amb les dades personals de l’alumnat, i la disposició addicional catorzena de la Llei 12/2009, de 10 de juliol, d’educació, preveu que en el tractament de dades, en l'àmbit del sistema educatiu, és aplicable la normativa de protecció de dades de caràcter personal, que cal adoptar les mesures necessàries per a garantir-ne la seguretat i la confidencialitat, i que l'Administració educativa ha d'afavorir la transmissió dels principis, els drets i les mesures de seguretat bàsiques amb relació a la protecció de dades.

D’altra banda, la disposició final tercera , apartat 1, de la Llei 32/2010, de l’1 d’octubre, de l'Autoritat Catalana de Protecció de Dades, habilita els consellers i conselleres de la Generalitat, dins l'àmbit de les competències respectives, per a la creació, la modificació i la supressió, mitjançant ordre, dels fitxers que siguin pertinents.

El Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu és conscient de la necessitat d’afavorir la formació pràctica de les persones que realitzen estudis universitaris, que acaben d’obtenir la graduació o llicenciatura, o bé que cursen màsters oficials o programes de doctorat. Per aquest motiu, i amb l’objectiu de facilitar-los la incorporació al mercat de treball com a professionals amb qualificació, el Departament d’Ensenyament creu convenient obrir convocatòries de beques destinades a comptar amb la col·laboració de persones que es trobin en alguna d’aquelles situacions.

El desenvolupament d’aquesta actuació requereix el tractament de dades personals i, en conseqüència, es crea el fitxer Beques de col·laboració en l’àmbit de les actuacions del Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu adscrit al Departament d’Ensenyament.

Per això, d’acord amb el que estableixen l'article 20 de la Llei orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, i la disposició final tercera , apartat 1, de la Llei 32/2010, d’1...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR